Fake news, «μπούγιο» την Τετάρτη… και προσπάθεια να μποϋκοτάρουν το συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό..


Ένα δημοσίευμα που στάζει δηλητήριο κατά των νησιωτών που διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό διαβάσαμε σε τοπική ιστοσελίδα εφημερίδας του νησιού μας..

Τι διαβάσαμε στο δημοσίευμα τους;

Καταρχήν διασπείρει ψευδείς ειδήσεις καθώς ουδέποτε ειπώθηκε σε καμιά σύσκεψη, συνάντηση κτλ ότι θα γίνει κλείσιμο αεροδρομίων και λιμανιών αλλά ούτε για πορεία στην Αθήνα το διήμερο των κινητοποιήσεων για το μεταναστευτικό.. (αυτές όλες ήταν ιδέες που τελικά προς το παρόν δεν θα πραγματοποιηθούν). Φυσικά ακόμα δεν έχουν γίνει οι μηνύσεις που αναφέρεται

Το εν λόγω δημοσίευμα κουνάει το δάχτυλο στον νησιώτη που διαμαρτύρεται λέγοντας του πως

«δίκαια διαμαρτύρεται ο νησιώτης για την ποιότητα ζωής του, τη δική του και των προσφύγων. Αλλά να προσέξει να μην στρέψει τη διαμαρτυρία του στους ανθρώπους όπως έγινε το ‘18 και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα»

Φυσικά αναφέρεται στην επίθεση κατά των μεταναστών τον Απρίλιο του 2018 από μερίδα πολιτών κατά την διάρκεια της κατάληψης της πλατείας Σαπφούς και όχι για όλους τους κατοίκους του νησιού μας, αλλά σιγά μωρέ όλοι όσοι διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό μπαίνουν μέσα σε ένα τσουβάλι..

Και το δημοσίευμα συνεχίζεται προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μποϊκοτάρει την συγκέντρωση λέγοντας πως «θα γίνει απλά ένα “μπούγιο” για να δημιουργηθούν εντυπώσεις;»

Αυτή είναι η απάντηση τους προς τους χιλιάδες κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου που θα απεργήσουν; Αυτή είναι η απάντηση τους προς τους φορείς, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις του νησιού μας που θα απεργήσουν;

Η δημοσιογραφία της Λέσβου στα καλύτερα της..,

Διαβάστε παρακάτω το δημοσίευμα και τα συμπεράσματα δικά σας