ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Άλλος στήνει τις γέφυρες κι άλλος τις περνάει!...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


«Τρίτη 09 Απριλίου 2019»

15η ημέρα προεκλογικής περιόδου…


ΓΕΦΥΡΕΣ!

Σε ποιο γεφύρι να σταθώ
και να σκεφτώ τι φταίει
να δω και την λαχτάρα μου
σαν τι καημός την καίει

Άλλοι στήνουν γέφυρες κι άλλοι τις διαβαίνουν! Διότι γέφυρες έστηνε ο ΣΥΡΙΖΑ να τις διαβούν οι Πασόκοι κι αυτοί οι αθεόφοβοι πήγαν απ΄την άλλη πλευρά! Η Ιωάννα Βαλίνα στην Χριστιάνα Καλογήρου και ο Γιώργος Φλώρος στον Στρατή Κύτελη.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ (1)Πως  προέκυψε η κάθοδος με Στρατή Κύτελη;  Πρώτο βήμα. Αιφνιδιασμός από το καρδιακό επεισόδιο Παναγιώτη Παρασκευαίδη . Δεύτερο βήμα. Αμηχανία. Τρίτο βήμα. Κλάματα στην εντατική. Τέταρτο βήμα. Θα κατέβει δεν θα κατέβει ο γιατρός; Πέμπτο βήμα. Έντονες ζυμώσεις στο εκλογικό κέντρο …Μαρίνα Μυτιλήνης. Έκτο βήμα. Αναμονή. Έβδομο βήμα. Ξανά αναμονή. Όγδοο βήμα. Τσακωμός με Σταύρο Πολίτη. Ένατο βήμα. Πλευροκόπημα από Κώστα Μουτζούρη. Δέκατο βήμα Άρνηση λόγω φιλικού του προσώπου που βρίσκεται σε αντίπαλο συνδυασμό. Εντέκατο βήμα. Πλεύρισμα προς Χαράλαμπο Αθανασίου μεριά. Δωδέκατο βήμα. Τριγωνικό τηλέφωνο Παρασκευαίδης, Αθανασίου, Κύτελης. Δέκατο τρίτο δημοσιοποίηση μέσω τοπικής εφημερίδας. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ (2)  Είναι όμως δυνατό χαρτί. Στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει  με τον Φώτη Ξύδα και είχε πάρει 1.049 σταυρούς. Μεγάλη επίδοση που τον έφερε στην πέμπτη θέση απ΄ όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών! Και βέβαια πέρα από την πολύχρονη ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις με ισχυρούς τοπικούς παράγοντες. Όπως π.χ. με τον Χαράλαμπο Αθανασίου μέσω του συνδυασμού του Φώτη Ξύδα ζυμώθηκε μια καλή σχέση. Αλλά κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διατηρεί την πολύ καλή σχέση με τον Παναγιώτη Παρασκευαίδη. Λογικά θα τον στηρίξει άρα το ψηφοδέλτιο του Στρατή Κύτελη ενισχύεται περαιτέρω. Ενδέχεται μάλιστα να προβεί και σε σχετική δήλωση στήριξης…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ  Την Δευτέρα 15 Απριλίου,   προγραμματίζει μια ακόμη ανοιχτή συνάντηση με πολίτες, αυτή την φορά στην Καλλονή. Στην εκδήλωση, θα δοθεί στους πολίτες της Δυτικής Λέσβου η ευκαιρία να γνωρίσουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και τις θέσεις του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» άλλα και να συζητήσουν μαζί του για όλα τα σημαντικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και το μέλλον των νησιών του Βόρειου Αιγαίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 7μμ στο ART CINE CAFE.

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Τώρα που απελευθερώθηκε φορτσάρει. Κι όταν λέμε φορτσάρει ετοιμάζεται, πιθανόν την Πέμπτη να παρουσιάσει ολόκληρο τον συνδυασμό του σε μια πανηγυρική εκδήλωση. Η δε δημοσκόπηση του LesvosPost ήρθε να επιβεβαιώσει άλλη δημοσκόπηση που του δείχνει επίσης μεγάλη πρωτιά. Κι όσο κι αν τον …τζαρτζάρει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, αυτός συνεχίζει δυναμικά και αδημονεί να κλείσουν οι προθεσμίες υποβολής των υποψηφιοτήτων για να αποκαλυφθούν, όπως ακούγονται πολλά.   Πάντως ήδη το λεκανοπέδιο Καλλονής αναστενάζει…

