Τα πάντα θα κριθούν στην Νίκαια | Αιολικός- Ιωνικός 2-2 (PICS, VIDS)


Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Αιολικός και Ιωνικός μετά το σημερινό τους πρώτο μπαράζ για την άνοδο στην Β Εθνική.

Το τελικό 2-2 μπορεί να δίνει προβάδισμα στους Νικαιώτες, ωστόσο και η ομάδα της Μυτιλήνης έδειξε πως μπορεί να κοντράρει στα ίσια τον αντίπαλο της και εκτός έδρας, έστω και αν πλέον χρειάζεται την νίκη για να είναι εκείνη που θα πάρει την άνοδο.


Το παιχνίδι είχε δυο μορφές, με το πρώτο μέρος να ανήκει στους φιλοξενούμενους ενώ στο δεύτερο κυριάρχησε ο Αιολικός ενώ το Στάδιο Μυτιλήνης έζησε μεγάλες στιγμές καθώς περίπου 1500 οπαδοί των γηπεδούχων έδωσαν βροντερό παρών ενώ ανάμεσα τους βρέθηκαν και περίπου 20 φίλοι του Ιωνικού.


Έχοντας ευνοικό τον άνεμο στο πρώτο μέρος ο Ιωνικός ήταν καλύτερος, απέναντι στον «φοβισμένο» Αιολικό που έχοντας την απουσία του Βουτσιώτη, έδειχνε να έχει το μυαλό του στο πώς να μην δεχτεί γκολ και όχι στο πως θα πετύχει. Κάτι που τελικά δεν απέφυγε αφού στο 27ο ο Δημακάκος με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξιό παραθυράκι της εστίας του Κουμπά, ανοίγοντας το σκορ. Μάλιστα στο τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2 αλλά η κεφαλιά του Καϊρακίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Στην επανάληψη η είσοδος του Λαμπράκη στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς, με τον χαρισματικό επιθετικό να δίνει επιθετική πνοή και να αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα. Στο 55ο ο Διαμαντίδης με σέντρα ακριβείας σημάδεψε τον Τζόρνταν και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Το γήπεδο είχε γύρει πλέον προς την εστία των φιλοξενούμενων και στο 76ο ο Λαμπράκης κέρδισε πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, σκοράροντας για το 2-1 και την ανατροπή.


Όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ιωνικός έφτασε στην ισοφάριση με πλασέ του Γκοτζούλια, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Πλέον ο Αιολικός πάει στην Νίκαια για να κερδίσει, ή να έρθει ισόπαλος με δυο γκολ και άνω, ώστε να είναι αυτός που θα πανηγυρίσει την άνοδο στην Β Εθνική.

Αιολικός: Κούμπας, Μπούζουρας, Κρητικός(Λαμπράκης 45’) , Ταχιάς, Βαλλιός, Κατσίκης (Λαλάς 83’), Τσουβαλτζίδης, Τσομπανέλλης, Ποτουρίδης (Σεφουλάι 86’), Διαμαντίδης, Τζόρνταν.

Ιωνικός: Κουρεπίνης, Ατματζίδης, Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Γκοτζουλιάς, Μακρίδης, Πογοσιάν, Θέος (Σαμιός 76’), Κατσικογιάννης (Καρέλης 58’), Κουϊρικίδης

Παρακάτω δείτε πλάνα όπως τα καταγράψαμε live και από τα δυο ημίχρονα καθώς και το γκολ πέναλτι του Λαμπρακη για το 2-1, επίσης δείτε όλη την συνέντευξη τύπου όπως την κατέγραψε Live το LesvosPost.com ενώ σε λίγο θα αναρτηθεί στην σελίδα μας στο Facebook πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αυτήν την ιστορική αναμέτρηση… μέχρι την επόμενη..