Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συγκέντρωση Συνταξιουχικών Σωματείων Λέσβου


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η  συγκέντρωση των συνταξιούχων της Λέσβου στην αίθουσα συνελεύσεων του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, από την συντονιστική επιτροπή των συνταξιουχικών σωματείων Λέσβου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο συνάδελφος Χριστοδούλου Βαγγέλης, Πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ. Χαιρέτησαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Ταχυδρομικών Υπαλλήλων τμήμα Βορείου Αιγαίου.

  Έγινε ανάλυση των προβλημάτων όσο αναφορά τις συντάξεις μας και την κοροϊδία της κυβέρνησης γύρω από το θέμα της καταβολής των αναδρομικών και της 13ης 14ης σύνταξης, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών από ασφαλιστικές εταιρίες και στη συνέχεια την ιδιωτικοποίηση των κύριων συντάξεων.

  Επίσης όλοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα γενικότερα προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ειδικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Κλινικές υπολειτουργούν κινδυνεύοντας να κλείσουν, άμεση η ανάγκη για την πρόσληψη  μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

  Καταγγέλθηκε, η απαράδεκτη κατάσταση να κλείνονται ραντεβού με γιατρούς από 2 έως 8 μήνες. Ακόμα τονίστηκε ότι μηχανήματα διαγνωστικά, όπως μαγνητικός τομογράφος-οστικής μάζας, να μην λειτουργούν εδώ και μήνες και να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια.
 
Στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης είναι μόνο 5 συμβασιούχοι γιατροί. Υπάρχει ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα «καινούργιο στο κουτί από το 2016» και δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει γιατρός ακτινολόγος να το λειτουργήσει. Σε ένα νησί που σήμερα πέρα από τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, υπάρχει άλλος τόσος κόσμος, πάνω από 20.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, που χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη και βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι μέσα στα απαράδεκτα από συνθήκες ζωής, κέντρα κράτησης.

     Τα σωματεία  Συνταξιούχων                                Μυτιλήνη 5.12.2019
-ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
-ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛ-ΤΑ ΛΕΣΒΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 -ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
 -ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΛΕΣΒΟΥ
 -ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΛΕΣΒΟΥ