ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Υποψήφιοι σε αναζήτηση εκλογικής ανάστασης!.....» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019»


ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Ξεκινάμε από τα ευχάριστα. Εντοπίσθηκε μετά από καιρό! Είχε εξαφανισθεί ή τουλάχιστον εμείς τον χάσαμε, τότε με την απόσυρση υποψηφιότητας Παναγιώτη Παρασκευαίδη λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε ο τελευταίος.  Χτες εντοπίσθηκε στο Facebook μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Ζαφειριού ο οποίος επισκέπτονταν το Πλωμάρι. Επειδή οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων δεν έχει κλείσει ακόμα, να υποθέσουμε ότι όλα παίζονται; Γιατί όχι, αυτοδιοικητικές εκλογές είναι αυτές όλοι οι καλοί χωράνε…

 
ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Μας άρεσε το σποτάκι του  που κυκλοφορεί στο facebook. Ξεκινάει με Γιώργο Κατζανό και τελειώνει με τον Επικεφαλής του συνδυασμού. Ενδιάμεσα παρελαύνουν ο Γιώργος Ψάννης, Θόδωρος Στεργίου, Αθηνά Ιωσηφέλλη και άλλα πρόσωπα που στελεχώνουν τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση». Και μπορεί να άργησε να ξεκινήσει τις περιοδείες του αλλά μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με καθημερινές περιοδείες των στελεχών όπου συζητάνε με τους δημότες για τα προβλήματα τους.

 
FACEBOOK Πάντως πλέον δεκάδες σποτάκια των υποψηφίων αρχίζουν και κυκλοφορούν στο Facebook.  Είναι μια εύκολη μέθοδος προώθησης συνδυασμών και προσώπων κι ενημέρωσης των χρηστών. Μόνο που με τόσα που κυκλοφορούν στο τέλος θα γίνουν … σαλάτα στο μυαλό του  ψηφοφόρου. Εδώ φαίνεται η τεχνική της προβολής. Πως προβάλλεις,  σε τι συγκεκριμένο κοινό απευθύνεσαι και με ποια συγκεκριμένη θεματολογία. Μετά τις κάλπες θα φανεί ποιοι κέρδισαν από αυτή την διαδικασία. Πάντως στις δικές μας μικρές κοινωνίες που ο καθένας μας έχει λίγο πολύ γνώση και άποψη των υποψηφίων και που η καλύτερη διαφήμιση είναι «το στόμα, στόμα», τέτοιες μεθόδους συνήθως δεν καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αλλά βέβαια μέχρι ν΄ ανοίξουν οι κάλπες, ποτέ δεν ξέρεις.
 
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ Μια φωτογραφία είπε να βγει εδώ στη Μυτιλήνη  ο καημένος και βρήκε τον μπελά του! Είναι τόσες λεπτές οι ισορροπίες στο πράσινο στρατόπεδο που σε κάθε στραβοπάτημα σηκώνεται κουρνιαχτός αντιδράσεων. Οπότε η φωτογράφηση του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ έμπροσθεν του εκλογικού κέντρου του Παναγιώτη Ζαφειρίου, ξεσήκωσε σειρά αντιδράσεων που έφτασαν μέχρι την Χαριλάου Τρικούπη. Όποιες και εάν ήταν οι προθέσεις του πρώην υπουργού, το να στήνεσαι μπροστά σε εκλογικό κέντρο και μάλιστα  εν μέσω προεκλογικής αυτοδιοικητικής περιόδου με δεδομένες  τις πράσινες ευαισθησίες ένθεν και ένθεν, προφανώς δεν μπορούν να εμπίπτουν στην αγαθή σκέψη «περνούσα τυχαία και στήθηκα».

 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ  Ακόμα δεν το άνοιξε το έκλεισε! Σύμφωνα με ανακοίνωση στο τζάμι, το εκλογικό της κέντρο θα παραμείνει κλειστό λόγω εορτών του Πάσχα! Θα πείτε λογικό λόγω Πάσχα. Ναι αλλά εν μέσω προεκλογικής περιόδου το να το κλείνεις για τόσες μέρες, δεν δείχνει και καλά σημάδια.. Πάντως απ΄ ότι μαθαίνουμε τα πιο πολλά εκλογικά κέντρα υποψηφίων θα λειτουργήσουν μέχρι και Μ. Σάββατο, μετά δυο μέρες αργίας και την Τρίτη ξανανοίγουν. Εννοείται πως οι υποψήφιοι δεν θα κάνουν καμία αργία. Τουναντίον θα ξαμοληθούν σε εκκλησίες και πανηγύρια. Λογικό….


ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΡΑΤΖΗΣ Περιοδεύει στα χωριά του, εκεί στο βόρεια του νησιού μας που μετονομάστηκαν σε Δυτική Λέσβο! Είναι η δύναμη του συνδυασμού της Χριστιάνας Καλογήρου και αναμένεται να μαζέψει πολλούς ψήφους. Θάνε όμως τόσοι που θα καλύψουν την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Επικεφαλής του; Η οποία φρονίμως ποιων έχει αφήσει το παιχνίδι στα χέρια των στελεχών της. Γιατί κατά γενική ομολογία έχει δυνατά ονόματα στον συνδυασμό τα οποία ήδη τρέχουν για σταυρούς. Αλλά είναι αυτό που είπαμε. Θα φτάσουν να πιάσουν τον Κώστα Μουτζούρη που έχει πάρει το παιχνίδι πάνω του και παίζει μονότερμα; Περίεργες εκλογές που κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προδιαγράψει το τελικό αποτέλεσμα.

