Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης «Με τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση της ακτοπλοϊκής γραμμής τα προβλήματα δεν θα πάψουν να υπάρχουν»


Έντονες διαμαρτυρίες προκαλεί η αύξηση από αύριο Τετάρτη κατά 5 έως και 8% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Μυτιλήνης - Χίου - Πειραιά, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, για όλα ανεξαιρέτως τα πλοία.

Ανακοίνωση:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης,  εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία των μελών του για την επικείμενη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία θα επιφέρει αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης των συμπολιτών μας αλλά και πλήγμα στον τουρισμό και το εμπόριο. Δυστυχώς επαληθεύονται οι προβλέψεις τις οποίες είχαμε μεταφέρει και στην προηγούμενη κυβέρνηση, όταν θεσπίστηκε το μεταφορικό ισοδύναμο, ότι με τη  μονοπωλιακή εκμετάλλευση της γραμμής τα προβλήματα δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Παρά το γεγονός ότι η αύξηση της τιμής αποδίδεται σε βελτιώσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τα καύσιμα των πλοίων, είναι άδικο να μεταφερθεί στους νησιωτικούς πληθυσμούς που τόσα δεινά έχουν επωμισθεί. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για το θέμα.