Βασιλόπιτα και γενική συνέλευση για την Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου


Τη βασιλόπιτα του νέου έτους θα κόψει η Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου (ΦΕΛ), σε συνδυασμό με την ετήσια γενική συνέλευση των μελών της, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη (Μικράς Ασίας 2, απέναντι από το Δικαστήριο).

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940-2020), η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία-παρουσίαση του δρ. Στρατή Αναγνώστου με θέμα «Ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1940-1944)».

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί το ιστορικό έκδοσης της σειράς αναμνηστικών γραμματοσήμων με την επισήμανση «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΕΣΒΟΣ 10 Σεπτέμβρη 1944». Η σειρά κυκλοφόρησε αμέσως μετά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, από τις 20 Σεπτεμβρίου ως τις 15 Οκτωβρίου 1944, με πρωτοβουλία της ΦΕΛ και έγκριση των τοπικών Αρχών.

 Επίσης, θα γίνει ο απολογισμός του εορτασμού των 75 χρόνων της ΦΕΛ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς και οι αρχαιρεσίες για νέο διοικητικό συμβούλιο.

Όλοι οι φίλοι του γραμματοσήμου, αλλά και της ιστορίας της Μυτιλήνης, είναι ευπρόσδεκτοι!