«Νέα αντίληψη για την Αστική Συγκοινωνία» Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο του Αστικού ΚΤΕΛ Μυτιλήνης (PICS)


«Νέα αντίληψη για την αστική συγκοινωνία»

Με αθρόα συμμετοχή του προσωπικού κίνησης του Αστικού ΚΤΕΛ Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Νέα αντίληψη για την αστική συγκοινωνία», που διοργάνωσε η εταιρεία και τέθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και του Πανελλαδικού Αλληλασφαλιστικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων και Επαγγελματικών Αυτοκινήτων.

Εισηγήσεις έγιναν από τον συγκοινωνιολόγο Κώστα Κωστούλα και τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μιχάλη Σακελλαρίου αλλά και από τον Αντιπρόεδρο Α΄ της Πανελλαδικής ομοσπονδίας αστικών συγκοινωνιών, πρόεδρο του Πανελλαδικού Αλληλασφαλιστικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων και Επαγγελματικών Αυτοκινήτων και πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Μυτιλήνης και Κατερίνης Α.Ε. Αριστείδη Οφίδη


«Όλοι οι υπάλληλοι της εταιρείας έδειξαν ενδιαφέρον, να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Άλλωστε, το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης ποντάρει στην κατάρτιση. Είναι η 1η φορά που εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας. Οι βασικές θεματικές αφορούσαν στην οδική ασφάλεια, τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες, αλλά και την ευαισθητοποίησή τους για άτομα με αναπηρίες», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μυτιλήνης κ. Πάρης Μολυβιάτης.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου και πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, συμπλήρωσε:

«Στοχεύουμε στη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς το επιβατικό κοινό. Τα σεμινάρια είναι επαναλαμβανόμενα και γίνονται παντού. Η ομοσπονδία μας αριθμεί ως μέλη 32 αστικά ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα και δύο δημοτικές επιχειρήσεις. Έως τώρα έχουμε ολοκληρώσει τα σεμινάρια κατάρτισης στα μισά περίπου μέλη μας, ενώ εντός του προσεχούς διμήνου θα ολοκληρωθούν και στην υπόλοιπη επικράτεια, για να ξεκινήσουν αργότερα νέοι κύκλοι ενημέρωσης».


Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν αφορούν μείζονα θέματα της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και συγκεκριμένα είναι οι:


  • Βελτιστοποίηση παροχής υπηρεσιών και οδικής ασφάλειας
  • Κατάρτιση προσωπικού για την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας κατά τον Κανονισμό 181/2011
  • Ενημέρωση σχετικά με τον Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)
  • Παρουσίαση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστικών Συγκοινωνιών Π.Α.Σ.Ι.Α.Λ. & Ε.Α. - Ν.Π.Ι.Δ.
  • Ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.Α.Σ. κ. Σακελλαρίου Μιχάλη


Να σημειωθεί πως, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, αντιλαμβανόμενη πλήρως τον σοβαρό ρόλο της αστικής συγκοινωνίας στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι της πόλης, αλλά και την συμβολή των Δημόσιων Μεταφορικών συστημάτων στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών υλοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού κίνησης ενώ συνεχώς, σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υλοποιεί δράσεις εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών αλλά και του υφιστάμενου στόλου.