Θυμήθηκαν ότι υπάρχει η Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας Μυτιλήνης; - «Υποψήφιοι» για τα πανηγύρια….


Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης LesvosPost.com και επικεφαλής της LesvosPost Media Group) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»

Υποψήφιοι για τα… πανηγύρια, μιας και έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

Υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί «οργώνουν» την ύπαιθρο προκειμένου να χαιρετίσουν τους ιθαγενείς ψηφοφόρους τους, δίχως οι περισσότεροι να αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι.

Παρελαύνουν παντού. Σε πόλεις, σε χωριά, σε καφενέδες, παρηγορούν τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους αγρότες, σε καφετέριες, πίνουν καφέδες, καπουτσίνο, ουζάκια, με ύφος «φιλαράκι», δίπλα στη νεολαία, για τις αγωνίες της νεολαίας. Σε εκκλησιές ανάβουν ευλαβικά κεράκια. Ε ναι, ένα κεράκι ποτέ δεν έκανε κακό σε προεκλογική εκστρατεία. Πρόθυμοι πάντα να ακούσουν τα παράπονα του καθενός. Έτοιμοι πάντα για κάθε είδους διάλογο.

Ένα σόου υποκρισίας, που την αντιλαμβάνεται ακόμα και παιδάκι του νηπιαγωγείου. Ένα απίθανο σόου, να το βλέπεις και να μην ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις, για το πολιτικό μας επίπεδο. Διότι βεβαίως σε κάποιους απευθύνονται. Σε ποιους απευθύνονται; Ποιοι ψηφοφόροι θα τους ψηφίσουν;

Κάποιοι απ’ αυτούς, θα εκλεγούν ή θα ξαναεκλεγούν, για να μην πούμε ότι θα σαρώσουν σε σταυρούς. Κάποιοι απ’ αυτούς θα βρεθούν μεταξύ των 33, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, να ψηφίζουν κονδύλια, προϋπολογισμούς και να καθορίζουν το μέλλον του τόπου.

Κι ύστερα, όταν θα περάσουν οι εκλογές και θα τους στείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αρχίσει ξανά το τσίρκο, θα βγαίνουμε και θα δηλώνουμε απογοητευμένοι από το επίπεδο και την κατάντια της πολιτικής μας ζωής. Ωραία πράγματα!

-Ξαφνικά… εμφανίστηκαν στην Λαγκάδα

Και ξαφνικά ενώ  τα τελευταία χρόνια ήμασταν εμείς και εμείς και πλήθος πολλών πολιτών, οι γνωστοί.. υποψήφιοι πλέον περιφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι βρέθηκαν να κάνουν παρέλαση με χειραψίες στην Ζωοδόχου Πηγής χτες..

Έλα όμως που το περσινό μας ρεπορτάζ… παραμένει ενεργό και οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας..(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ποιοι από όλους αυτούς ήταν πέρυσι στην Λαγκάδα;;; 

Λίγοι πολλοί λίγοι κάθε χρόνο τιμούν την Ζωοδόχου Πηγής στην Λαγκάδα Μυτιλήνης, υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις που θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες και κάντε τις δικές σας συγκρίσεις…  

Ευτυχώς πάντως, οι αυτοδιοικητικές -τουλάχιστον- εκλογές θα γίνουν τον Μάιο κι έτσι θα γλυτώσουμε το επόμενο καλοκαίρι από τους κάθε λογής υποψήφιους πανηγυρολόγους!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2018




ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2019





Του Στεφάνου Γεώργιου (Δημοσιογράφος, Δ/ντης LesvosPost.com και επικεφαλής της LesvosPost Media Group)