ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Νέα ονόματα αλλά κι ένας νέος Υποψήφιος Δήμαρχος» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019»

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Ερωτηματικά δημιουργεί η στελέχωση του συνδυασμού του όπου εμφανίζονται πρόσωπα εντελώς διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων. Θα μου πείτε. Παίζουν ρόλο οι πολιτικές καταβολές των υποψηφίων που στελεχώνουν τους συνδυασμούς; Δεν παίζουν; Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι πως όλοι αυτοί θα συνυπάρξουν ως Δημοτική Αρχή. Αλλά και πως θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις με άλλους συνδυασμούς προκειμένου να δημιουργηθεί η Δημοτική πλειοψηφία; Εκτός βέβαια εάν είναι σίγουρος ο Επικεφαλής του συνδυασμού ότι θα πάρει από την πρώτη Κυριακή την απαιτούμενη πλειοψηφία. Αλλά εάν δεν την πάρει; Αλλά κι αν την πάρει. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε ρίγκ ιδεολογικοπολιτικών συγκρούσεων.  Διότι εάν από τώρα βλέπουμε συγκρούσεις γύρω από τον Σταυρό του Απελλή αντί συζητήσεις για τα τρέχοντα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, φαντάζεστε τι θα γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ  Έβγαλε ανακοίνωση στήριξης υπέρ Νίκου Χήρα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Σιγά μην δεν έβγαζε. Αφού το κανόνισε  ο … μεγάλος! Κατανοώ που φωνάζουν ότι το κόμμα δεν τους ρώτησε για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη έστω κι αν η υποψηφιότητα είναι θέμα κεντρικής επιλογής των κομμάτων. Τουλάχιστον στις δημοτικές που δεν επεμβαίνουν τα κεντρικά του κόμματος,  γιατί δεν απαίτησαν  οι όποιες αποφάσεις να είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων μέσω ΝΟΔΕ;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Πέρασε μια εβδομάδα από την έλευση του στην Μυτιλήνη και το ερώτημα είναι εάν έγειρε σημαντικά η πλάστιγγα υπέρ της Χριστιάνας Καλογήρου. Ουδέτεροι παρατηρητές θεωρούν πως δεν άλλαξε σημαντικά η κατάσταση, ενδεχομένως μπορεί να την έβλαψε από την άποψη ότι θεωρήθηκε στους Νεοδημοκράτες ως άνωθεν επιβολή. Πάντως και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος προβληματίστηκε ιδιαίτερα όταν λίγο πριν την ομιλία του συναντήθηκε με την ΝΟΔΕ στο Ηλιοτρόπιο. Εκεί άκουσε μέλη της ΝΟΔΕ να του λένε  εν ψυχρώ «Διέγραψε μας πρόεδρε εμείς δεν την ψηφίζουμε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι και προς τα έξω να βγει ενιαία γραμμή. Τώρα από πίσω άλλο θέμα…. Το πρόβλημα βέβαια θα προκύψει με το πώς θ΄ αντιδράσει εάν ένας εκ των Χριστιάνα Καλογήρου και Κώστα Μουτζούρη βγει εκτός δευτέρου γύρου. Γιατί για την περίπτωση να περάσουν και οι δύο μάλλον φαντάζει λίγο δύσκολο. Αλλά εάν συμβεί κι αυτό, τότε θα μιλάμε για σκηνές Φαρ Γουέστ στο μπλε στρατόπεδο….

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ. Διήμερη επίσκεψη στην Ικαρία και 3ήμερη επίσκεψη στη Σάμο θα πραγματοποιήσει όπου  θα βρεθεί στην Ικαρία από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 22/3 και από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τη Δευτέρα 25/3 θα βρίσκεται στη Σάμο. Ήδη το γραφείο του είναι έτοιμο και αναμένει να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα που τυπικά αρχίζει η προεκλογική περίοδο. Βρίσκεται στο προκυμαία Μυτιλήνης και το βλέπετε στην φώτο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο για την Τοπική Κοινότητα Μυτιλήνης πλην όμως έκτοτε υπάρχει σιωπή. Πληροφορίες λένε πως στελέχη της κίνησης αυτής ενδέχεται να μετακομίσουν στον Δήμο προκειμένου να καλύψουν κενά που έχουν δημιουργηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ Εκεί να δείτε παράπονα μόνο που δεν βγαίνουν προς τα έξω. Παράπονα γιατί αισθάνονται ότι παρά τις όποιες προσπάθειες μέσα από συνέδρια, συλλόγους και διάφορες εκδηλώσεις, δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν στην ντόπια Κεντροαριστερά. Και το διαπιστώνουν ιδιαίτερα τώρα στην στελέχωση του δημοτικού και περιφερειακού συνδυασμού όπου έχουν δημιουργηθεί δυσκολίες. Δυσκολίες που πηγάζουν και από τον συνδυασμό του Στράτου Γεωργούλα ο οποίος βέβαια κινείται δυναμικά ώστε να διεισδύσει στους Συριζαίους. Άλλωστε στην Περιφέρεια, οι περισσότεροι στοχεύουν στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που είτε είναι απογοητευμένοι, είτε θα ψηφίσουν χαλαρά είτε θα τιμωρήσουν με τον δικό τους τρόπο την κυβερνητική θητεία. Ιδωμεν!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ Αύριο το μεσημέρι ανακοινώνει την κάθοδο του ως υποψήφιος Δήμαρχος. Θα είναι επικεφαλής συνδυασμού με νέα πρόσωπα αλλά και με το γερό χαρτί που ακούει στο όνομα Γιώργος Κατζανός.  Επίσης ακούγεται το όνομα του  Γιαννάκα Νίκου   (Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δ/Ε Μυτιλήνης “Η ΑΣΠΙΔΑ"). Περισσότερα ονόματα αύριο το μεσημέρι από το φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Και όπως λέμε σε τέτοιους συνδυασμούς που δεν υπάρχει δεδομένη δεξαμενή, τα ονόματα θα δείξουν την δυναμική του συνδυασμού. Διότι όπως ξέρει καλύτερα από μας ο Υποψήφιος πλέον Δήμαρχος Μυτιλήνης, οι ψηφοφόροι δεν επιλέγουν συνήθως τους καλούς αλλά τους … καπάτσους. Εν πάσει περιπτώσει θέλουμε να πιστεύουμε ότι τούτη τουλάχιστον την φορά οι ψηφοφόροι θα κρίνουν με άλλα κριτήρια έτσι ώστε να αναδειχθούν νέα και ικανά πρόσωπα. Και να στείλουν σπίτια τους τους παλιούς και φθαρμένους. Εμείς πάντως μαθαίνουμε επίσης πως γράφει! Γράφει ένα βιβλίο, μικρό μεγάλο δεν ξέρω το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και εν όψει εκλογών. Εκεί μέσα πέρα από τις εμπειρίες του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα καταγράφει τα σχέδια του για μια καλύτερη Μυτιλήνη. Στις εκλογές του 2010 είχε κατέβει με τον συνδυασμό του Δημήτρη Βουνάτσου και είχε 578 σταυρούς, ενώ το 2014 με τον Σπύρο Γαληνό ανέβηκε στη σειρά εκλογιμότητας λαμβάνοντας 759 σταυρούς. Έτσι λοιπόν οι έξη γίνονται επτά! Επτά υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τον Δήμο!

ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινώσει κι εκείνη τα ονόματα του συνδυασμού της. Έτσι σιγά σιγά συμπληρώνονται οι συνδυασμοί, ακούγονται ονόματα από τα οποία φαίνεται και η δυναμική του κάθε συνδυασμού.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Συνεχίζει τις καθημερινές του επισκέψεις σε χωριά της Λέσβου, πάντα συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του. Τις τελευταίες μέρες επισκέφθηκε το Ιππειος, το Πέραμα και τον Ευεργέτουλα. Εν τω μεταξύ κλείνουν τα ονόματα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του και πλέον θα ενταθούν οι περιοδείες σε χωριά ενώ θα σχεδιαστεί πρόγραμμα επισκέψεων σε γειτονιές της Μυτιλήνης. Ο Γιάννης Βατός εκ των βασικών συνεργατών του υποψηφίου Δημάρχου, με την γνώση και την εμπειρία που διαθέτει, βρίσκεται συνέχεια σε εγρήγορση προκειμένου ο συνδυασμός να έχει την απαιτούμενη διεισδυτικότητα κυρίως στην Κεντροαριστερά. Εκεί δηλαδή που θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι ειδικά τώρα που ακόμα ένας πράσινος διεκδικεί ψήφους της παράταξης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ. Αύριο αναμένεται από το στρατόπεδο του πρώην Δημάρχου Πολιχνίτου να βγει η πρώτη φουρνιά ονομάτων. Διότι γνωρίζουμε ήδη τους Σταύρο Πολίτη, Γιώργο Φλώρο αλλά περιμένουμε να δούμε και νέα ονόματα. Όχι τίποτα αλλά για να διαψεύσουν αυτούς που μας λένε ότι έχει δυσκολίες στελέχωσης του συνδυασμού του.

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ζαφειρίου. Τον έπεισε να κατέβει και σίγουρα θεωρείται ένα από τα δυνατά χαρτιά του συνδυασμού. Και όχι τυχαία. Οικονομολόγος, διατηρεί εδώ και 30 χρόνια λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο, είναι καθηγητής των ΙΕΚ ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος σε συλλόγους και συνεταιρισμούς. Τέτοιους ικανούς ανθρώπους χρειάζεται η πόλη μας για ν΄ αντιμετωπίσει τα προβλήματα της. Ανθρώπους που ζουν την καθημερινότητα και τον παλμό της αγοράς. Ήδη μέσα από σελίδα του στο facebook καθημερινά γράφει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μυτιλήνης. Ενώ δεν διστάζει να κάνει και κριτική στην νυν δημοτική αρχή για την ανικανότητα της σε πολλά θέματα (Κολυμβητήριο, δρόμοι, ασφάλεια, Σαρλιτζα κα). Μάλιστα έχει ξεκινήσει και περιοδείες σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Πόσους πρέπει να κατεβάσει ένας δημοτικός κι ένας περιφερειακός συνδυασμός;  Ένας δημοτικός συνδυασμός θα πρέπει να εμφανίσει τουλάχιστον είκοσι υποψηφίους εκ των οποίων οι οκτώ λόγω ποσόστωσης θα πρέπει να είναι γυναίκες. Στις δε Περιφερειακές για την Λέσβο θα πρέπει το ψηφοδέλτιο να έχει δέκα οκτώ υποψηφίους εκ των οποίων λόγω ποσόστωσης οι γυναίκες πρέπει να είναι επτά. Άρα εάν έχουμε π.χ. επτά δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς, θα χρειαστούν διακόσιοι εξήντα έξη τουλάχιστον άτομα. Βάλτε περίπου καμιά τριακόσιοι υποψήφιοι αφού κάποιοι συνδυασμοί θα κατεβάσουν φουλ ομάδα! Βάλτε τώρα και τους υποψηφίους στα τοπικά συμβούλια, χοντρικά δηλαδή πιάνουμε τους πεντακόσιους!!

