Βραβεύτηκε ο Χρούσος


«Απονομή τιμητικού διπλώματος στον Σύλλογο Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών  «Ο Χρούσος» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».
           
Το Μουσείο αποφάσισε να τιμήσει τον Σύλλογο « Ο Χρούσος» για την αξιόλογη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων του Χρούσου και της Λέσβου σε περιβαλλοντικά θέματα μέσω της έκδοσης « Η Χρουσιανή Εφημερίδα» και της συνεργασίας στο πλαίσιο ανάδειξης του Γεωπάρκου Λέσβου.
           
Πολυμελής αντιπροσωπεία του συλλόγου με επικεφαλείς τον πρόεδρο κ. Μπλούκα Δημήτρη και την αντιπρόεδρο κ. Βουδούρη Μαρία, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας και τον απολογισμό δράσεων του Μουσείου για το έτος 2019, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Σίγρι , όπου έγινε και η βράβευση σχολείων και φορέων.
           
Το τιμητικό δίπλωμα παρέλαβε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τμήμα Περιβάλλοντος κ. Τριαντάφυλλο Ακριώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ Δημήτρης Μπλούκας και η υπεύθυνη ύλης της εφημερίδας κ Χριστίνα Γιαννουκάκου.        
           
«Η βράβευση αυτή μας τιμά και μας δικαιώνει. Στην εποχή των social media είναι δικαίωση να τιμάται ο έντυπος λόγος αλλά κι η προσπάθεια ενός «νεαρού» Συλλόγου να έχει φωνή», είπαν κατά την παραλαβή του διπλώματος οι εκπρόσωποί μας.
           
Ήδη κυκλοφορεί το 21ο φύλλο της «Χρουσιανής Εφημερίδας» με αναφορά στα αντιπλημμυρικά  έργα στην περιοχή και συνέντευξη με τον παγκοσμίου κύρους ερευνητή, γιατρό ενδοκρινολόγο και «συνονόματο» μας καθηγητή κ Γεώργιο Π. Χρούσο.
           

Ευχαριστούμε το διοικητικό συμβούλιο του  Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον πρόεδρό του καθηγητή κ Νικόλαο Σουλακέλλη και φυσικά τον ακούραστο, αεικίνητο Διευθυντή του, καθηγητή κ Νικόλαο Ζούρο που συνεχώς ανοίγει δρόμους στην συνεργασία, την ανάδειξη και την προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου – Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO.