Η επιστροφή | Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Βρε καλώς τα παιδιά! Να σας πω την μαύρη μου αλήθεια σκεφτόμουν πολύ αν θα ξανά επέστρεφα και θα έβγαζα την μαϊμού από το κλουβί, κυρίως γιατί δεν βλέπω να αλλάζουν και πολλά πράγματα στον τόπο και όλοι κουνάνε το δάχτυλο από μακριά. Εννοώ πως όλοι συμφωνούν με τα κακώς κείμενα που εδώ και χρόνια αναφέρουμε, αλλά όταν έρθει η ώρα να τα διορθώσουν, να πάρουν θέση και πάνε απέναντι, βολεύονται και εκείνοι στην λογική του προσωπικού κέρδους. Και κάποια στιγμή μένεις μόνος να χαρακτηρίζεσαι γραφικός επειδή λες την αλήθεια που όλοι παραδέχονται αλλά δεν τολμάνε να πούνε. Ωστόσο επειδή είμαι πολύ εγωιστής για να τα παρατήσω, θα συνεχίσω να λέω την άποψη μου, είτε αυτή ενοχλεί είτε προκαλεί εκνευρισμό, ακόμη και με προσωπικό κόστος. Και επειδή ξεκινάμε σήμερα την στήλη ξανά, προσωπικά δεν έχουμε με κανέναν. Θα μιλάμε αθλητικά και μόνο, ενίοτε και πολιτικά, πάντα με επιχειρήματα και στοιχεία. Καλές Τρίτες λοιπόν…

+ Στον Αιολικό η αλλαγή σκυτάλης με την διοίκηση Αντωνάκα να αναλαμβάνει τα ηνία, ήταν η μοναδική λύση, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή, σήμερα ο Αιολικός θα ήταν μόνο μια σφραγίδα στο ποδόσφαιρο και τίποτα παραπάνω. Άρα το ότι υπάρχει η ομάδα οφείλεται σε αυτούς. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον. Η νέα διοίκηση, ο Τζιμ Αντωνάκας εν προκειμένω, έχει μια άλλη νοοτροπία. Και το πρόβλημα είναι μέχρι σήμερα πως ούτε εμείς εδώ μπορούμε να την κατανοήσουμε εύκολα, ούτε αυτός μπορεί να κατανοήσει την δική μας. Για αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει η γκρίνια και από τις δυο πλευρές.

+ Η διοίκηση από την μια παραπονιέται ότι δεν υπάρχει στήριξη προς την ομάδα από τον κόσμο. Και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, γιατί ο Αιολικός μέχρι σήμερα έχει πάρει 1-2 χιλιάδες ευρώ από διαρκείας και 0 ευρώ από ταμπέλες, την στιγμή που τους είχαν πει τους ανθρώπους ότι τα λεφτά αυτά είναι 20 χιλιάδες έκαστος. Από την άλλη ο κόσμος είχε την εντύπωση πως οι Αμερικάνοι θα έρθουν με ένα ταγάρι δολάρια και θα κάνουν τον Αιολικό Μπαρτσελόνα. Και βλέπει μια ομάδα τοπικού. Άρα το θέμα είναι ότι δεν έχει γίνει καλή εξήγηση από την αρχή και από τις δυο πλευρές και θα πρέπει και οι μεν και οι δε να επαναπροσδιορίσουν την κατάσταση.

+ Και επειδή ο Αιολικός αν κατέβει όπως με τα Κεραμειά, αν δηλαδή το ρόστερ δεν ενισχυθεί, θα πέσει από τον πρώτο γύρο, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει μεταγραφές και μάλιστα καλές μεταγραφές, από αυτές που θα παίξουν δηλαδή και όχι να συμπληρώνουν την αποστολή. Και αυτό να ξέρετε είναι έργο του Αη. Γιάννη, ο οποίος μόνο χαζός δεν είναι. Και επειδή εκείνος τους έφερε στο νησί, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εκτεθεί. Για αυτό χτες έκανε αυτό που έπρεπε και μέσα στην εβδομάδα έρχονται παίκτες, ακόμη και από Ουκρανία. Συν τον Βρονταρά. Κατά τα άλλα υπομονή παίδες.

+ Και για να κλείσω το κεφάλαιο Αιολικός για σήμερα, μια συμβουλή προς την διοίκηση. Να οργανωθεί. Μπορεί να έχει φάει παραμύθι από διαφόρους, μπορεί κάποιοι ακόμα και σήμερα να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ομάδα, αλλά καιρός είναι να οργανωθεί. Και η οργάνωση έχει πολλά παρακλάδια. Από τα γραφεία μέχρι τα αποδυτήρια.

