Να συνεδριάσει άμεσα το νέο συμβούλιο της Δ.Κ Μυτιλήνης ζητά η «Δημοκρατική Μυτιλήνη»


Ανακοίνωση από τους αιρετούς Σύμβουλους της παράταξης των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή

"Οι αιρετοί Σύμβουλοι της παράταξης των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή εκφράζουμε δημόσια την έντονη δυσαρέσκεια μας σχετικά με την πρακτική του κατά νόμο Προέδρου της Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου να μη συγκαλεί το Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας καθήκοντα και ορίζοντας τον αναπληρωτή Πρόεδρο.

Την ίδια ώρα που τα προβλήματα της πόλης οξύνονται και δεκάδες θέματα καθημερινά προκύπτουν, τη στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάληψη του φαινομένου της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης του 2015 – 2016 η Κοινότητα παραμένει άπραγη. Μάλιστα χθες Τετάρτη στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για το προσφυγικό ζήτημα συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας ακόμα και του Αφάλωνα αλλά όχι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης.

Την πόλης στην οποία ζουν και κινούνται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πλην όμως ο Πρόεδρος της θεωρεί πως το Συμβούλιο της Κοινότητας δεν πρέπει να έχει καν άποψη για αυτό.
Καλούμε τον κ. Πάνο Πίτσιο να αντιληφθεί ότι είναι Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας που λειτουργεί σύμφωνα με το Νόμο. Για όσο ακόμα χρονικό διάστημα κατέχει τη θέση του Προέδρου ας λειτουργεί σύμφωνα με το Νόμο και τους δημοκρατικούς κανόνες. ΑΜΕΣΑ ο κ. Πίτσιος να συγκαλέσει το Συμβούλιο της Κοινότητας πριν τον υποχρεώσουμε, σύμφωνα με το νόμο, να το κάνει."