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ. Εκεί  έχουν εστιαστεί τελευταία οι προσπάθειες του Νίκου Χήρα προκειμένου να το φορτώσει με δυνατά ονόματα. Πέντε συμβούλους βγάζει και αναμένεται μεγάλη μάχη . Ο συνδυασμός εκεί  έχει βαρύ όνομα   τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στρατή Καραγεωργίου. Γίνονται κρούσεις και προς άλλα πρόσωπα προκειμένου να διεκδικήσουν ότι μπορούν περισσότερο. Η Δ.Ε. βγάζει πέντε συμβούλους. Ο Γιάννης Συκάς είναι Πολιχνιάτης έχοντας μαζί του δυο τρία δυνατά ονόματα της περιοχής (Σαλαταμάρας, Κακάμπουρας). Ο Γιώργος Αλάνης και ο Δημήτρης Αλεξίου είναι δυο δυνατά χαρτιά του Ταξιάρχη Βέρρου ο οποίος φιλοδοξεί για ένα καλό αποτέλεσμα. Το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο και η μάχη σκληρή.

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Στην Θερμή περιόδευσε επισκεπτόμενος καφενεία και φιλικά σπίτια όπου συναντήθηκε με φίλους. Την Κυριακή έκανε τηλεοπτική εμφάνιση στο κανάλι ΑΡΤ κάνοντας κάποιους ν΄ αναρωτηθούν μήπως υπάρχει κάποια σχέση με ΛΑΟΣ και Γιώργο Καρατζαφέρη. Ότι και νάναι πάντως, συνεχίζει να δημοσιοποιεί μέσω facebook τις θέσεις του και εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος λέγοντας ότι θα κάνει την έκπληξη.

ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Περιοδεία στο Πλωμάρι πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Απρίλη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Μυτιλήνης με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη. Οι περιοδείες βέβαια θα συνεχιστούν και στελέχη του συνδυασμού είναι βέβαιοι ότι η δυναμική που εμφανίζει ο συνδυασμός θα την φέρει στην δεύτερη θέση. Άλλωστε παρατηρούν πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, να επιλέγουν τώρα στην Αυτοδιοίκηση Λαϊκή Συσπείρωση. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις συγγενικά πρόσωπα πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνουν μπροστάρηδες στην Νίκη Τσιριγώτη. Και προφανώς διεκδικούν ένα κομμάτι πίτας από το 18% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές ο Στρατής Γεωργούλας. Και το ζητούμενο των εκλογών της 26ης Μαΐου. Είναι ποιος θα καταφέρει  να είναι δεύτερος!


ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ  Με δισέλιδο ξεκινάει  τις επόμενες ημέρες τις εξορμήσεις της σε χωριά και γειτονιές της Μυτιλήνης. Το φυλλάδιο βασίζετε στα γνωστά διχαστικά διλήμματα «εμείς οι καλοί, αυτοί οι κακοί» κι όσοι τσίμπησαν, τσίμπησαν. Τις επόμενες ημέρες θ΄ ανοίξουν και το εκλογικό τους κέντρο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Με το σύνθημα «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση! Ο Συντονιστής του κόμματος προαναγγέλλει τις αυριανές τρεις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσίαση της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» (τρέμε Πάνο…), του Γιάννη Σπιλάνη στην Γέρα και του Στρατή Ζαφείρη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής με θέμα τον Κλεισθένη

ΜΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ένα τέτοιο σύνθημα ενεφανίσθη στο facebook, στην σημερινή ..Πνύκα, το οποίο με τα λίγα που αναφέρονται υπονοείται ότι πρόκειται περί συνδυασμού για την ανάληψη της προεδρίας του χωριού. Μένει μόνο ν΄ αποκρυσταλλωθεί τι εννοούν ανατροπή και πως αυτή θα γίνει. Διότι πονηροί οι καιροί στο όμορφο χωριό το οποίου το όνομα έγινε συνώνυμο της βαναυσότητας. Και με την ευκαιρία. Ιδού η ευαισθησία της κυβέρνησης. «Κατόρθωσε» να απορροφήσει ως τώρα 169,5 εκατ. ήτοι μόλις 28% ενός συνολικού ποσού που ανέρχεται στα 613,5 εκατ. ευρώ. Τόσα είναι τα λεφτά που μας διέθεσε η … κακή Ευρώπη για το μεταναστευτικό! Ευαισθησίες…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ  Συναντήθηκε με  την Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ συνοδευόμενος από την  Μαρία Νικολάρα , Βασίλη Τεντόμα, Ηρακλή Πιτσιλαδή και Στρατή Βουνατσή.  Ο Πρόεδρος της Διοικούσας   Στρατής Μανωλακέλλης και τα μέλη της από Λέσβο και Χίο που παραβρέθηκαν στην συνάντηση , έθεσαν στη κορυφή της ατζέντας την έλλειψη αναπτυξιακών έργων της Π.Β. Αιγαίου που χαρακτηρίζει την θητεία της απερχόμενης περιφερειακής αρχής , την απουσία προγραμματισμού αλλά και συνεργειών ,την υποστελέχωση των υπηρεσιών που αποτέλεσμα έχουν καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες στην εξέλιξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων, καθώς και μια σειρά κλαδικών ζητημάτων.


ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Εκείνος πάλι ασχολείται με την  «e-δημοκρατία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου». Κακό δεν είναι, το θέμα είναι θα φέρει και κανά ψήφο; Διότι η ψήφος είναι το κορυφαίο όπλο της δημοκρατίας. Το δικαίωμα της επιλογής. Ταμείο για όλους θα γίνει το βράδυ της 26ης Μαΐου όταν κλείσουν οι κάλπες. Ευχόμαστε η … αυτοκτονική αυτή προσπάθεια να έχει την ανάλογη ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Πάντως  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισημαίνει: Εδώ και λίγες μέρες, βρίσκεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική σελίδα της κίνησης https://www.oallosdromos.org, στην οποία περιέχεται η διαδικτυακή πλατφόρμα διαφάνειας “Δημοκρατometer”. Η ανάγκη της ύπαρξης αυτής της πλατφόρμας βασίζεται στο γεγονός ότι μπορεί να είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξης προεκλογικών δεσμεύσεων από την περιφερειακή αρχή, καθώς και η διαφάνεια με την οποία αυτές γίνονται πράξεις.»


ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Είπαμε να μας τρελάνουν αλλά όχι κι έτσι! Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης φωτογραφήθηκε κρατώντας το παπούτσι και δείχνοντας τις σόλες. Γιατί; Για να δείξει ότι από τις πολλές περιοδείες έλιωσαν τα παπούτσια του!

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ Το θέμα δεν είναι εξέπεσε από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης. Το θέμα είναι ότι δεν είδε την ανάλογη ανταπόκριση  κόσμου στην πρόσφατη ανοικτή συνέλευση δημοτών. Ναι μεν όπως σημειώνει ο ίδιος «Πολλοί οι ομιλητές, με  μεστές τοποθετήσεις, για μια πλειάδα θεμάτων και καινοτόμες προτάσεις» πλην όμως όλα αυτά προϋποθέτουν κόσμο. Προσπάθεια του ήταν να φανεί ως μια υπερκομματική κίνηση και γι αυτό προσκάλεσε και τους υποψηφίους Δημάρχους Μυτιλήνης. Οι οποίοι όμως δεν ανταποκρίθηκαν πλην Κώστα Αστυρακάκη.  Εάν ολοκληρωθούν οι όποιες ζυμώσεις γίνονται και εμφανισθούν  οι υπόλοιποι συνδυασμοί, τότε θα μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα μιας καλύτερης απεικόνισης της κατάστασης. Ο μόνο σίγουρος συνδυασμός είναι αυτός του ΚΚΕ που απ  ότι μαθαίνουμε τον πρώτο λόγο θα έχει η χήρα του Ηλία Βουλβούλη. Το ΚΚΕ θα παρουσιάσει σε όλα τα χωριά το δικό του συνδυασμό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την προεδρία της Δ.Κ Μυτιλήνης ανέλαβε ο δεύτερος σε σειρά στους σταυρούς Παρης Καραϊσκάκης ο οποίος είναι και υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ζαφειρίου

