Η Λέσβος Όπως της Αξίζει: Στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου ο Παναγιώτης Ζαφειρίου


Με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 3/5/2019

Μια πολύ ουσιαστική συνάντηση για την επόμενη μέρα του τουρισμού στο Δήμο μας είχε χθες 3/5/2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο οποίος συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.


Ο κ. Ζαφειρίου συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ανεξάρτητου συνδυασμού του "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ" και συγκεκριμένα από τους Μαρία Σπυρέλλη και Παναγιώτη Λύμπο, καθώς και από τον γραμματέα και συντονιστή του συνδυασμού Χαράλαμπο Βερβέρη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο χώρο του Εμπορικού Επμελητηρίου της πόλης μας για αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, τον Ταμία κ. Παναγιώτη Σπανέλλη και το Μέλος της ανωτέρω τοπικής ένωσης τουριστικών πρακτόρων κ. Σταύρο Ρεπάνη ακούγοντας τα προβλήματα του κλάδου τους και του τουρισμού του νησιού μας γενικότερα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφηκαν από τους υποψηφίους, ήταν η μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης και επισκεψιμότητας στη Λέσβο, η μη ύπαρξη γραφείου πληροφοριών τουρισμού, η μη αξιοποίηση της τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, η απουσία χώρων στάθμευσης, αλλά και το κυκλοφοριακό, προβλήματα τα οποία καθιστούν το Δήμο Μυτιλήνης τουριστικά αφιλόξενο.


Ο κ. Χατζηκυριάκος τόνισε επίσης την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του μοντέλου τουρισμού, που υφίσταται μέχρι τώρα στη Λέσβο, τη σημασία της περαιτέρω ανάδειξης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου, την προώθηση και υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων τουρισμού, προκειμένου να επιδοτηθούν από κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης, την πλήρη καταγραφή όλων των ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου αλλά και τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής φόρμας για κάθε επισκέπτη, ώστε ο ίδιος να λαμβάνει πληροφορίες στο κινητό του τηλέφωνο σχετικά με τουριστικά καλύμματα, αξιοθέατα, εκδηλώσεις κ.λ.π.

Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου παίρνοντας το λόγο, δήλωσε απολύτως θετικά διακείμενος για την υλοποίηση όλων των παραπάνω προτάσεων και παράλληλα δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός γραφείου παροχής πληροφοριών για τους επισκέπτες, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και τους χειμερινούς μήνες μέσα από τη διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων.

Κλείνοντας ο Παναγιώτης Ζαφειρίου τόνισε, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης οφείλει να είναι αρωγός κάθε θετικής προσπάθειας προς το συμφέρον του τοπικού τουρισμού και του κλάδου των τουριστικών πρακτόρων με σκοπό να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.


Επίσης πρόσθεσε, ότι σκοπός του συνδυασμού και του ιδίου είναι η εύκολη πρόσβαση τουριστών και επισκεπτών στο νησί της Λέσβου και προς αυτή την κατεύθυνση αποσκοπεί "το αεροπλάνο του δημότη" για αεροπορική μετακίνηση με χαμηλό κόστος εισιτηρίου, αλλά και η δημιουργία Αντιδημαρχίας Τουρισμού και γραφείου τουρισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ένωσης των τουριστικών πρακτόρων Λέσβου με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και τουριστών στο Δήμο Μυτιλήνης.

Με εκτίμηση και σεβασμό στους συνδημότες και στον τόπο μας.
Ο συνδυασμός «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ»