Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε Πολιχνιτου και η Δ.Ε Ερεσού-Αντίσσης - Μεγάλες καταστροφές στην Νυφιδα


Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων δύο ημερών, έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στην περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με το Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο να υποβάλλει σήμερα αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κήρυξη των δύο δημοτικών ενοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Τα σημαντικότερα προβλήματα παρατηρούνται στην δημοτική ενότητα Πολιχνίτου, με αποκορύφωμα την ολική καταστροφή του παραλιακού δρόμου Νυφίδας. Το οδόστρωμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το σημείο «Βράχος» ως το Ξενοδοχείο «ΝΥΦΙΔΑ», αφού οι θυελλώδεις άνεμοι διέβρωσαν το οδόστρωμα του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, αυτή τη στιγμή είναι απροσπέλαστος.


Σημαντικές ζημιές παρατηρούνται όμως και στη δημοτική ενότητα Ερεσού-Αντίσσης. Από καταπτώσεις δέντρων εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από χθες και οι οποίες αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση. Ενώ αξεπέραστα προβλήματα έχουν προκληθεί από χθες το βράδυ και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέρους της περιοχής, με σπίτια να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από 24 ώρες εν μέσω ψύχους.


Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, κατέγραψε ακόμη προβλήματα από κατολισθήσεις στην περιοχή, που έχουν αποκλείσει σε κάποιες περιπτώσεις περιφερειακούς και αγροτικούς δρόμους.


Επειδή οι ζημιές αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος αφού έχει αποκλείσει κατοίκους εντός των οικιών τους και οι συνεχείς καταπτώσεις δέντρων εγκυμονούν πλείστους κινδύνους, ο Δήμαρχος ζητά την κήρυξη των δημοτικών ενοτήτων Ερεσού-Αντίσσης και Πολιχνίτου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


φωτογραφικό υλικό από το Δημήτρη Παπαδημητρίου