Κώστας Αστυρακάκης “Οι ψεύτικες ειδήσεις, οι συκοφαντίες και οι ενέργειες κάποιων ακραίων καθόρισαν το αποτέλεσμα»


Δήλωση του Κώστα Αστυρακακη για το εκλογικό αποτέλεσμα:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που πίστεψαν σε εμάς, στο πρόγραμμά μας, στην ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ και στην προοπτική ανάπτυξης αυτού του τόπου. Τα απόνερα της οικονομικής κρίσης και της ανθρωπιστικής ( μεταναστευτικό) ήταν θολά και δεν επέτρεψαν να φανεί ξεκάθαρα το ποιοί είμαστε και τι επιδιώκουμε. Θέλω να απευθυνθώ στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς όλους (και είναι πολλοί) που παρασύρονται από λίγους ακροδεξιούς,  σε στείρες αντιπαραθέσεις με αλληλέγγυους ή δήθεν αλληλέγγυους – που δεν γεννάνε αποτελέσματα διχάζοντας την τοπική κοινωνία-.

Σε λίγους μήνες, όταν πια θα έχουν φανεί οι προθέσεις και της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, η απογοήτευσή τους θα είναι μεγάλη, κυρίως γιατί κάποιοι τους κοροϊδεύουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια και τους αποπροσανατολίζουν  για να αποκομίσουν οφέλη στις δημοτικές εκλογές και στις επικείμενες βουλευτικές.

Οι ψεύτικες ειδήσεις, οι συκοφαντίες και οι μαφιόζικες σε ορισμένες περιπτώσεις, ενέργειες κάποιων ακραίων , ήταν στην ημερήσια διάταξη αυτής της προεκλογικής περιόδου και εν μέρει καθόρισαν το αποτέλεσμα.  Το ψέμα και η συκοφαντία όμως, έχουν πάντα κοντά πόδια.

Εμείς θα είμαστε δίπλα στους νέους μας , προτρέποντάς τους να αφιερώσουν την ενέργειά τους διεκδικώντας την μόνη δίκαιη λύση για τον τόπο, που είναι η άμεση αποσυμφόρηση των Hot Spot  και ισοκατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, όσο δεν λειτουργεί η επαναπροώθηση. Για να ανοίξει ο δρόμος (αποτινάσσοντας από τις πλάτες τους το βάρος και την αρνητική εικόνα εντός και εκτός νησιού ) σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουν και να δημιουργήσουν εδώ.

Το ότι οι λίγες ακροδεξιές κραυγές μίσους , φόβου και διχασμού, σάρωσαν, κυριάρχησαν και επηρέασαν, οφείλεται και στην αδυναμία της αριστεράς (ιδιαίτερα της κυβερνώσας)  να αρθρώσει πολιτικό λόγο  και να πείσει την τοπική κοινωνία. Εγκλωβισμένοι και καθηλωμένοι αυτάρεσκα σε «μαγαζάκια» , επιτελούν το ανθρωπιστικό τους καθήκον ως γνήσιοι αριστεροί, αφορίζουν  όσους έχουν αντίθετες απόψεις, αδυνατώντας με την αυτιστική  τους συμπεριφορά,  να πλησιάσουν και να κατανοήσουν την κοινωνία και τις ανάγκες της. Προσωπικές στρατηγικές κάποιες φορές  καθορίζουν συλλογικές αποφάσεις. Το ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε το μισό ποσοστό στις Δημοτικές εκλογές από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές , επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Τα τρία τελευταία χρόνια, φωνάζουμε κάποιοι, πως στο νησί συντελείται ιδεολογική αλλοίωση. Ο τόπος μας έχει ανάγκη (και τα ΜΜΕ πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση γιατί τους συμφέρει μακροπρόθεσμα)  από ένα ειλικρινή πολιτικό διάλογο, μέσα από τον οποίο θα εξαχθούν συμπεράσματα, θα προκύψουν λύσεις και θα ανοίξουν δρόμοι.
Θ είμαστε συνοδοιπόροι σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Κώστας Αστυρακάκης

Επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»