Χιονισμένες Πρωτοχρονιάτικες μπανάνες


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά. Καλή χρονιά και κάθε καλό εύχομαι σε όλους σας. Για πάμε χαλαρά σήμερα…

+ Ακούτε τίποτα για τον Αιολικό? Έχω να μάθω νέα της ομάδας από το Ύπατο, τότε που χάσαμε για πλάκα το παιχνίδι και ακούσαμε πάλι για ενίσχυση της ομάδας κτλ. Λοιπόν η κατάσταση στην ομάδα  εξακολουθεί να είναι κακή, για να μην πω δραματική και το κυριότερο δεν δείχνει να υπάρχει διάθεση για να αλλάξει κάτι.

+ Ο Πρόεδρος έφυγε για διακοπές στην Αμερική και επέστρεψε μόλις προχθές.  Οι παίκτες έφυγαν για διακοπές για τα Χριστούγεννα, ο Παππάς ήθελε να τους δώσει 15 μέρες άδεια, αλλά προς τιμήν τους εκείνοι αντέδρασαν γιατί ήξεραν πως αν κάτσουν τόσο δεν θα επανέλθουν ποτέ σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Για να μη σας τα πολυλογώ, οι περισσότεροι επέστρεψαν μετά τα Χριστούγεννα κάποιοι ήρθαν μετά την Πρωτοχρονιά, κάποιοι άλλοι όπως ο Κόρνεφ και ο Ματάι δεν ήρθαν καθόλου.  Η ομάδα απλά κάνει προπόνηση, ρούχα εξακολουθεί να μην έχει, εργομετρικά που πάντα γίνονταν αυτή την περίοδο δεν έχουν γίνει και γενικά μοιάζει περισσότερο με ομάδα τοπικού και μάλιστα από αυτές που παλεύουν να σωθούν…

+ Ο Πέτροβιτς προσπαθεί να συνειδητοποιήσει που ήρθε και να κάνει κάποιες κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε πλάνο ούτε και διάθεση να γίνουν μεταγραφές. Την στιγμή που οι άλλες ομάδες της κατηγορίας ενισχύονται και έχουν ήδη κάνει μεταγραφές που παίζουν, ο Αιολικός θα πάει στον Παλληνιακό να παίξει ματς κατηγορίας αποδυναμωμένος αφού εκτός του Ουκρανού που δεν επέστρεψε, πληροφορίες κάνουν λόγο για αποχώρηση και του Τσομπανέλλη.

+ Την ίδια ώρα η διοίκηση, παίρνει τερματοφύλακα για να ενισχύσει τους Σφύρλα και Βρονταρά, (έναν 20χρονο Σκοπιανό που μάλλον ήρθε χωρίς χρήματα από ότι μαθαίνω), επιστρέφει τον Τριλιανό που έδιωξε το καλοκαίρι, ενώ ήρθε ξανά πίσω ο Αμερικανός επιθετικός που δεν μπορούσε να παίξει στον πρώτο γύρο. Για να μη γελιόμαστε, ο Αιολικός δεν έχει αυτή την στιγμή διοίκηση. Το κουμάντο το κάνει ο Τζιμ Αντωνάκας, ο οποίος έχει μια δική του λογική, μη ποδοσφαιρική και στην ομάδα συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Ο Κουλουκάκης με τον Βερρή έχουν μείνει απλά να προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται (Καλά που πήγαν  και ευχήθηκαν τις μέρες των εορτών γιατί οι παίκτες είναι εντελώς μόνοι), οι δυο γενικοί αρχηγοί δεν ξέρω τι περιμένουν άλλο να γίνει και ο κόσμος έχει ξενερώσει τόσο που δεν ασχολείται καν. Γιατί αν ο κόσμος ασχολούνταν δεν θα υπήρχε η ασυλία αυτή.

+Ο Αιολικός είναι στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς, πρέπει να βάλει από κάτω άλλες 4 ομάδες ( Η Κόρινθος διαλύεται άρα 3) αλλά χωρίς ενίσχυση και με την λογική που υπάρχει, δύσκολα θα σώσει την κατηγορία. Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε και ήδη εκτός των μεταγραφών, οι άλλοι κάνουν και τα κουμάντα τους με δημόσιες σχέσεις κτλ. Για να ξέρετε, όσο καλή ομάδα και αν έχεις, στην Γ Εθνική πρέπει να ξέρεις να κάνεις και δημόσιες σχέσεις. Σε όλα τα επίπεδα. Και να ξηλωθείς όταν έρθει η ώρα. Ε, στον Αιολικό από δημόσιες σχέσεις έχουν μεσάνυχτα και για αυτό η ομάδα είναι σε πολύ οριακή κατάσταση αν θα σωθεί.  Και εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω αν θέλουν κιόλας να σωθεί… Στο τοπικό είναι πιο οικονομικά…

+ Αλήθεια, αυτά τα γραφεία που νοίκιασε η διοίκηση, ένα τριώροφο στην προκυμαία, τι γίνονται? Βέβαια δεν τα έχει νοικιάσει ο Αιολικός, αλλά η εταιρία του κα. Αντωνάκα, αλλά μετά από δυο μήνες μόνο η σημαία του συλλόγου έχει μπει. Και είναι και τσουχτερό το ενοίκιο για να το έχεις να κάθεται.. Λέω εγώ τώρα

+ Και βέβαια όταν το μαγαζί είναι διαλυμένο, δεν υπάρχει και έλεγχος. Στις γιορτές κάποιοι παίκτες του Αιολικού πλακώθηκαν στο ξύλο σε μαγαζί της προκυμαίας, έφαγαν, έδωσαν, έγινε μεγάλος σαματάς και ντόρος. Δεν ξέρω αν η διοίκηση το έμαθε, αν έκανε κάτι, αλλά σίγουρα δεν είναι και πολύ τιμητικό όλο αυτό. Απλά το προσθέτω στο γενικότερο κλίμα, γιατί από ότι μαθαίνω, η φασαρία αυτή μπορεί να εξελιχθεί και σε βεντέτα…

+ Πάμε λίγο και στα τοπικά τα οποία δεν έχουν και πολύ ενδιαφέρον φέτος, καθώς έχει πέσει πολύ το επίπεδο. Δυο μονομάχοι για τον τίτλο με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους, όλοι οι άλλοι στο ίδιο καζάνι και δυο ομάδες κάτω, η Ανεμότια και τα Βασιλικά υπό διάλυση. Με δέκα κατέβηκαν την τελευταία αγωνιστική και οι δυο στα ματς που έδωσαν, με τα Βασιλικά να μην έχουν ούτε βαθμό και δεν ξέρω αν θα πάρουν κιόλας. Η Ανεμότια θα ενισχυθεί λένε από εκεί πλευρά, γιατί και ο Γαβαλάς δεν μπορεί να τρώει συνέχεια πεντάρες και εξάρες και να μένει εκεί χωρίς παίκτες. Από κει και πέρα τα Λουτρά έχουν εύκολο πρόγραμμα και δεν αποκλείεται να πάρουν και την διαφορά του +7 για να πάρουν χωρίς μπαράζ τον τίτλο, με τον Όλυμπο να μην «καίγεται» και τόσο. Και εδώ που τα λέμε, ας το πάρει ο Αετός να παίξει και Γ Εθνική, αφού πέρυσι η Αγιάσο στην δική της ευκαιρία δεν ήθελε.

+ Στην Αγ. Παρασκευή δεν έχουν ρεύμα. Στο γήπεδο εννοώ. Το έκοψαν και αυτό. Ενός κακού μύρια έπονται… Θα συνδεθεί του χρόνου μαζί με την επανεμφάνιση της ομάδας.

+ Πάμε και στα του αθλητισμού γενικότερα στο νησί. Όπως καταλάβατε το Νομικό Αθλητισμού ή ο Σύνδεσμος όπως ονομάστηκε μεταβατικά, έχει αναλάβει κοινωνικό ρόλο πλέον. Φιλοξενεί κόσμο λόγω κρύου στο γήπεδο, μοιράζει φαγητό κτλ. Λοιπόν για να μην παραμυθιάζεται ο κόσμος γιατί δεν μπορώ άλλο σανό ειδικά τώρα τις γιορτές.  Όλο αυτό με την φιλοξενία κόσμου και με το φαγητό που μοιράστηκε δεν έχει καμία ουσία, γιατί πρώτον δεν πάει κανείς  και δεύτερον δεν γίνεται έτσι. Αν θες να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου,  ως δήμος ως αρμόδιος κτλ (και απευθύνομαι σε όποιον παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες) νοικιάζεις για 2 -3 μέρες που επικρατεί ψύχος  δωμάτια ξενοδοχείου, ( όπως έκανε ο Βέρρος) ή διαθέτεις χώρους όπως το ΚΑΠΗ, που έχουν κρεβάτια κτλ και φιλοξενείς κόσμο που κοιμάται στα παγκάκια. Το να καλείς κόσμο να έρθει ένα βράδυ να καθίσει σε μια καρέκλα για μερικές ώρες για να είναι απλά ζεστά και να του προσφέρεις την 3η μέρα της Πρωτοχρονιάς λίγο ρύζι με κοτόπουλο που περίσσεψε από τα γεύματα της Πρωτοχρονιάς, για μένα είναι και άστοχο και το κάνεις μόνο και μόνο για να βγεις φωτογραφία.

+ Από κει και πέρα, στον μεταβατικό σύνδεσμο Αθλητισμού, ο Αξής φαίνεται να προσπαθεί ο άνθρωπος να κάνει πράγματα για τον δικό του Δήμο και καλά κάνει, ενώ εδώ στα δικά μας, δεν ξέρω ποιος θα ασχοληθεί σοβαρά, αφού η Βάσω δεν γνωρίζει πέραν των οδηγιών που της δίνουν οι καλοθελητές .   Και μπορεί να είναι προσωρινό όλο αυτό, αλλά αλήθεια, αν αύριο στα ΤΕΛ για παράδειγμα που έχουν κλειδιά άσχετοι με τον Δήμο και μπαίνουν και βγαίνουν  όποιοι θέλουν,   ή στο Κλειστό που επίσης δεν υπάρχει υπάλληλος και υπάρχει επίσης η λογική κάντε ότι θέλετε,  αν συμβεί κάτι, ένα ατύχημα, ποιος θα πληρώσει την νύφη?.

+ Καλά για την Περιφέρεια δεν συζητάω καν, ο αθλητισμός έχει περίοπτη θέση. Μια επιτροπή έγινε, για τους τύπους περισσότερο και από κει και πέρα, όλα στον αυτόματο, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Ο Κουρσουμπάς έχει το μεταναστευτικό και τον αθλητισμό μαζί, οπότε μια τρύπα στο νερό, οι ειδικοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι είναι για το μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μισθός καλά να μπαίνει και μην περιμένετε και πολλά. 

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα, μην σας πάρω και απ τα μούτρα και δεν μπορείτε να χωνέψετε από τις κραιπάλες των εορτών.  Α και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο στον Βαψομαλλιά. « Τώρα κλαις γιατί κλαις, συ δεν είσαι που γέλαγες χτες»…