Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου: «Μπανάνες με κουτόχορτο (ξανά)…..»


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά.

Με τούτα και με κείνα, άπαντες κινούνται στον ρυθμό του μεταναστευτικού και τα υπόλοιπα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Για πάμε:

+Αγωνιστικά ο Αιολικός έχει σωθεί κατά 90% καθώς θα πρέπει να γίνουν θαύματα για να κινδυνεύσει, έχοντας να παίξει εντός με τις υπό διάλυση Τρίπολη και Κόρινθο (αν θα έρθουν κιόλας) ενώ έχει μέσα και Παναρκαδικό, Κιθαιρώνα. Οπότε ο στόχος για φέτος έχει επιτευχθεί, έστω και αν ο όμιλος δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Βέβαια με την Ρόδο παρούσα, από την αρχή ήταν δύσκολο για τον Αιολικό να κάνει κάτι παραπάνω, οπότε η χρονιά αγωνιστικά στο φινάλε θα έχει θετικό πρόσημο.

+ Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει άπαντες στην ομάδα είναι η επόμενη μέρα. Η οποία για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξη. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, δεν είναι της παρούσης εξάλλου, αφήστε που τα έχουμε πει πολλές φορές. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους όσοι αγαπούν την ομάδα είναι πως ο Αιολικός αυτή την στιγμή ουσιαστικά δεν έχει Πρόεδρο. Για μένα ο Τζιμ Αντωνάκας είναι περισσότερο Πρόεδρος στα χαρτιά, δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε καθημερινά και τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου, δεν μπορεί οικονομικά να στηρίξει τον Αιολικό και έχει αφήσει την ομάδα στην καλή θέληση των 3-4 ατόμων που προσπαθούν να την «κινήσουν» για να μην ξεφτιλιστεί. Χτες αναχώρησε ξανά για Αμερική, όπου βρίσκεται το περισσότερο διάστημα…

+ Και αν θεωρεί κανείς πως υπερβάλλω, ας δει την εικόνα των κερκίδων στο ματς με την Μαρκό την Κυριακή. Ο Αιολικός έρχονταν από 3 σερί νίκες, έπαιζε με τον 2ο της βαθμολογίας και ο κόσμος δεν ξεπέρασε τους 150 φιλάθλους. Ο κόσμος έχει κριτήριο, δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Ο Αιολικός είναι μαγαζί γωνία, αλλά όπως όλα τα μαγαζιά, αν δεν προσφέρει καλό προϊόν δεν θα έχει και πελατεία. Η σημερινή διοίκηση κατάφερε να δημιουργήσει προσδοκίες όταν ανέλαβε. Πήρε έναν Αιολικό που βρισκόταν στο 5, τον πήγε ελέω Κυπέλλου κτλ στο 9, δημιούργησε ενθουσιασμό και κλίμα και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες να τον κατεβάσει στο 2. Τώρα τι λένε οι Καραπαπάδες της ομάδας που ξαφνικά είδαν φως και μπήκαν και θεωρούν ότι όλα τα κάνει καλά ο Πρόεδρος, δεν με ενδιαφέρει και πολύ.

+ Πάμε και στο τοπικό, το οποίο με έχει ξενερώσει φέτος γιατί δεν έχει και πολύ σασπένς, υπό την έννοια πως έχει πέσει το επίπεδο. Και πώς να μην έχει πέσει όταν τα μισά και πλέον παιχνίδια παίζονται σε χώμα ακόμα. Για φαντάσου. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, εκεί όπου ο Όλυμπος θα παίξει μέσα στο Πλωμάρι, μέσα στην Σκάλα Καλλονής και θα υποδεχτεί τον Αετό. Αν περάσει από τις δυο πρώτες έδρες θα πάμε σε μπαράζ, αν όχι, βλέπω τα Λουτρά να το παίρνουν απευθείας.

+ Όχι πως «καίγεται» ο Παπαλόπουλος δηλαδή. Χορτασμένος είναι από τίτλους, αφήστε που η Αγιάσος «κουβαλάει» και την περσινή της αμαρτία που δεν κατέβηκε να παίξει Γ Εθνική, οπότε οι ουδέτεροι είναι με τον Αετό που θέλει να βγει και έχει δείξει πως θα στηρίξει οικονομικά μια άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία.

+ Τον Θοδωρή Γιακαλή τον συμπαθώ, είναι από τους προπονητές που δουλεύουν πολύ και θέλουν να εξελιχθούν. Αλλά έχει πολύ πάθος και ορισμένες φορές χάνει το δίκιο του, ασχολούμενος συνεχώς με πολλά άλλα πράγματα εκτός από το παιχνίδι. Αν διορθώσει αυτό το «κουσούρι» και δει κάπως αλλιώς το πράγμα, θα κάνει πολλά περισσότερα. Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, όταν τρως 6 γκολ δεν μπορεί να διαμαρτύρεσαι για την διαιτησία και να θεωρείς νικήτρια την ομάδα σου . Κάποιες φορές χρειάζεται και αυτοκριτική και σίγουρα δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.

+ Από κει και πέρα με ενοχλεί πολύ ως άνθρωπο να βρίσκονται στην κερκίδα 2-3 μακάκες με όλη την σημασία της λέξης και να βρίζουν τον κάθε προπονητή με προσωπικές και οικογενειακές αναφορές. Μπορείς να πεις ότι θες αν είναι καλός κακός μέτριος, προπονητής, διαιτητής παράγοντας, μπορείς να πεις ότι θες αγωνιστικά και για το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς όμως να βρίζεις οικογένειες και να κάνεις προσωπικές επιθέσεις, κρυβόμενος πίσω από τον όχλο. Την επόμενη φορά που θα γίνω μάρτυρας τέτοιου περιστατικού θα αναφέρω ονομαστικά τους «ψευτόμαγκες» αυτούς.



+ Να κάνω μια ερώτηση περισσότερο ρητορική. Ο Παλλεσβιακός, τι συμβούλιο έχει? Εννοώ ποίοι είναι στο ΔΣ, ποιος είναι Πρόεδρος, ποιος κάνει κουμάντο κτλ? Και αν θελήσει αύριο – μεθαύριο κάποιος να πάρει την ομάδα να την κατεβάσει ξανά σε ποιον θα απευθυνθεί?

+ Αυτός που μας έχει λείψει πάντως είναι ο Τομ. Μπορεί να είναι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πλέον εκλεγμένος, αλλά κάθε Σαββατοκύριακο πάει στα γήπεδα του τοπικού. Όπως μαθαίνω έχει ήδη προχωρήσει το θέμα του στεγάστρου στην Αγ. Παρασκευή, έχει ήδη κάνει τις επαφές για να κατέβει η ομάδα του χρόνου και έχει ήδη «ψήσει» και τον προπονητή που θέλει να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, έχοντας βάλει στόχο ξανά ο Διαγόρας να επανέλθει σε 2-3 χρόνια ξανά στην Γ Εθνική. Και μπορεί κάποιοι να τον κατηγορούν τον καραφλό, αλλά παράγοντας με την ποδοσφαιρική ευφυΐα του δύσκολα υπάρχει στο νησί. Και αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και οι εχθροί του.

+ Γράφει ο Γιώργος Μαρμαλέκας, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΛ στο FB: «Αναρωτιέμαι πόσο κομπλεξικοί μπορεί να είναι κάποιοι; (οι γνωστοί άγνωστοι φυσικά) Πέρα από το ψεύτικο προφίλ στο instagram (που βαρέθηκαν να ασχολούνται και το παράτησαν) έκαναν και αναφορά στη σελίδα της ΕΠΣΛ. Προς τι το όφελος; Τι θα καταφέρεις; Κάποιοι διαλαλούν ότι δήθεν θέλουν να φέρουν την αλλαγή όμως οι πράξεις τους και οι τακτικές τους δείχνουν μεσαίωνα. Αυτοί φυσικά που έκαναν γαργάρα και την επιτυχία των Μικτών και ξέρουν μόνο να σχολιάζουν περί ανέμων και υδάτων..Λυπάμαι». Τώρα σοβαρά βρε συ Γιώργο, πιστεύεις πως υπάρχει κανείς να ασχοληθεί με την ΕΠΣΛ έτσι όπως την έχετε καταντήσει? Και θα μπει κάποιος σε διαδικασία να κάνει αναφορά την σελίδα της? Θα περίμενα από σένα που είσαι πιο νέος και φρέσκος παράγοντας, να μην πέφτεις σε τέτοιες παγίδες και κυρίως να μην προσπαθείς να υπερασπιστείς κάτι που δεν εκπροσωπείς. Μπορεί να θέλεις να δείξεις καλό πρόσωπο στο αφεντικό, αλλά πρόσεχε γιατί η φάκα δεν έχει μόνο τυρί. Μην μπαίνεις μπροστά και αναλαμβάνεις ευθύνες που δεν σου αναλογούν με λίγα λόγια. Και κυρίως μην το κάνεις γράφοντας μεγάλα λόγια.

+Όσο για την επιτυχία των Μεικτών που κάποιοι έκαναν γαργάρα, σοβαρέψου. Καμία επιτυχία δεν πέτυχαν οι Μεικτές, επειδή βγήκαν πρώτοι σε μια κατηγορία στο Αιγαίο σε ένα πρωτάθλημα καινούργιο με νέα δεδομένα. Αν θεωρείς επιτυχία αυτό μάλλον δεν έχει κάνει καλή ερμηνεία της λέξης. Αλλά και αν υποθέσουμε ακόμα ότι πρόκειται για επιτυχία, τα εύσημα θα έπρεπε να απονεμηθούν στις ακαδημίες από τις οποίες προέρχονται τα παιδιά αυτά και στην δουλειά που κάνουν οι ιδιώτες. Και όχι στην ΕΠΣΛ.

+ Με τους διαιτητές τους νέους τι γίνεται ρε παιδιά. Εντάξει να βαλσαμώσουμε τον Μποντάκη και τους άλλους, αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε και καμιά προσπάθεια να βγουν νέοι? Εννοώ σοβαρή προσπάθεια. Στην Χίο και στην Σάμο διάβασα έκαναν πάλι σχολή διαιτησία. Εμείς εδώ θα κάνουμε κάτι ή να πάρω τον Στάθη ( και τον Δημητρό (Γιουβανάκη) να ετοιμάζονται ξανά?

+ Τελικά τα κλειδιά του Ταρλά ποιος τα έχει? Ή μάλλον ποίοι? Επειδή θέλω και εγώ αντικλείδι, ως εθελοντής, που μπορώ να τα παραλάβω?

+ Εφτά ομάδες έμειναν στο αντρικό του μπάσκετ στην Λέσβο. Κάθε πέρυσι και καλύτερα δηλαδή. Προχθές έμαθα διαιτητής έδωσε τεχνική ποινή σε παίκτη γιατί τον αγριοκοίταξε. Διαιτητές που κάνουν μαθήματα σε ιδιωτικές ακαδημίες, στην συνέχεια διαιτητεύουν παιχνίδια τους. Ένα μπάχαλο γενικότερα αλλά κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με το μπάσκετ πλέον για αυτό και αυτή η κατάσταση όσο πάει θα χειροτερεύει.

+ Πίτα έκοψαν χτες οι Βετεράνοι Λέσβου. Πίτα έκοψαν πριν μερικές ημέρες και τα Μορμολίκια, τιμώντας το πρώτο Μορμολίκι και ιδρυτή τους Γιάννη Βατό. Ωραίοι τύποι οι Βετεράνοι, οργανωμένοι και με πάθος για το ποδόσφαιρο. Αλλά και τον χορό. Τέτοια ζειμπεκιά ούτε ο Πολάκης Στέλιο μου…


+ Πολλά σας είπα πάλι. Α, ξέχασα. Πρόεδρε (όχι αθλητικός) όταν διορίσεις όλους τους συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού στις ΜΚΟ, μπορείς να τους φέρεις και στο χωριό, πέφτοντας από τα σύννεφα. Γκαρσόν, βάλε μια μερίδα ακόμα κουτόχορτο, είναι μεγάλο το χωριό και κιμπάρης ο Πρόεδρος…