Με παρέμβαση Αθανασίου ο Φλώρος στον Κύτελη


Ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που η παράταξη Παρασκευαίδη διαλύθηκε, πως ο Γιώργος Φλώρος θα πήγαινε στον Κύτελη.

Και αυτό γιατί ως άνθρωπος του Αθανασίου, θα έκανε ότι του πει ο Υπουργός. Μάλιστα με την ένταξη του στον συνδυασμό Κύτελη, επιβεβαιώνει έμμεσα και τα όσα διαδίδονταν ως φήμη για την επιμονή του Φλώρου να κατέβει αυτόνομος ο Παρασκευαίδης και να μην υπάρχει συνεργασία με άλλους συνδυασμούς, εν προκειμένου αυτόν του Μαμάκου.

Αυτό που έλεγαν όσοι ήξεραν πρόσωπα και καταστάσεις ήταν πως η κάθοδος Παρασκευαίδη ήταν ουσιαστικά ένας Δούρειος Ίππος για μετεκλογική συνεργασία των δυο πλευρών και τα γεγονότα απλά το επιβεβαιώνουν.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι τι κάνει ο Φλώρος και ο κάθε Φλώρος ο οποίος θα κριθεί από τους πολίτες για την στάση του όλο αυτό το διάστημα.

Το θέμα είναι πως θα βρουν άκρη στην παράταξη Κύτελη, η οποία έχει πλέον μετατραπεί σε Κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπου όλοι πηγαίνουν για να βρουν το φως τους αλλά νερό για να ξεπλυθούν όλοι δεν υπάρχει, οπότε κάποιοι θα μείνουν..τυφλοί. Και αυτό είναι που έχει ήδη προκαλέσει ενδοπαραταξιακό εκνευρισμό και οι ισορροπίες είναι λεπτές.

Γιατί καλό είναι να προσπαθείς να κάνεις μια γενικότερη συστράτευση και συγκερασμό δυνάμεων, αλλά εδώ μιλάμε για το «Κουτσοί στραβοί (και ορφανά για να το παραφράσουμε) στον Αγ. Παντελεήμονα». Οπότε καλά ξεμπερδέματα…