Σε ρυθμούς.. νέου δήμου δυτικής Λέσβου ο Τ. Βέρρος- Συγκαλείται άμεσα το πρώτο άτυπο δημοτικό συμβούλιο


Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας ενόψει της ίδρυσης ουσιαστικά του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος συγκάλεσε προχθές το απόγευμα παραταξιακή συνάντηση με τους εκλεγέντες δημοτικούς του συμβούλους.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου που από την επομένη της εκλογής του, παρακολουθεί στενά, παρεμβαίνει και διεκδικεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και προϋποθέσεις προκειμένου να μπουν στέρεες βάσεις για να λειτουργήσει εύρυθμα ο νέος Δήμος από την 1η Σεπτέμβρη, ενημέρωσε διεξοδικά τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.

Περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στην περίφημη συνεδρίαση «των Ποντίων Πιλάτων» του δημοτικού συμβουλίου της Λέσβου -όπου δεν επετεύχθη συμφωνία ως προς τον διαμοιρασμό του προσωπικού ανάμεσα στους δύο νέους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου- και εκτίμησε τις δυσκολίες που θα συναντήσει η δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της.

«Δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα. Είναι σαφές πως πρέπει εμείς οι ίδιοι να διεκδικήσουμε, να σχεδιάσουμε και να προβλέψουμε το πώς θα θέσουμε σε λειτουργία το νέο μας Δήμο για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους δημότες αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας. Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο και όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχουν και πολλοί σύμμαχοι. Εμείς όμως έχουμε δεσμευτεί στους δημότες της Δυτικής Λέσβου πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε και αυτό ζητάω από όλους σας. Σκληρή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά προς τα στελέχη της νέας δημοτικής του αρχής.

Στην παραταξιακή συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε ακόμη η πραγματοποίηση και μίας άτυπης συνεδρίασης του νέου δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις για τα τεκταινόμενα ενόψει της λειτουργίας του Δήμου. Η ημερομηνία της συνεδρίασης θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες κι αφού πρώτα ο νέος Δήμαρχος έλθει σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στόχος της συνεδρίασης αυτής σύμφωνα με το νέο Δήμαρχο, είναι η συμβολή και της αντιπολίτευσης στο νέο ξεκίνημα. «Οι ιδρυτικές διαδικασίες του νέου Δήμου δεν μπορεί να αφορούν μόνο τη δημοτική αρχή. Εξάλλου το κατά πόσο καλές ή όχι αποδειχθούν αυτές, θα επηρεάσουν τον δήμο για πολλά χρόνια, όχι μόνο την επόμενη τετραετία», εξήγησε ο κ. Βέρρος.

Τέλος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους και για το περιεχόμενο της συνάντησης του με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο τη Μυτιλήνη.