Καλοκαίρι 2019 στον Μεσοτοπο- Όλες οι εκδηλώσεις


ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟ ΛΕΣΒΟΥ

Ο θεσμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Μεσότοπο μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες. Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση» πρωτοστατεί στη διοργάνωση στοχευμένων δράσεων, πολιτιστικού κυρίως χαρακτήρα, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Το φετινό καλοκαίρι φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα ακόμη σταθμό στην ιστορία αυτού του θεσμού.

Στις 4 Αυγούστου στο Ταβάρι θα διεξαχθεί ο 6ος Ημιμαραθώνιος Μεσοτόπου, ένας αθλητικός θεσμός που καθιερώθηκε στη συνείδηση των ανθρώπων μας, όχι μόνο στο χωριό, αλλά και όλο το νησί.
Διοργάνωση Αθλητικός Όμιλος Μεσοτόπου (ΑΟΜ).

Στις 6 Αυγούστου και ώρα 19.00 στο νέο γήπεδο του ΑΟΜ για μια ακόμα χρονιά θα λάβουν χώρα οι Παιδικοί αθλητικοί αγώνες, που θα περιλαμβάνουν αγώνες ταχύτητας, άλμα εις μήκος, ρίψεις και ποδοσφαιρικό αγώνα από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΑΟΜ.
Συνδιοργάνωση «Η Αναγέννηση» και ο ΑΟΜ.

Η 7η Αυγούστου θα είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις σύγχρονες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Έτσι στα 10.30 το πρωί στο Δημοτικό σχολείο Μεσοτόπου θα λάβει χώρα βιωματικό εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά 10 -15 ετών, με την καθοδήγηση του Τιμολέοντα Θεοφανέλλη και της Ανδριανής Σαραντίδη, εκπαιδευτικών στην Πληροφορική.
Συνδιοργάνωση «Η Αναγέννηση» και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Μεσοτόπου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 20.30 στο θεατράκι του πάρκου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, ενημερωτική ομιλία με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο». Ομιλητές θα είναι οι Τιμολέων Θεοφανέλλης, τέως σχολικός σύμβουλος πληροφορικής Βορ. Αιγαίου, εκπαιδευτικός πληροφορικής, συνεργάτης με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και η Ελένη Καραγεωργίου, κλινική και κοινωνική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, συνεργάτης κέντρου Πρόληψης «Πνοή».
Διοργάνωση «Η Αναγέννηση».


Στις 9 Αυγούστου έχουμε στις 10.00 εκδήλωση με επίκεντρο και πάλι το παιδί στο Δημοτικό σχολείο Μεσοτόπου, όπου κάτω από τη γενική ονομασία Παιδική καλλιτεχνική δημιουργία θα  γίνει αφήγηση ιστορίας, δραματοποίησή της και εικαστική δημιουργία από τα παιδιά.
Διοργάνωση «Η Αναγέννηση».

Την ίδια μέρα και στις 19.30 θα δοθεί το καθιερωμένο κέρασμα στο Λαογραφικό Μουσείο Μεσοτόπου, όπου όλος ο κόσμος είναι καλεσμένος να πιει ένα ουζάκι και να δοκιμάσει τα μεζεδάκια που φτιάχνουν οι νοικοκυρές της γειτονιάς.
Διοργάνωση «Η Αναγέννηση».

Στις 12 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ οι δύο πολιτιστικοί Σύλλογοι, η «Αναγέννηση» και ο «Μεσότοπος» παρουσιάζουν την εκδήλωση  «Εδώ το φως- Η Ελλάδα στον 20ο αιώνα». Μέσα από τη μουσική, τις προβολές, το τραγούδι και την αφήγηση, θα αναδειχθεί η διαρκής προσπάθεια ενός λαού για δημιουργία και θα θυμηθούμε κορυφαίες μορφές της πνευματικής και επιστημονικής ζωής που άφησαν το χνάρι τους στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Η καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς ανήκει στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Αναγέννηση».
Συνδιοργάνωση «Η Αναγέννηση» και ο «Μεσότοπος».

Στις 14 Αυγούστου θα δώσουμε ραντεβού στις 7.00 πμ στο γεφύρι του Ποδαρά για την καθιερωμένη μας περιπατητική διαδρομή. Με οδηγό μας το Φώτη Βασίλογλου θα κάνουμε φέτος την περιφερειακή διαδρομή του Ποδαρά.
Διοργάνωση «Η Αναγέννηση».

Και στις 19 Αυγούστου στις 7.μ.μ. θα συμμετέχουμε στο γειτονιό που διοργανώνει το Τμήμα Γυναικών μας, με παραδοσιακά κεράσματα  και κουβεντούλα, και το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Άη-Αρτέμη.
Διοργάνωση Τμήμα Γυναικών της «Αναγέννησης».