Αποκλειστικό | Εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό του νέου αεροδρομίου Μυτιλήνης (PICS)


Η συνολική επένδυση αναβάθμισης του αεροδρομίου ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο νέος τερματικός σταθμός θα έχει εμβαδόν δόμησης 7185 τ.μ.

Έως τώρα το φως της δημοσιότητας είχαν δει φωτογραφίες μόνο από τις εξωτερικές εργασίες στο νέο αεροδρόμιο. Γι΄αυτο το λόγο το LesvosPost εξασφάλισε και σας παρουσιάζει αποκλειστικά φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου αεροδρομίου Μυτιλήνης.


Η νέα όψη του αεροδρομίου είναι εντυπωσιακή και εσωτερικά, ενώ προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επιβάτες με έμφαση στην εμπορικότητα και την προσέλκυση όλο και περισσότερων αεροπορικών εταιρειών. Στόχος είναι το «Οδυσσέας Ελύτης» να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Β. Αιγαίου, εκμεταλλευόμενο την κομβική του θέση.

Το LesvosPost.com εξασφάλισε και σας παρουσιάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου αεροδρομίου καθώς οι εργασίες οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους και ο τοπικός αερολιμένας παίρνει την τελική του μορφή.


Οι εργασίες όπως βλέπεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του  L.P  έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στο κτίριο του νέου Τερματικού Σταθμού, που κατασκευάζεται προς τη ΜΑΕΔΥ, μέχρι τα όρια της περίφραξης του αεροδρομίου.

Πρόκειται για ένα εντελώς καινούριο κτίριο, που θα αυξήσει κατά 185% -σύμφωνα με τις μελέτες της τεχνικής εταιρείας Intrakat, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου- τη συνολική έκταση των κτιρίων του αεροδρομίου, που θα ανέλθει σε 7.185τμ, τριπλασιάζοντας ουσιαστικά τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών , οι οποίες  περιλαμβάνουν: 29% αύξηση  των σταθμών Check-in και 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας.

Σημειώνεται, ότι οι εργασίες επέκτασης του Terminal ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2017 και εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη του 2019, όταν και θα παραδοθεί προς χρήση ο νέος Τερματικός Σταθμός.

Επιπρόσθετα, στα σχέδια της Fraport περιλαμβάνεται επίσης η κατεδάφιση του παλαιού Terminal, που εξυπηρετεί ως και σήμερα τους επιβάτες, ενώ το μόνο που θα μείνει ως έχει στο συγκεκριμένο κτίριο είναι Πύργος Ελέγχου. Οι εργασίες που εκτελούνται στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» αφορούν επίσης επέκταση του τροχόδρομου κατά 5.000τμ.,επιδιορθώσεις και ανακαινίσεις στο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, καθώς και τη δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και φυλακίων, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες