Η...αθλητική Λέσβος: Ούτε στην Ζιμπάμπουε...


Γραφει ο Στρατης Τσιντωτας

Έχω καιρό να γράψω είναι η αλήθεια, για θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, αλλά βλέπετε οι εκλογές και το καλοκαίρι μας έχουν πάει πίσω. Ο λόγος που αποφάσισα ξανά να ασχοληθώ με τα κακώς κείμενα του «χώρου» μου, είναι γιατί εξακολουθούν κάποιοι να  θεωρούν αρχικά τον εαυτό τους παντοκράτορα, και κατά δεύτερον τους θεσμούς και τους πολίτες κορόιδα. 


Φαντάζομαι θα γνωρίζουν οι φίλαθλοι πως ο Αιολικός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, έχοντας φτάσει μια ανάσα πλέον από την διάλυση του θα πω εγώ, με τον Σταύρο Γρυππιώτη να «καταγγέλλει» στην Συνέλευση προ ημερών την αδιαφορία ΕΠΟ και Πολιτείας για το νησιωτικό σωματείο. Βέβαια από τις βολές του «ξέφυγε» κάπως ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ, γιατί προσπαθεί πάντα να κρατά ισορροπίες ο Γρυππιώτης και να κάνει δημόσιες σχέσεις. Έτσι, ψέλλισε μεν, ότι ο Ψαρρόπουλος δεν βοήθησε και πως άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν τελικά στον Αιολικό από πλευράς του, αλλά τα ωραιοποίησε λέγοντας, είχε την πρόθεση αλλά… Εγώ πάλι επειδή στις δημόσιες αυτές σχέσεις δεν είμαι καλός, θα πω αυτό που ενδεχομένως να σκέφτηκε αλλά να μην μπόρεσε να ξεστομίσει ο Γρυππιώτης. Ότι ο Αιολικός έχοντας τον Πρόεδρο της ΕΠΣΛ στην θέση του Προέδρου της Γ Εθνικής, έχοντας τον Πρόεδρο της ΕΠΣΛ μέσα στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, ήταν η μοναδική ομάδα της Γ Εθνικής που έκανε δυο ταξίδια διπλά στην Σαντορίνη, πήρε σύνολο 15 χιλιάδες ευρώ οδοιπορικά για όλα της τα ταξίδια, δεν στηρίχθηκε παρά ελάχιστα και φυσικά δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της. 


Αντίθετα, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κ. Διακοφώτης που επίσης είναι στην Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, κατάφερε να ανεβάσει και τις δυο ομάδες της Ρόδου στην Β Εθνική, ενώ πανηγύριζε μέσα στα αποδυτήρια της Καλαμάτας μαζί με τους παράγοντες του Διαγόρα, μετά τα μπαράζ. Και επειδή ελέχθη πως ο Ψαρρόπουλος είχε την πρόθεση αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει,  η για τα μάτια του κόσμου παραίτηση του μετά τον καταρτισμό των ομίλων δίνει την απάντηση.
Πάμε παρακάτω και στις τοπικές μας ομάδες. 


Ο Όλυμπος Αγιάσου και επίσημα δήλωσε πως δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί στην Γ Εθνική, απόφαση κατανοητή αφού τα έξοδα μετακίνησης (και όχι μόνο) είναι πολλά. Δεν ξέρω αν απευθύνθηκαν οι άνθρωποι της Αγιάσου στον Σταύρο Ψαρρόπουλο για να τους στηρίξει, είτε ως ΕΠΟ, είτε ως ΕΠΣΛ, είτε ως  Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού του Δήμου. Θα μπορούσε για παράδειγμα να στηρίξει τις μετακινήσεις του συλλόγου, αντί να μας φέρει από ότι διαβάζω την Εθνική Γερμανίας Γυναικών για να παίξει με την αντίστοιχη της Ελλάδος στον Ταρλά.


