Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημ. Μυτιλήνης, Πελαγία Μαλαμά («Αλλάζουμε τον τόπο μας»)


Η Πελαγία Μαλαμά είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημ. Μυτιλήνης στην Δ.Ε Μυτιλήνης με τον συνδυασμό του Μιχάλη Μαμάκου «Αλλάζουμε τον τόπο μας»

"Ονειρεύομαι ένα τόπο, που οι νέοι θα έχουν ευκαιρίες να προοδεύσουν και θα δημιουργηθούν συνθήκες επιστροφής των παιδιών μας"

Βιογραφικό

Η Πελαγία Μαλαμά γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1973 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Έζησε στο Πλωμάρι και τώρα διαμένει στην Αγ. Μαρίνα.

Είναι απόφοιτη Δημόσιου ΙΕΚ και κατέχει πιστοποιητικό στην ειδικότητα «Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος επιχειρήσεων». Σήμερα είναι φοιτήτρια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών» και γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου ECDL που αφορά στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αυτή την περίοδο εργάζεται ως υπεύθυνη στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας πετρελαίου και έκδοση κοινοχρήστων.

Το 1995 ίδρυσε στο Πλωμάρι το γραφείο γενικού τουρισμού “SAPPHIRE TRAVEL”, το οποίο λειτουργούσε έως και το 2015. Το γραφείο είχε συνεργασία με πρακτορεία και tour operators εντός και εκτός Ελλάδας όπως για παράδειγμα η “Lilleput Reiser” που εδρεύει στη Νορβηγία.

Επί Δημαρχίας του κ. Μαμάκου Μιχάλη στον τέως Δήμο Πλωμαρίου, συμμετείχε στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Πλωμαρίου με δράσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση και υλοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Δήμου Πλωμαρίου όπως η Aegean  Reggata και τα εγκαίνια της Μαρίνας Πλωμαρίου.

Κατόπιν, εργάστηκε ως βοηθός λογιστηρίου σε λογιστικά γραφεία, στον ΟΤΕ ΑΕ, στον τοπικό τύπο και σε επιχειρήσεις στο τμήμα προώθησης προϊόντων .

Εκτός από το εργασιακό της πεδίο, η Πελαγία Μαλαμά έχει ασχοληθεί έντονα με τον τομέα του εθελοντισμού. Ενδεικτικά, από το 2010 είναι μέλος του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου (Σ.Ε.ΠΥ.ΝΛ) και εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2014 έως σήμερα. Πρόσφατα συνέβαλε στην ένταξη του Σωματείου σε πρόγραμμα LEADER. Από το 2014 είναι εθελόντρια του Πυροσβεστικού Σώματος. Από το 2015 είναι μέλος εθελοντικής ομάδας της Αγ. Μαρίνας μέσω της οποίας υλοποιούνται δράσεις κοινωνικής υποστήριξης του χωριού. Τελευταία, απέκτησε το πτυχίο του ραδιοερασιτέχνης και εντάχθηκε ως μέλος στο ραδιοερασιτεχνικό σύλλογο  ΣΥΡΑΛ.

Όποτε της δίνεται η ευκαιρία, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, παρακολουθεί σεμινάρια και συμμετέχει σε ημερίδες.

Βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της είναι η υπομονή και η επιμονή στην επίτευξη των στόχων της.

Επίσης, είναι μητέρα δύο ενήλικων αγοριών.


Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.