100 κολυμβητές και κολυμβήτριες στον εντυπωσιακό 8ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης (PICS, VID)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 10 το πρωί για 8η συνεχή χρονιά, με επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ο 8ος Κολυμβητικός Διάπλους του κόλπου Γέρας με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα.
   

Οι 100 κολυμβητές και κολυμβήτριες που συμμετείχαν διήνυσαν την απόσταση των 1.100 μέτρων που χωρίζει την Κουντουρουδιά από το Πέραμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αφού ο καιρός ήταν καλός και η θάλασσα με πολύ λίγο κυματισμό.
   

Οι ηλικίες των κολυμβητών που συμμετείχαν ήταν από 8 έως 74 ετών και ο χρόνος που έκαναν κυμάνθηκε από 15 περίπου λεπτά ο πρώτος μέχρι 65 λεπτά ο τελευταίος.
    

Στην ασφαλή διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου συνέβαλαν αποφασιστικά, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που επέβλεπε συνεχώς τους κολυμβητές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το πλωτό σκάφος και τους εκπαιδευμένους διασώστες, καθώς και η παρουσία  του ιατρού κ. Μάκη Αξιώτη που ήταν εδώ για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες εφ όσον χρειαζόταν.
  

 Τις ευχαριστίες μας οφείλουμε σε όλους τους προαναφερθέντες, καθώς επίσης και στους κ.κ. Ευστράτιο Καραντώνη και Στέλιο Χιώτη, οι οποίοι διέθεσαν τις βάρκες τους για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους από την Κουντουρουδιά στο Πέραμα και αντιστρόφως.
  

Οι συμμετέχοντες μετά την άφιξή τους στο Πέραμα, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το έθιμο με το κοντάρι που επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο την ίδια ημέρα , εορτή του Αγίου Παντελεήμονος



Τέλος, σε όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και καπελάκια για τη συμμετοχή τους.


Και του χρόνου με υγεία.


Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας,
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»
Ο «Παγγεραγωτικός» Σύλλογος Αθηνών και
Ο ΑΠΣ Αναγέννηση Ποσειδώνα Περάματος.