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Για πρώτη φορά στις εκλογές κατέβηκαν δυο συνδυασμοί. Ο δεύτερος ήταν από το ΚΚΕ δημιουργώντας αναταράξεις στην παγιωμένη τακτική του ενός μόνου συνδυασμού. Μπορεί να μην κέρδισε τις εκλογές αλλά .. τσίμπησε μια έδρα! Για αρχή καλά…. Κι ευτυχώς που δεν έπαθαν κανά έμφραγμα  οι αντίπαλοι τους που αναρωτιόντουσαν από τους ήρθε αυτή η  κόκκινη κατραπακιά!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ. (1) Γεγονός είναι πλέον ότι ο κόσμος δεν συμμετέχει άλλο εάν σε τούτες τις εκλογές θα εμφανιστεί αύξηση συμμετοχής. Και δεν είναι μόνο το INTERNET αλλά και οι διαψεύσεις των προσδοκιών του. Κι αυτό βέβαια αφορά όλους τους συνδυασμούς όπου ανεξάρτητα το τι γράφει ο γράφει ο κάθε υποψήφιος, ο κόσμος απλώς παρακολουθεί. Κι ενίοτε … δουλεύει τους υποψηφίους! Αρκεί βέβαια να το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι για να μην πάθουν μερικοί σοκ όταν ανοίξουν οι κάλπες. Υπάρχει βέβαια και η «επί πληρωμή» ενημέρωση των τοπικού τύπου που …αλλοιώνει την ενημέρωση. Βάλτε και τα κομματικά φερέφωνα, οπότε δημιουργείται ένα αλαλούμ ενημέρωσης. Βέβαια οι περισσότεροι, υποψήφιοι και ψηφοφόροι, αρκούνται στο facebook οπότε με τα κινητά γίνεται μια χαρά προεκλογική περίοδο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ. (2) Τώρα όσο αφορά τα στοιχεία με τα ποσοστά αποχής δεν είναι πραγματικά γιατί δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική εκκαθάριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες για τον Δήμο Λέσβου, εμφανίστηκαν να είναι εγγεγραμμένοι πάνω από εκατό χιλιάδες άτομα! Την στιγμή που επίσημα ο πληθυσμός κυμαίνεται γύρω στις ογδόντα έξη χιλιάδες Και αυτό βέβαια συμβαίνει και στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου με αποτέλεσμα η αποχή να μην είναι πραγματική. Οι Πίνακες απεικονίζουν την όλη κατάσταση. Ο πρώτος Πίνακας αφορά την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Ποσοστό συμμετοχής γύρω στο 47% με εντυπωσιακά νούμερα στα ΑΚΥΡΑ και στα ΛΕΥΚΑ. Υπάρχει βέβαια η θεωρεία της … επανάστασης με τα λευκά αλλά να ταλαιπωρείσαι για να ένα λευκό! Τα λευκά όμως είναι ελάχιστα στις εκλογές του Δήμου Λέσβου όπως αυτά εμφανίζονται στον επόμενο Πίνακα. Λογικό μια και στην υπόθεση των εκλογών του Δήμου, κάθε σπίτι έχει και τον υποψήφιο του!


«Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»: Με μήνυμα του σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιλέχτηκε στο λογότυπο και στο όνομα του συνδυασμού η Λέσβος παρόλο που ο δήμος έχει πλέον σπάσει και υπάρχει Δήμος Δυτικής Λέσβου και Δήμος Μυτιλήνης. Όπως αναφέρει στο μήνυμα του: «Η Λέσβος όπως Της Αξίζει» Αυτό το όνομα επιλέξαμε για τη νέα δημοτική παράταξη που συγκροτήσαμε!   Γιατί πιστεύουμε στη δυναμική του τόπου μας και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να το συμμερισθούν! Ο Δήμος Μυτιλήνης ΑΞΙΖΕΙ το καλύτερο στην καθαριότητα, στην ύδρευση, στην παροχή υπηρεσιών, στη φροντίδα κάθε δημοτικού χώρου. Ο Δήμος Μυτιλήνης ΑΞΙΖΕΙ να διαφυλάξει και να αναδείξει τη φυσιογνωμία του, ΑΞΙΖΕΙ να αξιοποιήσει τον φυσικό πλούτο που διαθέτει, ΑΞΙΖΕΙ να προβάλλει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν, τα τόσα προσκυνήματα, τα ιστορικά μνημεία και τον πολιτισμό μέσα από ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Ο Δήμος Μυτιλήνης ΑΞΙΖΕΙ να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ταυτότητα,. Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι η πόλη μας, τα χωριά μας, η νέα γενιά, οι συνδημότες μας. Έχουμε μάθει να αγαπάμε τον τόπο μας και να διεκδικούμε το καλύτερο γι'αυτόν. Αγαπάμε το Δήμο Μυτιλήνης. Αγαπάμε όλη τη Λέσβο μας. Αυτός είναι ο συνδυασμός μας.» Η Λέσβος και ο Δήμος Μυτιλήνης αξίζουν πολλά το θέμα είναι πόσα από αυτά που αξίζει θα μπορέσει να κάνει ο επόμενος δήμαρχος Μυτιλήνης η Δυτικής Λέσβου… Ίδωμεν

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