Μάχη με τα χιόνια στην ορεινή Λέσβο- Κλειστά τα σχολεία αύριο στην Αγιασο (PICS, VIDS)


Σημαντικές χιονοπτώσεις έφερε ο «Ηφαιστίωνας» στη Λέσβο.

Ενημέρωση από το Δήμο Μυτιλήνης:

Σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις εργασίες για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων, κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάσου και Πλωμαρίου, αλλά και στις Δημοτικές Κοινότητες Παλαιοχωρίου και Μεγαλοχωρίου.

Το προσωπικό του Δήμου Μυτιλήνης με τα μηχανήματα του Δήμου, υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Μιχάλη Φραντζέσκου, της Προέδρου της Δ.Ε. Αγιάσου, Διαμαντούλας Ρουγκέλλη και των Εντεταλμένων Συμβούλων Μιχάλη Άνεμου για την Αγιάσο και Δημήτρη Βαρβαγιάννη για το Πλωμάρι, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια από τις πρώτες πρωινές ώρες, ρίχνοντας αλάτι, ώστε να διατηρηθούν προσβάσιμοι όλοι οι δρόμοι.


Στην επιχείρηση καθαρισμού συμβάλλουν και μισθωμένα μηχανήματα από το Δήμο Μυτιλήνης.

Ενημερώνουμε ότι το Νηπιαγωγείο Αγιάσου, το Δημοτικό Αγιάσου, το Γυμνάσιο Αγιάσου, το Λύκειο Αγιάσου, καθώς και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μεγαλοχωρίου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, λόγω κακοκαιρίας.


Σημερινή λήψη της χιονισμένης φύσης της Αγιάσου από την κοινόχρηστη βρύση Ηλιογραμμένου (μεταξύ Αι Γιάννη και Αι Σπυρίδωνα).


Ενημέρωση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου: 

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου από χθες το πρωί, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την επέλαση του «Ηφαιστίωνα».
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιορδάνης Ιορδάνου μαζί με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κ. Πατσέλη, οι γεωγραφικοί αντιδήμαρχοι Πολιχνίτου Γιώργος Αλάνης και Ερεσού-Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης με τη στενή συνεργασία της Αστυνομίας, συντονίζουν το έργο της πολιτικής προστασίας και παρεμβαίνουν σε κάθε διαπιστωμένο πρόβλημα που προκύπτει κυρίως λόγω των χθεσινών χιονοπτώσεων.


Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι χάρη στην έγκαιρη προμήθεια αλατιού εκ μέρους του Δήμου και τη διανομή του στις κοινότητες του δήμου, τα προβλήματα από το χιόνι και τον παγετό ελαχιστοποιήθηκαν.


Με το Σκαλοχώρι, την Άγρα, τη Φίλια αλλά και τα Χίδυρα να μένουν «ανοιχτά» και την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται κανονικά, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.