Πάνος Πιτσιος «Το γαρ πολύ του έρωτος, γεννά παραφροσύνη" !!!» -Την Τετάρτη συνεδριάζει η Δ.Κ Μυτιλήνης


Η απάντηση του Πάνου Πιτσιου στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Μυτιλήνης

Είναι γνωστή η σχέση πάθους που έχουν ορισμένα δημόσια πρόσωπα στη Λέσβο, με τον Πάνο Πίτσιο. Ωστόσο "το γαρ πολύ του έρωτος, γεννά παραφροσύνη" !!! 

Όπως είναι γνωστό ότι ο κατά κόσμο (δημότες) και όχι μόνο κατά νόμο, εκλεγμένος Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και ο συνδυασμός "Με συνέπεια κι' ευθύνη ... όλοι για τη Μυτιλήνη !!!", άφησαν την παράταξη "Δημοκρατική Μυτιλήνη", μακρυά στην τρίτη θέση. Οπότε "το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη" !!!   

Προφανής επιδίωξη: Η απλή συκοφαντία. Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης αναλαμβάνει καθήκοντα τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019. Απαιτούνται 3 εργάσιμες ημέρες (βάσει νόμου) για την ενημέρωση των μελών, με την αποστολή της πρόσκλησης που περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη. Οι συνεδριάσεις κατά πάγια τακτική, γίνονται Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα (αποφεύγονται Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, για ευνόητους λόγους). Την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, λαμβάνουμε πρόσκληση με τις εκδηλώσεις του Κιρκινετσίου, οι οποίες αρχίζουν την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου. Πότε δηλαδή κατά τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Μυτιλήνης και του Κιρκινετσίου, να προγραμματίζαμε τη συνεδρίαση ???     

Η τυφλή εμπάθεια ορισμένων, τους οδηγεί σε πολιτικά σφάλματα, που γίνονται μπούμερανγκ για τους ίδιους. Στην προσπάθειά τους απλά να συκοφαντήσουν, πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Διαφημίζουν το στόχο τους και δυσφημούν τον εαυτό τους. 

Επί της ουσίας: Μόλις τρεις μέρες έχουμε που αναλάβαμε και ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα. Πρέπει να εναρμονιστούμε λίγο με το νεοσύστατο Δήμο Μυτιλήνης. Να τους δώσουμε τους ανθρώπους λίγο χρόνο, μέχρι που να οργανωθούν και να ξεκινήσουν δράση. Ακόμη δεν έχει καν συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποίας κυρίως θέματα επεξεργαζόμαστε και λαμβάνουμε τελικές αποφάσεις.

Όποιο μέλος θέλει βέβαια, μπορεί να φέρει γραπτώς ή προφορικώς κάποιο θέμα, ώστε να μπει στην ημερήσια διάταξη και να τεθεί προς συζήτηση. Αν και η πρώτη συνεδρίαση, θα μπορούσε βάσει του ισχύοντος Νόμου, να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, προγραμματίζουμε να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019. Προσωπικά μπορώ να εισάγω δεκάδες θέματα (και αυτό είναι γνωστό σε όλους), αλλά επαναλαμβάνω, δεν είναι σκοπός μας να πιέσουμε τη Δημοτική Αρχή που μόλις ανέλαβε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοια σπουδή. Ούτε βέβαια υπάρχει αναπληρωτής Πρόεδρος, που αποφασίζεται ή εκλέγεται από το Συμβούλιο.

Εντελώς λανθασμένη πληροφόρηση. Όσο για τη σύσκεψη του νέου Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό, αφενός δεν κληθήκαμε και αφετέρου απ' ότι έμαθα (διότι προσπάθησα να παρευρεθώ), ήταν εντελώς "κλειστή" (για προφανείς και ευνόητους λόγους). Δεν μπόρεσα να μάθω καν, το σημείο που διεξήχθη (και πολύ ορθά βέβαια, τηρήθηκε άκρα μυστικότητα).

Οι αποφάσεις της σύσκεψης αυτής, θα είναι προφανώς ένα από τα βασικά θέματα της πρώτης συνεδρίασης. Την ερχόμενη Τετάρτη λοιπόν, στις 7 μ.μ. Όρεξη να υπάρχει και θα ακολουθήσουν δεκάδες συνεδριάσεις, με εκατοντάδες θέματα (όπως ακριβώς γινόταν και την περασμένη πενταετία) !!!