Σκάνδαλο συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου- Λήμνου: Ένοχοι όλοι- Σε αργία οι εκλεγμένοι Π.Πιτσιος και Γ.Κατζανος


Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας της Έδρας

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, σε βαθμό κακουργήματος, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, πρότεινε, κατά τη δίωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας της Έδρας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.

Μάλιστα, στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 2004-2005 - κατηγορούνται ότι με αποφάσεις τους συναίνεσαν σε «θαλασσοδάνεια» ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ και οι ίδιοι υποστήριξαν ότι «δεν ήξεραν»-, η εισαγγελέας αντέτεινε πως «θα έπρεπε να ξέρετε, αφού αναλάβατε τέτοια καθήκοντα».

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα αδικήματα της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού για ποσά άνω των 120.000 ευρώ. Πρότεινε, επίσης, και τη ενοχή του διευθυντή της τράπεζας και του ταμία, καθώς και των δανειοληπτών, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί στα αδικήματα που βαρύνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ας σημειωθεί ότι η δίκη, που φτάνει στο τέλος της, ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο και αφορά την πρώτη από τις υποθέσεις που σχετίζονται με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου. Ένα σχεδόν χρόνο μετά, δύο από τους 12 κατηγορουμένους, οκτώ μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, δύο υπηρεσιακά στελέχη και δύο δανειολήπτες, δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ 


-Σε αργία ο Πάνος Πίτσιος και ο Γιώργος Κατζανός.

Μετα την απόφαση η εισαγγελέας της Έδρας για ενοχή όλων των κατηγορουμένων, σε βαθμό κακουργήματος, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου σε αργία τέθηκαν από την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης με την παρεατακη του Κ. Αστυρακακη Γιώργος Κατζανός.

Στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας τοποθετείται ο δεύτερος σε αριθμό ψήφων του πλειοψηφούντος συνδυασμού Αλέξανδρος Κουζινόγλου.