ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης «Το μεταναστευτικό έχει πλήξει και το Πανεπιστήμιο… αλλά θα λειτουργήσει κανονικά την Τετάρτη»



Στις 17/01/2020 οι οργανώσεις της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Ρόδος, Σάμος) κατέθεσαν ερώτηση στην Πρυτανεία για τις δυσλειτουργίες που θα υπάρξουν την Τετάρτη 22/01/2020 μετά την ανακοίνωση της Παναιγαιακής κινητοποίησης με κεντρική θεματολογία το μεταναστευτικό πρόβλημα. 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος μας ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν θα ανασταλεί.

Άξιο λόγου είναι πως δεχτήκαμε απάντηση στο  e-mail από την Πρυτανεία, σύμφωνα με το οποίο όσα προβλήματα μπορεί να προκύψουν την ημέρα εκείνη, κυρίως όσον αφορά την μετακίνηση των φοιτητών προς και από το Πανεπιστήμιο , θα μεριμνήσει και θα ενημερώσει εγκαίρως η ίδια η Πρυτανική Αρχή.

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε την Πρυτανική Αρχή να έρθει σε μία συνεννόηση με τους φορείς και να ανασταλεί η λειτουργία του Ιδρύματος στα νησιά Λέσβος-Σάμος-Χίος, αφ ενός γιατί είναι ένα θέμα το οποίο αφορά και το ίδιο το Ίδρυμα και θα πρέπει να μη δείχνουμε ότι είμαστε ξένο σώμα στις τοπικές κοινωνίες, αφ εταίρου διότι ήδη έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή στα συλλαλητήρια από όλους τους φορείς, τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, οπότε σίγουρα η μετακίνηση των φοιτητών θα είναι πολύ δύσκολη. Στα νησιά Ρόδος-Σύρος-Λήμνος προτείνουμε συμβολικά να κλείσει το Πανεπιστήμιο για κάποιες ώρες συμμετέχοντας και αυτά με αυτό τον τρόπο στην κοινή διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό. 

Ας μην αγνοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει πλήξει το ίδιο το Πανεπιστήμιο, καθώς ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών έχει φύγει από τα νησιά, ή δεν έρχεται να φοιτήσει γνωρίζοντας τι εικόνες θα αντικρίσει, όπως επίσης το γεγονός ότι κάποιοι έχουν βγάλει αμέτρητα χρήματα από τις ΜΚΟ νοικιάζοντας τα σπίτια τους με αποτέλεσμα η ενοικίαση σπιτιού για ένα φοιτητή που έρχεται από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος να είναι υπηρεσία πολυτελείας. 

Εκ του Γραφείου Τύπου,
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
Ο Γραμματέας Πόλης
 Ιωάννης Παπαδημητρίου.

 Ακολουθεί η αποκαλυπτική αλληλογραφία της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ με την Πρύτανη ( ή Πρυτάνισσα όπως επιθυμεί να την αποκαλούν)