Την παρέμβαση των υποψήφιων ζητάνε οι κάτοικοι της ΑΕΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ-Απάντηση από Αστυρακακη


Πρόσκληση από την επιτροπή κατοίκων της Αερ. Γιανναρελλη προς τους υποψηφίους της Μυτιλήνης για το έργο της ΔΕΥΑΛ στην περιοχή

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΕΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ» προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Μυτιλήνης

Προς
Α)Υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Μυτιλήνης.
Β)Υποψήφιους κοινοτικούς  συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης.
Κοινοποίηση: Μέσα μαζικής ενημέρωσης έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά.

Ως εθελοντική επιτροπή των κατοίκων και επαγγελματιών των Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων, θεωρούμε ότι η δικαίωσή μας στον αγώνα ενάντια στον πρόχειρο και άκομψο τρόπο που σχεδιάστηκε η εκτέλεση του έργου της ΔΕΥΑΛ  για την περιοχή μας, μάς δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέμβουμε εν όψει και των επερχόμενων Δημοτικών και Κοινοτικών εκλογών.

Η θέση μας ήταν πάντοτε ότι το πρόβλημα των όμβριων αποτελεί σοβαρό θέμα για την γειτονιά μας, τις δουλειές μας και τις περιουσίες μας. Επίσης ότι η αντοχή του οδοστρώματος της Αερ. Γιανναρέλλη πρέπει να ελεγχθεί αξιόπιστα.
           
Το συνολικό πρόβλημα εκτιμούμε ότι έχει τρείς συνισταμένες:

1)Η ροή των βρόχινων νερών στο ρέμα.
2)Ο αγωγός των όμβριων κάτω από την Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων.
3)Η αντοχή του οδοστρώματος.

Ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος που είχε επιλεχθεί από την απερχόμενη Δημοτική αρχή ήταν παντελώς απαρχαιωμένος, αγνοώντας τα ανυπέρβλητα προβλήματα που θα δημιουργούσε στους εργαζόμενους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής. Προέβλεπε μια βάρδια αντί για τρείς, έκλεινε το 100% του οδοστρώματος, οι λύσεις των εναλλακτικών δρόμων ήταν τουλάχιστον ανεπίτευκτες, δεν είχε επιλεγεί η χρήση προκατασκευασμένων τμημάτων αγωγού με αποτέλεσμα η διάρκεια του έργου με τις καλύτερες προβλέψεις να αναμένεται πέραν της τριετίας.

Η θέση μας είναι σαφής ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο και την λιγότερη όχληση της γειτονιάς. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν τρόποι με παρεμβάσεις στην ροή των υδάτων πριν αυτά φτάσουν στην περιοχή και με παρεμβάσεις σε όποια σημεία του δρόμου κριθεί απαραίτητο, ωστόσο δεν είμαστε οι αρμόδιοι να δώσουμε την λύση.

Προτείνουμε την σύνταξη νέας, σύγχρονης μελέτης, με τη βοήθεια των νέων δεδομένων και τεχνολογιών, που θα αξιολογεί όλους του παραπάνω παράγοντες και θα συμπεριλαμβάνει και τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία με σχεδιασμό ικανοποιητικών εναλλακτικών λύσεων. Μια τέτοια μελέτη δεν θα μπορούσε ασφαλώς να γίνει με ανάθεση αλλά με προκήρυξη διαγωνισμού ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη για όλους  λύση που θα είναι σύντομη, αποτελεσματική, γρήγορη και θα αφήνει άθικτη την λειτουργία της γειτονιάς.

Θεωρούμε ότι στην εποχή του 2019 είναι εφικτό να εκτελεστεί το έργο, χωρίς να κλείσει ο δρόμος, διασφαλίζοντας έτσι την οικονομική μας επιβίωση, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής μας, αλλά και της πόλης μας γενικότερα.

Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι και εργαζόμενοι των Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων αλλά και όλοι οι συνδημότες μας, δικαιούνται να γνωρίζουν τις προθέσεις όλων των υποψηφίων για τον Δήμο και την Δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης σε σχέση με τα ανωτέρω.

Μετά τιμής η εθελοντική επιτροπή των κατοίκων των Αερ. Γιανναρέλλη  και Βουρνάζων.
Αμπατζής Πολύδωρος
Βλάχος  Μανώλης
Γιαλούρης  Δημήτρης
Ευσταθίου Μανώλης
Λαμπούσης Βασίλης
Μαμώλης Δημήτρης
Μουτζούρης Δημήτρης
Πετριτζικλή Γιώτα
Τσουπή Μαρία


Πρώτη απάντηση από Αστυρακακη:

Τοποθέτηση του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Αστυρακάκη στην πρόσκληση που απηύθυνε η «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΕΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ» προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Μυτιλήνης.

Ο κ. Αστυρακάκης σε δήλωσή του τονίζει: “Με τα αιτήματα της επιτροπής επαγγελματιών της Αεροπόρου Γιανναρέλλη συμφωνούμε απόλυτα. Εγώ προσωπικά είχα συνταχθεί με τις απόψεις τους, -εντός Δημοτικού Συμβουλίου – όταν είχε έρθει το θέμα προς συζήτηση.

Δεσμεύομαι και ως υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, προς την επιτροπή αλλά και προς όλους τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ή εξαρτώνται από αυτές τις δραστηριότητες, πως θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο μόλις εκλεγώ.

Τα λόγια και οι πράξεις μου τους προηγούμενους μήνες, αποδεικνύουν πως αυτή η δέσμευση δεν αποτελεί προεκλογική υπόσχεση.

Στη σελίδα 25 στην ηλεκτρονική του μορφή και σελίδα 23 του βιβλίου μου , που έχει εκτυπωθεί και αφορά τις γενικές κατευθύνσεις της παράταξής μας, καταγράφοντας συγχρόνως τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου μας, μπορείτε να βρείτε και να αναγνώσετε και ηλεκτρονικά στη σελίδα του συνδυασμού μας «Κώστας Αστυρακάκης ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» στο facebook τα εξής.

Παρεμβάσεις όπως αυτή στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη, που είναι απαραίτητη και επείγουσα, θα πρέπει να δρομολογηθούν με σύγχρονη μελέτη, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δεν θα επιτρέψει να μείνει κλειστός ο δρόμος ούτε για μια μέρα, διασφαλίζοντας έτσι «τα προς το ζειν» για χιλιάδες συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ή εξαρτώνται άμεσα από τις δραστηριότητες της περιοχής.”