Σημαντικές αποφάσεις και υποσχέσεις..στις συναντήσεις του δημάρχου Μυτιλήνης με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα


Σημαντικές και γόνιμες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για την προώθηση μείζονος σημασίας θεμάτων του νεοσύστατου Δήμου Μυτιλήνης, από τις οποίες προέκυψαν θετικά αποτελέσματα, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κατσαβέλλη, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Εσωτερικών  κ. Θεόδωρο Λιβάνιο. Εκεί συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα χρηματοδότησης του Δήμου Μυτιλήνης, ενίσχυσης σε μηχανήματα έργου & καθαριότητας, ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και η λειτουργία της υπηρεσίας Δόμησης. Επίσης, τέθηκε από τον κ. Κύτελη το θέμα της παραμονή των Ληξιαρχείων σε κάθε Δημοτική Ενότητα, κάτι για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει.


Ακολούθως οι κ. Κύτελης και Κατσαβέλλης, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, όπου συζητήθηκε το πρόγραμμα της υποστελέχωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, η ανάπλαση του Λιμένα Μυτιλήνης, η πύλη εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης, καθώς και η εκφόρτωση καυσίμων στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης. Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα του Δημάρχου και του έκανε γνωστό ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Λέσβο, ώστε να εξετασθούν επί τόπου όλα τα ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, τόνισε ότι «οι συναντήσεις με τα Κυβερνητικά στελέχη πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα. Παραμένουμε σε εγρήγορση, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι Υπουργοί, στα παραπάνω θέματα».