Το Μεταφορικό Ισοδύναμο επεκτείνεται και στα αεροπορικά εισιτήρια


Λεπτομέρειες σχετικά με την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα αεροπορικά εισιτήρια πρόκειται να παραθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των δράσεων του μέτρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται να εξαγγείλει ότι οι νησιώτες θα δικαιούνται έως ίσης αξίας επιδότηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, με την αντίστοιχη των ακτοπλοϊκών.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Μυτιλήνης ένας επιβάτης λαμβάνει επιστροφή 38 ευρώ, όταν ταξιδεύει για Πειραιά με καμπίνα, τα ίδια χρήματα θα λαμβάνει και για το αεροπορικό εισιτήριο όταν ταξιδέψει για το «Ελ. Βενιζέλος».

Για την εφαρμογή του μέτρου θα αξιοποιηθεί το πληροφοριακό σύστημα «Μεταφορικό Ισοδύναμο» και η καταβολή της επιδότησης θα γίνεται με διαδικασία αντίστοιχη, με αυτή που ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Δικαιούχοι στην περίπτωση της ακτοπλοΐας είναι νοικοκυριά, των οποίων τα μέλη είναι Ελληνες πολίτες αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ και η φορολογική κατοικία τους στο μητρώο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε κάποιο από τα νησιά, με εξαίρεση την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λευκάδα.

Το ΜΙ καταβάλλεται με τη μορφή χρηματικής ενίσχυσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.