Τι έκανε το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2019 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης


Δράσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2019

Συναντήσεις με Φορείς:

13/11/19 με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης κο Π. Τσακύρη για συνεργασία σε πολιτιστικά θέματα και δρώμενα της πόλης, κατάρτιση μητρώου εθελοντικών και πολιτιστικών – λαογραφικών συλλόγων και αναβίωση εθίμων σε γειτονιές.

13/11/19 με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Σ. Δαγκλή για συνεργασία σε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό πλάνου αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την οργάνωση της καθαριότητας της πόλης εν γένει.

20/11/19 με τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» της κας Ερ. Χιωτέλλη, για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τη λειτουργία της Κοινότητας και της πόλης σε σχέση με το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

29/11/19 με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κο Κ. Κουνέλλη για σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα, το Ιστορικό Κέντρο της πόλης (βάση σχετικής μελέτης που αιτήθηκε η Κοινότητα) καθώς και για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

3/12/19 με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Σ. Κύτελη, τους Αντιδημάρχους κους Κ. Κουνέλλη, Σ. Τζιμή & Σ. Δαγκλή και τον Γ. Γραμ. του Δήμου κο Ηρ. Κουντουρέλλη για θεσμικά και οργανωτικά θέματα της Κοινότητας καθώς και για τρέχοντα σημαντικά ζητήματα της πόλης.

Αποφάσεις του Συμβουλίου της ΔΚ Μυτιλήνης:

Συμμετοχή ΔΚ Μυτιλήνης στη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Μυτιλήνης 2020 με κατάθεση πολλών ρεαλιστικών και μακρόπνοων προτάσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και στη γενικότερη ανάπτυξη κι ανάδειξη της πόλης.

Αντικατάσταση των 11 άτυπων συνοικιακών συμβουλίων κατοίκων με αντίστοιχες 3μελείς τοπικές επιτροπές για αποτελεσματικότερη συνεργασία με τη ΔΚ προκειμένου να εξετάζονται και να επιλύονται τα προβλήματα σε κάθε συνοικία.

Έγκριση πλάνου Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και εισήγηση για σύνταξη κανονιστικής πράξης για αξιοποίηση δημοτικού χώρου μεταξύ Θεάτρου και Κήπου Μυτιλήνης προς διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων (Αυλή Χριστουγέννων)

Διακοπή παροχής φιλοξενίας έδρας-υπηρεσίας ΟΤΑΛ από τα γραφεία της ΔΚ Μυτιλήνης
Εισήγηση προς το Δήμο Μυτιλήνης για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο πάρκο Χατζηδήμου, στην οδό Τζουμαγιάς στην Κουλμπάρα, στην οδό Κατσακούλη στο Κιόσκι και στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Χάλικα, κατόπιν αιτημάτων συνδημοτών μας και περιοδειών στους χώρους, από μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Πρόταση για διοργάνωση από την Κοινότητα ενημερωτικής συνάντησης με αρμόδιους Φορείς και Δήμο Μυτιλήνης αναφορικά με τη χρήση του νέου κολυμβητηρίου στα Θέρμα και την αξιοποίηση του υφιστάμενου στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Επιπλέον:

Η ΔΚ Μυτιλήνης συμμετείχε ενεργά ως χορηγός στην εκδήλωση της «Κυψέλης» για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ στις 2/12/19, με θεατρικά δρώμενα και ποιήματα από το σύμβουλο κο Β. Χατζημανώλη, ο οποίος εκπροσώπησε επίσης την Κοινότητα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μυτιλήνης.