Εκλογές 2019: Ποιες μέρες θα είναι κλειστά τα δικαστήρια


Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε απόφαση ενόψει των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Λουκέτο βάζουν από την 22 Μαΐου τα δικαστήρια όλης της χώρας, καθώς και αυτά μπαίνουν πουν σε προεκλογικό ρυθμό. Όλα τα δικαστικά μέγαρα θα παραμείνουν κλειστά το αργότερο έως την 5η Ιουνίου, εκτός από το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας που θα ανοίξουν ξανά την 7η Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφει η Μιχ. Καλογήρου, τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν «κλειστά» από 22 Μαΐου έως και την 31η Μαΐου. Σε περίπτωση που λάβουν χώρα επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, την Κυριακή 2 Ιουνίου, η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου 2019. Αντίστοιχα, στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναστέλλονται οι εργασίες το διάστημα 22 έως 31 Μάιου και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 7η Ιουνίου.

Όσο για το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20η έως και την 29η Μαΐου 2019.

Τέλος, η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών αναστέλλεται το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας αναστέλλονται από 24 έως και 28 Μαΐου και σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών από την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου.