Δώστε την ευκαιρία και σε νέους να "παίξουν μπάλα"...


Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (δημοσιογράφος- διαχειριστής LesvosPost.com)

Πέρα από τις κομματικές και παραταξιακές προτιμήσεις, πέρα από τις «υποχρεώσεις» και τις «δεσμεύσεις» που οι περισσότεροι έχουμε όταν φτάσουμε στην κάλπη, υπάρχει και επιλογή. 

Η επιλογή των προσώπων εκείνων που έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα ήθελες να έχει αυτός που θες να ψηφίσεις. 

Για τον καθένα βέβαια τα χαρακτηριστικά αυτά είναι διαφορετικά. Ωστόσο για όλους τους ψηφοφόρους υπάρχουν κάποια κοινά τα οποία αναζητούν να βρουν σε αυτούς που πιστεύουν πως είναι ικανοί να διοικήσουν τον τόπο, ή για να είμαι πιο ακριβής, να λειτουργήσουν καλύτερα τον τόπο τους. Έχουμε κουραστεί ως λαός, ως ψηφοφόροι άλλωστε να ψηφίζουμε ανθρώπους χωρίς ικανότητες, χωρίς όραμα, χωρίς όρεξη κτλ. Το ζητούμενο δεν είναι απλά να είναι νέος, μιας και τώρα είναι της μόδας να κατεβαίνουν στην  πολιτική οι νέοι. Στόχος είναι να μπουν στον χώρο της αυτοδιοίκησης νέα πρόσωπα, τα οποία θα έχουν καταρχήν λύσει τα επαγγελματικά τους ζητήματα. Που δεν θα έχουν στόχο την καρέκλα και τον μισθό, αλλά απλά να δώσουν κάτι διαφορετικό. 

Δεν θέλω να πω την λέξη προσφορά, γιατί είναι παρεξηγήσιμη. Άλλωστε ή καραμέλα της προσφοράς, δε πουλάει πια. Πρόσωπα που δεν θα θέλουν να βολέψουν την γυναίκα ή την αδερφή τους και τον γαμπρό τους. Που δεν θα έχουν ως μέλημα να φτιάξουν το σπίτι τους ή το εξοχικό τους.  Που θα έχουν άλλη νοοτροπία γενικότερα. Σίγουρα υπάρχουν και στην σημερινή συγκυρία τέτοιοι άνθρωποι. Πετυχημένοι επαγγελματικά, νέοι στο χώρο, με όρεξη να κάνουν πράγματα για να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να πάμε ένα βήμα μπροστά ως νησί και ως τόπος. 

Θα ήθελα για παράδειγμα να δω σε μια θέση ευθύνης τον Τέλη Βερρή. Θα ήθελα να δοθεί ευκαιρία στον Νίκο Σπανό να κάνει πράγματα. Αναφέρω τυχαία  δυο από αυτούς επειδή τους ξέρω προσωπικά και ξέρω πως μπορούν και θέλουν να δώσουν στα κοινά. 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι από όλες τις παρατάξεις, από όλους τους συνδυασμούς. Σε Περιφέρεια και Δήμο. 

Για αυτό σε αυτές τις εκλογές, δώστε μαζί με τους παλιούς που χρειάζονται λόγω εμπειρίας και την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να «παίξουν μπάλα». Το αξίζουν και το δικαιούνται…