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ Στο ψηφοδέλτιο Νίκου Χήρα έχει να παίξει σημαντικό ρόλο. Γιατί θα παίξει σ΄ ένα δύσκολο γήπεδο, αυτό της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού- Αντίσσης.  Και γιατί ως προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προσελκύσει ψήφους. Και γαλάζιους και πράσινους! Πάντως προς το παρόν κινείται δραστήρια και χθες εθεάθη στον Σκουτάρο μαζί με τον Στρατή Κυρατζή που ως γνωστόν τους συνδέει στενή φιλία. Πάντως


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πυρ και μανία είναι υποψήφιοι συνδυασμών μαζί του με την πρόταση που πήγε να περάσει για παραχώρηση απορριμματοφόρων και μηχανημάτων στην ΔΕΔΑΠΑΛ. Προφανώς, όπως, λένε στόχευε στο εκλογικό κοινό της Δυτικής Λέσβου που ακόμα διαπνέεται από τα αντι/Μυτιληνιά αισθήματα. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά και πολλή περισσότερο δεν παίρνει ψήφους ο συνδυασμός ο οποίος δείχνει να …λαχανιάζει! Έχοντας ν΄ αντιμετωπίσει θηρία στην Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, εναντίον του η Ν.Δ, εναντίον του το ΚΚΕ, απέναντι του ο Παναγιώτης Δήσσος γιος του ιερέα του Ταξιάρχη Μανταμάδου, δεν αναμένεται να περάσει ευχάριστα την προεκλογική περίοδο…

 
ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ Στα πρότυπα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θέλει να λειτουργήσει πρόγραμμα για τις ανακαινίσεις των κτιρίων στα πλαίσιο  εναλλακτικής μορφής τουρισμού.  Δεν λέω καλά είναι τα σχέδια και οι μεγάλες φιλοδοξίες. Όταν όμως αρχίσει να λειτουργεί ο Δήμος και φανούν τα πρώτα προβλήματα από την σύσταση ενός νέου Δήμου, τότε θα κριθούν όλα. Διότι το βασικό ζητούμενο είναι να συσταθεί και να οργανωθεί σε πρώτη φάση ο Δήμος έτσι ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει τις βασικές καθημερινές ανάγκες του δημότη. Όσο αναφορά τον τουρισμό καλό είναι να ρωτήσει τους ασχολούμενους επαγγελματίες του τουρισμού για τα προβλήματα και για τα σχέδια ανάπτυξης του τουρισμού. Διαφορετικά θα το ρίξουμε στις ορθοπεταλιές…ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Πάντως θέλω να δω ποιος θα κάνει μετά μια τέτοια μεγάλη συγκέντρωση όπως αυτή που έκανε πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος. Ο οποίος κατάφερε και γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Θα τολμήσει κανείς άλλος όταν μέχρι στιγμής οι συγκεντρώσεις κάποιων συνδυασμών γίνονται σε στενό οικογενειακό κύκλο;


 
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Συνεχίζει τις επαφές του με φορείς και χτες επισκέφθηκε το Αναγνωστήριο  Αγιάσου όπου και συζήτησε με  τον πρόεδρο του Κλεάνθη Κορομηλά το πρόβλημα με την κατάρρευση της σκηνής του θεάτρου. Στη συνέχεια βέβαια συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του, περιόδευσε στο χωριό. Η μονοεδρική Αγιάσος είναι ένα δύσκολο για τον συνδυασμό του χωριού δεδομένου ότι κυριαρχούν   ΣΥΡΙΖΑ  και ΚΚΕ  οι οποίοι στις βουλευτικές εκλογές είχαν πάρει 27,61% και 25,25%. Γι αυτό και πρόσφατα οι δυο αυτοδιοικητικές τους παρατάξεις «πλακώθηκαν» με αφορμή δηλώσεις στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στο τέλος ο Στρατής Κύτελης με υποψηφίους και φίλους τους πήγαν για ούζα. Σε καφενείο του φιλικό προς ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι για να τους μπούνε στο μάτι…ΑΞΙΩΤΗΣ v ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ Μπορεί να είναι αντίπαλοι στην Περιφέρεια αλλά συναντιούνται συχνά σε κεντρική καφετέρια και αλληλοπειράζονται. Ο Μάκης Αξιώτης κατεβαίνει με την Χριστιάνα Καλογήρου και ο Απόστολος Κομνηνάκας με τον Σταύρο Τάσσο. Μάλιστα όταν ο πρώτος τον ρωτάει εάν θα βγει πρώτος η Καλογήρου ή ο Μουτζούρης ( ο καθένας με τον πόνο του), ο δεύτερος απαντάει Τάσσος! Πάντως και οι δυο ταιριάζουν σε κάτι. Πως και οι δύο κάνουν χαλαρή προεκλογική περίοδο. Τώρα εάν αυτό θα τους βγει σε καλή ή κακό θα δείξει όταν ανοίξουν οι κάλπες.ΚΟΥΙΖ (1) Το …κλέβουμε από την τοπική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ και το βλέπετε δίπλα στην φωτογραφία. Το πρώτο ζητούμενο είναι ποιόν Δήμο αφορά. Μυτιλήνης ή Δυτικής Λέσβου. Εάν απαντηθεί αυτό η λύση του είναι εύκολη…. 


ΟΛΑ τα νέα των εκλογών όπως τα καταγράφει η δημοσιογραφική ομάδα του LesvosPost.com ΕΔΩ…ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