ΑΜΠΕΛΟΣ: «Υποψήφιοι δήμαρχοι Μυτιλήνης ποιες είναι οι προτάσεις σας για τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος;»


Ανοιχτή επιστολή από το Σωματείο εθελοντισμού και αλληλεγγύης Αμπελικου «ΑΜΠΕΛΟΣ» προς τους υποψήφιους Δημάρχους Μυτιλήνης ώστε να καταθέσουν τις θέσεις τους για τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος;»

Προς τους υποψήφιους Δημάρχους Μυτιλήνης. (Αστυρακάκη Κώστα, Ζαφειρίου Παναγιώτη , Κύτελη Ευστράτιο ,Μαμάκο Μιχάλη, Τσιριγώτη Νίκη ,και Χιωτέλλη Εριφύλη.) Κυρίες και κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι . .

Ο εθελοντισμός και η προστασία του περιβάλλοντος δεν έχουν πολιτικό χρώμα αντίθετα μάλιστα ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνιας .

Κυρίες και κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι .

Είμαστε μια ομάδα πολιτών του Δήμου που ασχολούμαστε με θέματα εθελοντισμού και πολιτικής προστασίας και θέλουμε να σας παρακαλέσουμε ιδιαίτερα να καταβάλετε όλες σας τις δυνάμεις ώστε να αναβαθμιστεί ουσιαστικά ο εθελοντισμός και η πολιτική προστασία στον τόπο μας να αγωνιστείτε με όλη σας την ψυχή , θέλουμε όμως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις , τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ,το πρόγραμμα σας , σε θέματα εθελοντισμού -πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος. Από την ενασχόληση μας στα θέματα αυτά από το 2004 θέλουμε να σας καταθέσουμε και κάποιες απόψεις και προτάσεις μας και αν κάποιες από αυτές τις κρίνεται σωστές είναι στο χέρι σας να τις υλοποιήσετε..

Οι προτάσεις μας:

1/ Η δημιουργία μιας μικρής ευέλικτης επιχειρησιακής ομάδας η οποία θα συντονίζει όλων των επιμέρους ενεργειών.

2/ Την δημιουργία εκπόνηση σχεδίου δράσης πολιτικής προστασίας ανά περιοχή σε όλο τον δήμο ,για κάθε πόλη και χωριό ενός σχεδίου λειτουργικού και άμεσα αξιοποιήσιμου και εκτελέσιμου το οποίο θα στηρίζεται πανω σε μια βάση επιστημονικών δεδομένων και το οποίο θα κοινοποιητε σε όλους τους αρμόδιους φορείς .

3/ Την Δημιουργία δικτύου εγγεγραμμένων στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων πολιτική προστασίας.

4/Να γίνεται κάτω από την ευθύνη τη πολιτικής προστασίας του Δήμου δύο φορές το χρόνο συντονιστικό με τις εθελοντικές ομάδες μια πριν την αντιπυρικη περίοδο και μια στο τέλος της αντιπυρικης περιόδου κατα το μήνα Νοέμβριο δηλαδή, να γίνεται αναλυτικά επιχειρησιακός απολογισμός- έκθεση και καταγραφή των προβλημάτων των εθελοντικών οργανώσεων ,των βλαβών και φθορών σε οχήματα και αποκατάσταση αυτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα .

Ευχαριστούμε πολύ περιμένουμε τις προτάσεις σας και την απάντηση σας.

Σωματείο εθελοντισμου και αλληλεγγύης

Η ΑΜΠΕΛΟΣ