 Ένας αγώνας που θα στοιχίσει πολλές χιλιάδες ευρώ στον Δήμο, αφού όπως γράφτηκε, το Νομικό θα καλύψει μέρος των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των δυο αποστολών. Και ερωτώ, αφού πρόκειται για πανευρωπαικό αγώνα, επίσημο δηλαδή, τα έξοδα αυτά λογικά καλύπτονται από τις Ομοσπονδίες των χωρών. Γιατί αναλαμβάνει και με πόσα χρήματα, να πληρώσει το Νομικό Αθλητισμού? Και πως ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που υποτίθεται ελέγχει τις δαπάνες, δίνει (αν δώσει) την συγκατάθεση του? Αλλά στο θέμα αυτό θα επανέρθουμε όταν παρθούν οι επίσημες αποφάσεις του ΔΣ του Νομικού, γιατί μέχρι τώρα αποφασίζει μόνο ο Πρόεδρος.


 Στα τοπικά επίσης μαθαίνω πως ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής δεν θα κατεβεί μάλλον στο Α Τοπικό, αφού υπάρχει κούραση και απογοήτευση από πλευράς των παραγόντων. Συν τις άλλοις, στην Αγ. Παρασκευή έχουν βαρεθεί να πληρώνουν όπως λένε πρόστιμα προς την ΕΠΣΛ, η οποία δεν προσφέρει τίποτα στις ομάδες έχοντας εισπρακτικό χαρακτήρα. Άρα λοιπόν φέτος το πιθανότερο είναι να μην έχουμε καμία ομάδα στην Γ Εθνική, να μην έχουμε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του τοπικού εν δράσει και έπεται και συνέχεια.


Πάμε και στις υποδομές? Πόσα έργα αθλητικά έχουν ανακοινωθεί εδώ και μήνες και πόσες εξαγγελίες έκανε ο Σταύρος Ψαρρόπουλος όταν ανέλαβε το Νομικό. Να σας θυμίσω? Που είναι τα ταρτάν Ταρλά και Καλλονής που θα δημοπρατούνταν μέσα στο Μάρτιο? Που είναι το γήπεδο Πολιχνίτου που θα ανακαινίζονταν? Που είναι όλα αυτά τα γήπεδα (Ανεμότιας, Μήθυμνας, κτλ) στα οποία θα έμπαινε χόρτο? Που είναι τα Κλειστά με μπαλόνι, που έταζε ο Ψαρρόπουλός όταν ανέλαβε? Το Γηπεδάκι στην Χρυσομαλλούσα ρημάζει και ακόμα περιμένουμε να το φτιάξουν, την ώρα που οι ακαδημίες δεν έχουν μέρος να προπονηθούν. Σήμερα στα Νέα της Λέσβου υπήρχαν φωτογραφίες από το γηπεδάκι στον Συνοικισμό, διαλυμένο και εγκαταλελειμμένο. Το γήπεδο στα Δικαστήρια έχει πλέον καταστραφεί αλλά κανείς δεν ασχολείται. 


Και πολλά άλλα που θες μέρες να γράφεις. Και αντί αυτοί που λέγονται αντιδήμαρχοι αθλητισμού, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων κτλ να έχουν παραιτηθεί από χτες γιατί είναι ανίκανοι, εξακολουθούν να  κάθονται στις καρέκλες, να αμείβονται, να προσλαμβάνουν δικούς τους, να μοιράζουν δημόσιο χρήμα για προσωπική τους προβολή και εξυπηρέτηση και να μας κουνάνε και το δάχτυλο. Και όχι μόνο αυτό. Επειδή θεωρούν εαυτούς πετυχημένους, θέλουν να συνεχίσουν και με την νέα δημοτική αρχή να παράγουν το έργο τους.  Λυπάμαι κύριοι, αλλά δεν φταίτε εσείς. Φταίει ο κόσμος που τρώει ακόμα σανό, αυτοί που σας εμπιστεύονται και οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αλλά και οι φορείς που δεν κάνουν την δουλειά τους καλά.  Θα σας πρότεινα έστω και τώρα να πάτε σπίτια σας και να αφήσετε χώρο σε νεότερους και ικανότερους από εσάς. Γιατί αν συνεχίσετε, ούτε στην Ζιμπάμπουε…