«Η Λέσβος Όπως της Αξίζει» Σε λιμεναρχείο, Ασωματο, Αγιασο και συνάντηση έκπληξη με Κουγια ο Π. Ζαφειριού


Επίσκεψη στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης και περιοδεία στον Ασώματο και την Αγιασο, περιλάμβανε χθες 9/5/2019 το πρόγραμμα του υποψήφιου δημοτικού συνδυασμού "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ".

Χτες κατά την διάρκεια επίσκεψης σε επιχειρήσεις της προκυμαίας Μυτιλήνης είχε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς συνάντησε το γνωστό ποινικολόγο κ. Αλέξη Κούγια με τον οποίο είχε σύντομο διάλογο

Αναλυτικά:

Στο Λιμεναρχείο

Ακόμη μία σημαντική επίσκεψη πραγματοποίησε χτες Πέμπτη 09/05 ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο οποίος συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» (Δέσποινα Βερνάδου, Ιωάννη Μολυβιάτη, Μαρία Σιταρά) επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο της πόλης μας.


Στη συνάντηση που είχε ο κ. Ζαφειρίου με τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης κ. Κωνσταντίνο Φλουρή (Αντιπλοίαρχο) καθώς και με αξιωματικούς της υπηρεσίας κυρίους Παναγιώτη Νικορέτζο (Ανθυποπλοίαρχο) και Φώτιο Γαρουφαλιά (Σημαιοφόρο) συζητήθηκαν πολλά από τα προβλήματα της πόλης μας με πιο βασικό το κυκλοφοριακό, αλλά και το μείζον πρόβλημα της μή αστυνόμευσης και αναρχίας που επικρατεί στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης.


Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ζαφειρίου ενημέρωσε τον κ. Λιμενάρχη για τις ρυθμίσεις που προβλέπει το προεκλογικό του πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού λόγω της πληθώρας των οχημάτων, ενώ έδωσε την υπόσχεση πως με την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου προτίθεται να επαναφέρει την καλή εικόνα και την τάξη στο εμπορικό μας λιμάνι.

Εκτός των άλλων τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ, δεσμεύτηκε (παρουσία και του Προέδρου και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό μας Ιωάννη Μολυβιάτη) για τη στήριξη του Συλλόγου Επαγγ. Αλιέων (ΣΕΑΛ), ενημέρωσε για το πώς πρέπει να προωθηθεί το MasterPlan του λιμένα Μυτιλήνης συμπεριλαμβανομένης και της επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου, ενώ τέλος δήλωσε την επιθυμία να σταθεί αρωγός στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του για αναβάθμιση της παρούσας κτηριακής εγκατάστασης του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Ζαφειρίου πραγματοποιώντας μια σύντομη επίσκεψη σε επιχειρήσεις της προκυμαίας Μυτιλήνης είχε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς συνάντησε το γνωστό ποινικολόγο κ. Αλέξη Κούγια με τον οποίο είχε σύντομο διάλογο.



Στον Ασωματο

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειριού συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δήμου Μυτιλήνης της Δ.Ε Ευεργετουλα Στεφάνου Κωνσταντίνο, επισκέφθηκε τον Ασώματο όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους τους χωριού. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο γραφικό χωριό συναντήθηκε με την νυν πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και εκ νέου υποψήφια Αφροδίτη Μολυβιατου, όπου και συζήτησαν τα προβλήματα του χωριού που δεν είναι άλλο από την ερήμωση του καθώς όπως δήλωσε η ίδια το χωριό τους μέρα με την μέρα σβήνει και πλέον οι μόνιμοί κάτοικοι είναι λιγοστοί. Ο κος Ζαφειρίου από την πλευρά του δήλωσε πως στόχος του ανεξάρτητου συνδυασμού μας «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» είναι να ξαναζωντανέψει τα χωριά και να δώσει νέα πνοή δημιουργίας στο Δήμο.





Στην Αγιάσο

Στην συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκε την Αγιασο.  


Ο υποψήφιος Δήμαρχος μαζί με τους υποψηφίους, αφού πρώτα επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνέχισαν την περιοδεία τους σε διάφορα καταστήματα και καφενεία, ενώ παρουσίασε στους κατοίκους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε Αγιασου Δέσποινα Βερναδου και Λαλλα Εμμανουήλ


Ο κ. Ζαφειρίου δήλωσε στους κατοίκους της Αγιάσου πως πρωτεύοντες στόχοι για τον ίδιο αλλά και για τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» είναι η καθημερινότητα των πολιτών, η ανάδειξη του πολιτισμού της Αγιάσου με τη συνέχιση των θεσμών όπως είναι η γιορτή του κάστανου, και τόσες άλλες που έχει θεσπίσει η Αγιάσος και που αποτελούν τον πραγματικό πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. «Η Αγιάσος πρέπει αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, και να αποτελέσει τον χειμερινό πόλο έλξης τουριστών της Λέσβου. Μια ορεινή περιοχή σε ένα ακριτικό νησί διαθέτει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα από οποιαδήποτε άλλη χειμερινή περιοχή και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε.» τόνισε ο κος Ζαφειρίου