Ανακύκλωση των μη χρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων, αλλά και του εκλογικού υλικού από την Ηλιακτιδα στην Μυτιλήνη


Είναι εντυπωσιακό ότι το βάρος των ψηφοδελτίων εκτιμάται ότι ξεπέρασε τους 5.000 τόνους με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κρίσιμες για την τοπική αυτοδιοίκηση εκλογές ολοκληρώθηκαν. Με το πέρας των εκλογικών αναμετρήσεων όμως, ο εξωφρενικός αριθμός των 77 εκατομμυρίων φακέλων και 53.850.000 φύλλων χαρτιού, υπάρχει φόβος ότι θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Είναι εντυπωσιακό ότι το βάρος των ψηφοδελτίων εκτιμάται ότι ξεπέρασε τους 5.000 τόνους με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.


Η Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και τώρα, ανακυκλώνει τα μη χρησιμοποιημένα ψηφοδέλτια, αλλά και εκλογικό υλικό, ώστε να προστατεύσουμε όλοι μαζί το περιβάλλον και να επιστρέψουμε στις τοπικές κοινωνίες το ανακυκλωμένο χαρτί.

Από το 1997 με την βοήθεια των φίλων μας που συμμετέχουν στο Κέντρο Ημέρας της Ηλιακτίδας, μετατρέπουμε το χρησιμοποιημένο χαρτί που συγκεντρώνουμε σε ιδιαίτερες και πρωτότυπες χειροποίητες προσκλητήριες κάρτες.

Παράλληλα η Ηλιακτίδα σε συνεργασία με την Collage Connect People, διοργανώνει ένα μαθησιακό , καλλιτεχνικό, εικαστικό και χρηστικό project που απευθύνεται σε ανήλικα προσφυγόπουλα. Στα 8 κουτιά, «Re-magazine boxes», που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της πόλης της Μυτιλήνης, συγκεντρώνεται το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί από τους νέους μας καλλιτέχνες. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα επιτρέψει στα παιδιά να ταξιδέψουν στον κόσμο της Τέχνης, αλλά και να βιώσουν την αξία της δημιουργίας.


Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε στα γραφεία μας στην αρχή της Ε. Ο Μυτιλήνης Λουτρών, τηλ. 2251045577, για να φέρετε το υλικό, αλλά και για να δείτε τα όμορφα αποτελέσματα της ανακύκλωσης.