Τα βρήκαν για το προσωπικό των νέων δήμων Κυτελης-Βερρος


Το μεγάλο θέμα της κατανομής του προσωπικού στους δυο νεοσύστατους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ήταν αυτό που μονοπώλησε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δυο μέρες πριν από την καταλυτική ημερομηνία, όπου είχε δικαίωμα το ΔΣ να αποφασίσει για το πόσοι και ποίοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν, μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας φυσικά, φαίνεται πως βρέθηκε τελικά η λύση.

Αρχικά η δημοτική αρχή είχε δώσει στους δυο εκλεγμένους δημάρχους Στρατή Κύτελη και Ταξιάρχη Βέρρο την δυνατότητα να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να βρουν μια «χρυσή τομή» για το πόσοι υπάλληλοι θα έχει ο κάθε δήμος, ενώ παράλληλα δόθηκε όπως προβλέπονταν και η δυνατότητα στους υπαλλήλους να δηλώσουν τι επιθυμούν. Η πρώτη απόπειρα δεν βρήκε συναίνεση, καθώς ο κ. Βέρρος ζήτησε 165 υπαλλήλους, τονίζοντας πως είναι οι ελάχιστοι που χρειάζονται για να λειτουργήσει ο νέος δήμος Δυτικής Λέσβου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον Στρατή Κύτελη.

Έτσι η σημερινή απόφαση που είχε πάρει η δημοτική αρχή Γαληνού και πρότεινε αρχικά στο σώμα, ήταν να μην πάρει το ΔΣ απόφαση αλλά να κληθεί να δώσει λύση η Αποκεντρωμένη. Λίγο ωστόσο πριν την συνεδρίαση, οι κ. Κύτελης, Βέρρος, μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς τους συμβούλους και εκπροσώπους των εργαζομένων, είχαν μια μικρή σύσκεψη σε αίθουσα που συνεδριάζει το ΔΣ και συμφώνησαν, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να πάρει τελικά 150 υπαλλήλους, συν κάποιους που θα προσληφθούν από την προκήρυξη 3Κ. Το πρόβλημα πλέον μετακυλύετε στην υπηρεσία προσωπικού, η οποία μέχρι αύριο πρέπει να δώσει τους 150 υπαλλήλους ονομαστικά που θα πάνε στον άλλον δήμο, ώστε να έχει ισχύ η απόφαση.