Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Πέραμα Γέρας Λέσβου (PICS, VID)


Λαμπρά η πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονος Περάματος Μυτιλήνης και φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό του στο Περαμα στον κόλπο Γέρας Λέσβου.

Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον Άγιο Παντελεήμονα και να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του.


Το εόρτιο ξεκίνησε την Παρασκευή παραμονή με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Περάματος Λέσβου και συνεχίστηκε σήμερα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος το πρωί..


Την Παρασκευή παραμονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Πέραμα Γέρας Λέσβου τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά η λιτανεία της Ιεράς εικόνας στα παραδοσιακά σοκάκια του Περαματος Λέσβου συνοδεία της παιδικής μπάντας του Περάματος, πολυαρίθμων έφιππων καβαλάρηδων , καθώς και πλήθος πιστών αλλά και ιερέων από όλη την Λέσβο.


Το Σάββατο ημέρα της εορτής (27/07) του Αγίου Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε μετά την Θεια λειτουργιά και το έθιμο του στύλου με τη σημαία στο λιμάνι Περάματος, όπου ένας μακρύς κορμός δένδρου στερεώνεται κάθετα στην προβλήτα, ενώ στην άκρη του προς το μέρος της θάλασσας, στερεώνεται η Ελληνική σημαία. Κατόπιν ο κορμός αλείφεται με γράσο. Νικητής είναι όποιος καταφέρει πρώτος να περπατήσει πάνω στον κορμό και να φθάσει τη σημαία.

Ενώ λίγο μετα τις 10:00 ξεκίνησε και ο 8ος Κολυμβητικός Διάπλους κόλπου Γέρας με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα. Στον Κολυμβητικό Διάπλου συμμετείχαν πλήθος κόσμου νέοι, νέες καθώς και μεγάλης ηλικίας πολίτες της Λέσβου και όχι μόνο. Ο 8ος Κολυμβητικός Διάπλους κόλπου Γέρας ολοκληρώθηκε λίγο μετα τις 13:00. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Πλήθος κόσμου από πολλά χωριά αλλά και όλης της Λέσβο, πήγαν και φέτος στο Πέραμα Λέσβου για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος, να ψωνίσουν κάθε λογής προϊόντα από τους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρις, αλλά και να γλεντήσουν στα καταστήματα που διέθεταν ζωντανή μουσική.

Το LesvosPost.com βρέθηκε την παραμονή της εορτής στο Πέραμα Λέσβου και κατέγραψε τα παρακάτω αποκλειστικά πλάνα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό…

Δείτε την λιτανεία του Αγίου Παντελεήμονος όπως την κατέγραψε χτες live μέσω facebook η κάμερα του LesvosPost


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΡεπορτάζ-Φώτο Στεφάνου Ραφαήλ-Αναστάσιος (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)