+ Τι φάση και αυτή με το Νομικό Αθλητισμού ε? Ενώ σε όλα τα Νομικά και στους Οργανισμούς οι πρώην έχουν παραδώσει και έχουν φύγει, ο Σταύρος δεν λέει να ξεκολλήσει από την καρέκλα. Κάθεται εκεί σαν κακομαθημένο πρωτάκη που του έχουν αλλάξει θρανίο και εκείνο δεν θέλει να αποχωριστεί αυτό δίπλα στο παράθυρο. Προσπάθησε πολύ ο Σταύρος όλο το καλοκαίρι να μείνει στην θέση του. Πήγε στις ομιλίες του Υπουργού μας χειροκρότησε, φώναξε τους δυο δημάρχους στο γραφείο και τους παρακάλεσε να τον κρατήσουν, έκανε συμμαχίες, αλλά δεν του βγήκε. Και επειδή μετρά μέρες πλέον, κάνει ότι μπορεί για να δυσκολέψει την διάδοχη κατάσταση. Βέβαια βρήκε και τα κάνει, γιατί από τη μια η γραφειοκρατία έχει καθυστερήσει τις διαδικασίες διαδοχής και από την άλλη ο Κύτελης δεν είναι άνθρωπος να πάει κόντρα και να κάνει σαματά για λίγες ημέρες. Αυτό βέβαια έχει δημιουργήσει θέματα μέσα στην παράταξη γιατί δεν είναι ο Βάλεσης που περιμένει να αναλάβει. Αυτός είναι ο μόνος που δεν έχει θέμα γιατί ξέρει τι γίνεται. Αλλά η στάση του Σταύρου μας προσβάλλει και δημιουργεί τριγμούς στην παράταξη Κύτελη και αυτό θα φανεί αν σύντομα δεν έχουμε εξελίξεις. Πάντως Σταύρο 8 Οκτωβρίου έχει οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο…

+ Και επειδή μαρέσει να μιλάω με στοιχεία, μπορείτε να ανατρέξετε στην εφημερίδα τα Νέα της Λέσβου 25 Οκτωβρίου του 2018 όταν ο Σταύρος έδινε συνέντευξη και έκανε δηλώσεις για το τι θα κάνει στην θητεία του στο Νομικό. Κλειστό με μπαλόνι έλεγε, παρεμβάσεις στα γήπεδα, φωτογραφίες από επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους κτλ. Τι έκανε 1 χρόνο τώρα. ΤΙΠΟΤΑ. Τίποτα το σοβαρό εννοώ. Από αυτά που είπε δεν έκανε τίποτα, απλά έκανε το νομικό μια μικρή ΕΠΣΛ, «διόρισε» και πλήρωνε με μαύρα χρήματα δυο συνεργάτες του, τους οποίους τους είχε μαζί του στο Νομικό (ο ένας έφυγε νωρίς γιατί τα κατάλαβε, ο άλλος παραμένει), έκανε ένα λεύκωμα της ΕΠΣΛ (ακόμα δεν το έχουμε δει) , έκανε τις τελετές των υποδομών της ΕΠΣΛ, δεν του βγήκε να φτιάξει το γήπεδο της Θερμής που τόσο ήθελε (της ΕΠΣΛ), δεν μπόρεσε να κάνει το «κομμάτι» του στην ΕΠΟ φέρνοντας ματς των Εθνικών ομάδων γυναικών που διαφήμιζε τόσο πολύ και θα πλήρωνε από το νομικό (αλήθεια, δεν μας εξήγησε ούτε μας ενημέρωσε γιατί το ματς δεν θα γίνει τελικά εδώ) και πολλά άλλα.

+ Γιατί υπάρχουν πολλά που μπορώ να γράψω αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Απλά κάποια πράγματα έχουν αρχή και τέλος. Και ο Σταύρος όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί άλλο να κρύβεται από την πραγματικότητα. Καλό θα ήταν να κάνει στην άκρη μόνος του. Δεν έχει να προσφέρει κάτι και το μόνο που καταφέρνει είναι να διασύρεται. Μπορεί η «αυλή» του να μην τον αφήνει να δει τι λέγεται και τι συζητιέται στην πιάτσα, μπορεί ο ίδιος να μην έχει αντιληφθεί την εικόνα που έχουν οι υπόλοιποι για τα πεπραγμένα του. Όσο πιο σύντομα το κατανοήσει τόσο το καλύτερο για εκείνον.

+ Οι εκλογές στην ΕΠΣΛ σε ενάμιση χρόνο θα έχουν πολλούς μνηστήρες μαθαίνω. Κρατήστε τα ονόματα του Πετρέλλη, του Βάλεση και του Γρυππιώτη. Για αρχή.

+ Την επόμενη Τρίτη, θα μιλήσουμε για τα Κλειστά, τα κολυμβητήρια και τους… ειδικούς συνεργάτες… Εις το επανιδείν και οι μπανάνες στο ψυγείο μέχρι τότε…