34ο Καρναβάλι Μεσοτοπου Λέσβου | Κουδουνάτοι-Σάτιρα-Διασκέδαση «1 ΜΑΡΤΙΟΥ»


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτόπου «Ο Μεσότοπος» ανακοινώνει το πρόγραμμα των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ένα Καρναβάλι – Λεσβιακός θεσμός, που περιλαμβάνει σάτιρες με απρόοπτα, πολλά οργανωμένά γκρουπ, τα αυθόρμητα «συσίτια», τους παραδοσιακούς και ανεπανάληπτους Μεσοτοπίτες ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΟΥΣ, και πολλά άλλα. Θα ακολουθήσει κέρασμα του κόσμου με παραδοσιακή κολοκυθόπιτα, ντόπια εδέσματα και άφθονο ούζο!

"Μικρή Αποκριά"

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Στην Πολιτιστική Αίθουσα του Μεσοτόπου στις 12:00 π.μ. σας περιμένουν για ένα ταξίδι στην παράδοση μέσα από χορούς, τραγούδια και ρίμες γραμμένες στην ντοπιολαλιά. Θα εμφανιστούν ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «Αιολείς», ο πολιτιστικός σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος», μέλη της Ένωσης Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης και τα χορευτικά τμήματα του Μεσοτόπου.
Γενική επιμέλεια: Ευθύμιος Σαραντίδης

Κυριακή 1η Μαρτίου

Ώρα έναρξης 11:00 με την εκκίνηση των αρμάτων από την πλατεία του χωριού και αφετηρία της παρέλασης στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού κέντρου.

Εκεί θα απολαύσουμε την παρουσίαση των παιδιών του δημοτικού υπό την επιμέλεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οργανωμένα γκρουπ από τους εφήβους, απολαυστικές σάτιρες γραμμένες με την καυστική πένα των σατιρογράφων μας, αυθόρμητα σισίτια και φυσικά τους μοναδικούς και επιβλητικούς κουδουνάτους Μεσοτόπου με τους ήχους των αμέτρητων κουδουνιών τους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται νόστιμοι μεζέδες , άφθονο ούζο και παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με την φροντίδα του Αγροτοτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Μεσοτόπου.Επιμέλεια και Διοργάνωση καρναβαλικών εκδηλώσεων: Πολιτιστικός σύλλογος «Ο Μεσότοπος».Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου.