ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Συνδυασμοί κλείνουν, πληγές ανοίγουν!!...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


«Πέμπτη 11 Απριλίου 2019»

17η ημέρα προεκλογικής περιόδου

ΓΗΠΕΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (1) Μποτιλιάρισμα υποψηφίων σημειώθηκε χτες στην κεντρική κερκίδα του. Τελικός κυπέλλου Αιολικός- Αετός Λουτρών στο χόρτο. Στρατής Κύτελης, Μιχάλης Μαμάκος, Παναγιώτης Ζαφειρίου στη δική τους μάχη για τον Δήμο Μυτιλήνης. Προτού ξεκινήσει ο αγώνας και στο ημίχρονο σχηματίστηκαν πολλά πηγαδάκια με κυρίαρχο θέμα οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αστεία, πειράγματα, προβλέψεις ενώ κάποιοι «ζέσταιναν» μελλοντικές καρέκλες στον Δήμο. Και οι οποίοι θα πρέπει να προσέχουν γιατί σε τούτες τις εκλογές τίποτα δεν είναι δεδομένο! Αρκετές φορές ακούστηκε και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ που θεωρείται πλέον το must της δημοσιογραφικής προεκλογικής περιόδου. Για να  μην λέμε μόνο τα κακά. Μεταξύ των υποψηφίων, παρατηρείται μια καλή σχέση χωρίς οξύτητες και πάθη. Αυτό είναι καλό όχι μόνο για μι ήρεμη προεκλογική περίοδο αλλά  θα παίξει μεγάλο ρόλο στις μετεκλογικές ζυμώσεις όπου θα χρειαστεί μετριοπάθεια, συναίνεση και σύνεση.





ΓΗΠΕΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (2)  Επικεφαλείς Περιφερειακών συνδυασμών δεν είδαμε αλλά λογικό γιατί οι άνθρωποι τρέχουν σαν παλαβοί από νησί σε νησί να καλύψουν όλη την έκταση της περιφέρειας. Χώρια βέβαια που βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη. Διότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με το σπάσιμο του Δήμου βγήκαν κερδισμένοι και στα δρομολόγια. Μίκρυναν και οι αποστάσεις! Και πολύ προτού αρχίσει ο αγώνας παρέες είχαν σχηματιστεί στις παρακείμενες καφετέριες, αργότερα στο κυλικείο του Γηπέδου και μετά κατά ομάδες κατευθύνθηκαν στην κεντρική κερκίδα.  Η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα μπροστά ο Σταύρος Ψαρόπουλος, ακολουθούσε ο Παναγιώτης Σάλτας κι από πίσω ο Στρατής Κύτελης ο οποίος όμως κάθισε μαζί με τον Βασίλη Τσαγκάρη που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Αισιοδοξία στο επιτελείο του μετά από τη δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης που έκαναν. Η δημοσκόπηση έγινε από γνωστή εταιρεία, ήταν παραγγελία του υποψηφίου Περιφερειάρχη και απευθυνόταν σε 1.000 ψηφοφόρους ολόκληρης της περιφέρειας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν.  Βρίσκονται μπροστά και αρκετά πίσω η Χριστιάνα Καλογήρου. Βάζουν τρίτο με χαμηλό ποσοστό τον Παναγιώτη Χριστόφα και πολύ μικρά ποσοστά τους υπόλοιπους. Μεγάλα ποσοστά αναποφάσιστων δημιουργούν ερωτηματικά. Θα λειτουργήσουν κομματικά ή αντάρτικα; Επίσης λένε πως η δημοσκόπηση εμφανίζει προβάδισμα του πρύτανη στην Λέσβο που φθάνει τις εννέα ποσοστιαίες μονάδες!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Εάν πάλι ρωτήσεις τους ανθρώπους του συνδυασμού της κι αυτοί εκφράζουν την αισιοδοξία ότι είναι  πρώτοι! Θεωρούν ότι ο ψηφοφόρος στο τέλος θα ψηφίσει πολιτικά οπότε η ψήφος θα κατευθυνθεί σε αυτούς. Πιστεύουν ότι τα ονόματα που στελεχώνουν τον συνδυασμό τους είναι πολύ πιο δυνατά και φέρνουν πιο πολλούς σταυρούς απ΄ αυτούς που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του πρύτανη. Και θεωρούν ότι τα πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους όπως Μάκης Αξιώτης Αναστασία Δαούση και Ιωάννα Βαλίνα δεν θα προσδώσουν μόνο κλίμα αλλά και σταυρούς. Με βάση αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να κάνεις κάποιος προβλέψεις για τον τελικό νικητή πόσο μάλλον που δεν έχει την δυνατότητα  πολιτικής αίσθησης σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας. Λέμε και πάλι αυτά που έχουμε πει. Μην ακούτε κανέναν, ούτε για δημοσκοπήσεις, ούτε για δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Βασιστείτε στην δική σας και μόνο αίσθηση….

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Παίρνουν και διαμαρτύρονται υποψήφιοι για τη στήλη. Για τους βάλαμε χαμηλά κι όχι ψηλά! Γιατί γράψαμε λίγα κι όχι πολλά. Γιατί τους βάλαμε μαζί με άλλους κι όχι χώρια. Γιατί δεν τους βάζουμε συχνά. Τους ευχαριστούμε που μαζί με χιλιάδες άλλους μας παρακολουθούν στενά και καθημερινά. Αλλά τέτοια ανασφάλεια; Να το ξεκαθαρίσουμε. Κανείς δεν θα εκλεγεί από τούτη δω τη στήλη ούτε από καμιά άλλη. Δεν είμαστε Αθήνα, είμαστε …. χωριό. Κι ενίοτε κακό! Όλοι μας  γνωριζόμαστε   και ο κάθε δημότης έχει άποψη και κρίση για κάθε υποψήφιο. Οπότε αφήστε ήσυχη τη στήλη και συνεχίστε απερίσκεπτοι την προεκλογική σας καμπάνια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Παλιά καραβάνα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άνθρωπος της αγοράς, πολύτεκνος, ρίχτηκε στη μάχη εντυπωσιάζοντας για το κουράγιο του. Από τη μια είχε να τιθασεύσει τα πράσινα …θηρία και από την άλλη να δώσει το δικό του προεκλογικό στίγμα έτσι ώστε να είναι σύμφωνο με το ήθος και το ύφος που τον χαρακτηρίζει σε όλη του τη πορεία.  Και σε μια περιοχή που αρεσκόμαστε σε ανθρωποφαγίες καλόν είναι κάποιοι άνθρωποι να προχωράνε έστω κι κάποιοι τους βάζουν εμπόδια στο δρόμο τους. Σήμερα ο συνδυασμός του δημοσιοποίησε άλλα δώδεκα ονόματα που σαφώς τον ενδυναμώνουν στην άποψη της πράσινης συσπείρωσης. Έκπληξη η παρουσία Απόστολου Πατέστου που αλλού τον περιμέναμε και αλλού μας έκατσε…

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗΣ Τελικά δεν θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Μυτιλήνης. Το όνομα του ακούστηκε ότι θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του Στρατή Κύτελη αλλά τελικά φαίνεται πως θα κατέβει για πρόεδρος του χωριού του. Εκεί θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Φοιτητικές εκλογές χτες και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης βρέθηκε στο πλάι των φοιτητών και φοιτητριών της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Και μαζί φώναξαν το σύνθημα της παράταξης: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!». Η παράταξη του ΚΚΕ κατέκτησε την δεύτερη θέση πανελλαδικά  με πρώτη βέβαια την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΠ ΝΔΦΚ.  Η οποία έδωσε τα δικά της αποτελέσματα για Μυτιλήνη: Έλαβε 730 ψήφους  και ποσοστό 74,8%. Και πανελλαδικά πρώτη με διαφορά η παράταξη της Ν.Δ. με δεύτερη την παράταξη του ΚΚΕ. Που είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ; Ονομάζεται ΜΠΛΟΚΟ και πήρε 1%! Ναι, ένα τοις εκατό… Και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την αποχή!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Αναζητούνται εννέα φοιτητές! Για ποιο λόγο; Αυτοί και μόνο αυτοί ψήφισαν τους συνδυασμούς της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε για τον πολιτισμό. Η δημιουργία ενός site για τον πολιτισμό του Δήμου Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα προτείνει: «Ενα site, όπου παρουσιάζεται το σύνολο αυτού του πολιτιστικού αποθέματος του δήμου μας. Η ακόμα, λίγο πιο σύνθετο: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων κάθε φορέα και κάθε συλλογικότητας, Όλος αυτός ο πλούτος αναδεικνύεται άμεσα στα μάτια όλων. . Δεν θα είναι εύκολο βήμα. Γιατί στην πραγματικότητα μιλάμε για δικτύωση ανθρώπων, φορέων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά, πολιτιστικά, πεδία.»

ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΝΟΣ Εκπαιδευτικός-καθηγητής στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση απ το 2010.Απ το 2002-2010 διατηρούσε τεχνικό γραφείο ως Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε!.  Παντρεμένος με δυο παιδιά. Ασχολείται  ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και είναι  πρόεδρος στο ιστορικό σωματείο ΑΕΤΟΣ Λουτρών. Υποψήφιος με τον Περιφερειακό συνδυασμό του Παναγιώτη Χριστόφα. Και δηλώνει ερωτευμένος! Με το τόπο του. Μας επισημαίνει: «Είμαι ερωτευμένος με τον τόπο μου και ειδικά με τη Σκάλα Λουτρών.  Θέλω το νησί μου να ακούγεται για τις ομορφιές του, για τα προϊόντα του κ.τ.λ. Πρέπει με κάθε τρόπο να πείσουμε τους νέους να ξεσηκωθούν απ τον καναπέ, από τις καφετέριες και απ το διαδίκτυο.  Κουβεντιάζω με τους 17αρηδες και προσπαθώ να τους πείσω ότι αυτοί είναι η δύναμη για ενα καλύτερο αύριο» Κι αυτό είναι το ζητούμενο των εκλογών. Όχι να καταλήξουμε να ψηφίζουν οι γέροι για το μέλλον των νέων. Είναι ευτύχημα που ο συνδυασμός του Παναγιώτη Χριστόφα είναι γεμάτος από νέα παιδιά. Άγνωστο εάν θα φέρουν ψήφους και εάν εκλεγούν. Το γεγονός όμως ότι τολμάνε οι ίδιοι αλλά και ο επικεφαλής, είναι το πλέον σημαντικό βήμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΑΣ Τον εντοπίσαμε στην Μυτιλήνη σε καφετέρια μαζί με τον Στρατή Κακάμπουρα ο οποίος στελεχώνει τον συνδυασμό του. Αισιόδοξος βέβαια αλλά και προβληματισμένος από το πρόχειρο τρόπο που έγινε το σπάσιμο του Δήμου. «Δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και οι ίδιοι οι δημότες» μας είπε. Συνάντηση κάτοικο της Στύψης ο οποίος τον ρωτούσε  εάν θα ψηφίσει στον Δήμο Μυτιλήνης ή στον Δήμο … Καλλονής! Διότι ελάχιστοι μιλάνε για Δήμο Δυτικής Λέσβου, δεν τους πάει το νέο όνομα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος αισιοδοξεί ότι θα μπει στον δεύτερο γύρο κι εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι. Ποιος τον βολεύει για αντίπαλος; Μας είπε, δεν το γράφουμε για να μην ξεσηκώσουμε πάλι θύελλα! Στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου απ΄ όπου προέρχεται θεωρεί ότι από τους πέντε συμβούλους θα εκλέξει τους δύο. Οι υπόλοιποι δύο από τον Ταξιάρχη Βέρρο και ένας από τον Νίκο Χήρα. Από τις υπόλοιπες Δ.Ε. ενδιαφέρον έχει η Δ.Ε. Σγ. Παρασκευής όπου κατεβαίνει ο Αλέκος Ευαγγελινός ενώ στον Μανταμάδο δυνατό όνομα θα είναι ο Δημήτρης Σταμάτης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  Μην ξεχάστε να ψηφίσετε στην δημοσκόπηση του LesvosPost που αφορά τον Δήμο Μυτιλήνης. Θα κρατήσει έως την Τετάρτη 17/04 και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά. Και βέβαια θα επακολουθήσουν  και άλλες ανάλογες δημοσκοπήσεις οι οποίες κι αυτές θα μας μεταφέρουν τον παλμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