Μην ασελγείτε άλλο στο πτώμα του Αιολικού...


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Απέφευγα επιμελώς όλο αυτό το διάστημα να γράψω για τα όσα συμβαίνουν στον Αιολικό, θέλοντας να δω που θα καταλήξει όλο αυτό που ξεκίνησε μετά το τέλος των συνελεύσεων. 

Τώρα λοιπόν που κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο, το οποίο ήταν και αναμενόμενο, μπορώ να γράψω ελεύθερα χωρίς να θεωρηθεί από τους «ειδήμονες» ότι θέλω να κάνω κακό στην ομάδα κτλ.

Ο Αιολικός δυστυχώς όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ή να το συνειδητοποιήσουμε, έχει κάνει τον κύκλο του και θα πρέπει να πάψουν ορισμένοι να προσπαθούν να ασελγήσουν στο πτώμα του. Η αποχώρηση Γρυππιώτη σήμαινε το τέλος μιας εποχής για τον σύλλογο ο οποίος κατά την ταπεινή μου άποψη  θα πρέπει να κάνει επανεκκίνηση από μηδενική βάση, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει την διάλυση του και την επαναφορά του σε 2-3 χρόνια.  Δεν είναι κακό ο Αιολικός να διαλυθεί και να επανέρθει υγιείς πια και να ξεκινήσει υπό άλλες συνθήκες ξανά. Το έκαναν πολλές ιστορικές ομάδες τα τελευταία χρόνια και δεν είναι ούτε ταμπού ούτε ντροπή. Ντροπή είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα με την ομάδα η οποία επειδή κάποιοι για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να διαλύσει, της προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο πόνο και την απαξιώνουν στα μάτια όλων των φιλάθλων.

Η λύση Καραμπάση και το ΔΣ που προέκυψε ήταν μια λύση ανάγκης και μαθηματικός βέβαιο πως θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα στην σημερινή κατάσταση. Γιατί δεν μπορεί ένα ΔΣ να στηρίζεται σε χρήματα που θα έρθουν, χωρίς καν να μπορεί να πιστώσει έστω ένα μικρό ποσό την ομάδα. Ούτε ο Καραμπάσης είχε χρήματα να βάλει, ούτε οι υπόλοιποι στο ΔΣ είχαν τέτοια πρόθεση ακόμη και αν είχαν πολλά περισσότερα από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Και έτσι ξεκίνησε να στήνεται μια ομάδα χωρίς χρήματα, περιμένοντας την ΟΥΕΦΑ να μας δώσει την πρώτη δόση και εν αναμονή της πώλησης διαρκείας, ταμπελών κτλ. για να έρθουν έσοδα. Και όταν η ΟΥΕΦΑ καθυστέρησε ο γκασμάς «μάγκωσε». Οι 6-7 χιλιάδες μου μαζεύτηκαν με το ζόρι για τα πρώτα έξοδα δεν έφταναν, και ως εκ τούτου το αδιέξοδο οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. Τα αναφέρω πολύ επιγραμματικά γιατί δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες, η ουσία μετράει και άλλωστε ξέρουν οι περισσότεροι τι έχει συμβεί. Πέρα βέβαια από το οικονομικό, η απειρία και η μωροφιλοδοξία ορισμένων να το παίξουν παράγοντες οδήγησαν σε λάθη εγκληματικά. Δεν υπήρχε σχεδιασμός ούτε στο κλείσιμο των παικτών, ούτε στο θέμα του προπονητή, ούτε γενικότερα στην  οργάνωση της ομάδας.


Ο Αιολικός είχε 2-3 Προέδρους, 2-3 τεχνικούς διευθυντές, 2-3 κουμανταδόρους, αλλά κανέναν χρηματοδότη. Όλοι έκαναν παζάρια και το αφεντικό, χωρίς λεφτά στην τσέπη και με… δανεικά. Οπότε ήταν βέβαιο που θα οδηγούσε το όλο εγχείρημα. Τώρα τι μέλλει γενέσθαι. Κάποιοι θέλουν να πάνε την ομάδα κανονικά με Μυτιληνιούς παίκτες, περιμένοντας τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ και να κάνουν μια προσπάθεια. Προσωπικά πιστεύω πως  ένα τέτοιο εγχείρημα για να πετύχει,  θα πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά από τους παίκτες, οι οποίοι θα πρέπει να ξέρουν ότι θα παίξουν είτε τζάμπα είτε με ελάχιστα χρήματα. Διαφορετικά θα αποτύχει παταγωδώς και σε λίγους μήνες θα ψάχνουμε να βρούμε γιατί διέλυσε ο Αιολικός. Η άλλη λύση είναι η ομάδα να μην συμμετάσχει πουθενά, τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ να πάνε στις ακαδημίες και να χτιστεί μια ομάδα από το μηδέν που σε 3-4 χρόνια θα ξεκινήσει και πάλι.


ΥΣ: Το σύνθημα Σταύρο Θεέ πάρε την ΠΑΕ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αυτή την στιγμή. Ο Γρυπιώτης δικαιώνεται και αποδεικνύεται δυστυχώς με πολύ εκκωφαντικό τρόπο πως ήταν και είναι ο μοναδικός που κράτησε την ομάδα όρθια και μάλιστα σε εποχές Καλλονής. Και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, γιατί προσωπικά του άσκησα πολύ σκληρή κριτική τα τελευταία χρόνια, αλλά τελικά είναι ο μόνος που κρατούσε τον Αιολικό όρθιο, με τα όποια λάθη του.


ΥΣ2: Ο Τέλλης Βερρής είναι ο μόνος από το προηγούμενο συμβούλιο που μπήκε μπροστά, παρότι δεν είχε καμία δέσμευση, έβαλε χρόνο και χρήματα για να σώσει την ομάδα, αλλά ήταν τελικά μόνος και αβοήθητος. Όταν κάποιοι άλλοι «Αιολικάρες» εξαφανίστηκαν, ο ίδιος έμεινε μόνος έχοντας και τα παλιά χρέη να αντιμετωπίσει και ήταν ο μόνος συνεπής. Για αυτό και θα πρέπει να πάει σπίτι του, γιατί οι «ήρωες» την σημερινή εποχή, έχουν εκλείψει, και έχουν αντικατασταθεί από τους μαλάκες…

Στρατής Τσιντώτας