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον συνδυασμό του και μένουν 2-3 θέσεις γυναικών για να τις καλύψει.  Έχει ήδη αρκετά ονόματα για να καλύψει ενδεχομένως κάποια κενά που θα προκύψουν. Άλλωστε εδώ και καιρό που είχε εκφράσει την βούληση του για κάθοδο στις εκλογές, εργάστηκε αθόρυβα και ουσιαστικά στην εύρεση των κατάλληλων προσώπων που θα στελέχωναν τον συνδυασμό του. Τώρα που τέλειωσε κι αυτό, αρχίζει πρόγραμμα περιοδειών στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε χωριά. Κι επειδή ξέρω ότι θέλετε ονόματα ιδού μερικά από τα ονόματα του συνδυασμού του:  Θεοδωρέλη Μαρία στέλεχος επιχειρήσεων, Αντωνακέλης Χρήστος, επιχειρηματίας, Αντώνιος Ζαργκλης Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Μιχαήλ Σταθόπουλος Στρατιωτικός, Μαραζάκη Μαρία ιδιοκτήτρια του κέντρου Mare., Δήμος Καραπιάζης Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος-επιχειρηματίας, Μιλτιάδης Σουγλάνης Γυμνασιάρχης, Πατέστος Μαντζουράνης Αστυνομικός, Μολυβιάτης Γιάννης Πρόεδρος Επάνω Σκάλας, Χαράλαμπος Κοντάρας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Βράνης Ιάκωβος Ιδιωτικός υπάλληλος , Μαρία Παντελίδου επιχειρηματίας, Παναγιώτης Λύμπος στρατιωτικός, Παναγιώτης Χλίμπος στρατιωτικός, Ψάνη Άννα φυσιοθεραπεύτρια, Στεφάνου Κώστας οικονομολόγος, Βουχλής Κώστας αστυνομικός, Χριστόφορος Μουρογιάννης,  Σπυρέλλη Μαρία

ΤΣΟΥΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ξεκίνησε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου την προεκλογική του εξόρμηση έχοντας σαν βάση όπως λέει ο ίδιος το σημαντικό και αξιόλογο έργο του στον Δήμο Λέσβου. Με μηνύματα σε τηλέφωνα αναφέρει πως: «Έχοντας παράξει σημαντικό και αξιόλογο έργο στον Δήμο Λέσβου συμβάλλοντας προς όφελος του νησιού μας και των συμπολιτών μας, αποφάσισα να συνεχίσω να  ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση στον δεύτερο βαθμό της»

ΜΑΚΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ Τσατίστηκε! Και έγραψε στο facebook: «Με στεναχωρεί η λάσπη που εκτοξεύεται τελευταία επί δικαίων και αδίκων! Αυτή η ταχτική δείχνει σύγχυση και γυρίζει την λάσπη σ'αυτόν που την εκτοξεύει! Ανέστειλα τις δύο εκπομπές μου στην TVM( του πολιτισμού(850 εβδομαδιαίες) και τα Πολιτικά Ατημέλητα)!Ελπίζω να τις επαναλάβω μετά τις εκλογές! Σας εύχομαι να είστε γεροί!». Τι περίμενε ο συμπαθής Μάκης; Πολιτική σημαίνει ρήξεις πόσο μάλλον από υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 να βρίσκεται σήμερα υποψήφιος σε συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας. Στις προηγούμενες εκλογές είχε βγει πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Αγλαΐας Κυρίτση με 2.417 σταυρούς. Το θέμα είναι τώρα που πήγε σε άλλη δεξαμενή, πόσους ψήφους θα μπορέσει να πάρει;

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  Μην ξεχάστε να ψηφίστε στην δημοσκόπηση του LesvosPost που αφορά την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Θα κρατήσει έως την Κυριακή και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά. Και βέβαια θα επακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δημοσκοπήσεις οι οποίες κι αυτές θα μας μεταφέρουν τον παλμό των αυτοδιοικητικών εκλογώνΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ



Αυτοδιοικητικές εκλογές ΛΕΣΒΟΥ ΜΑΙΟΣ 2019 by LesvosPost
Ομάδα με ρύθμιση απορρήτου "Δημόσια" • 271 μέλη
Γίνετε μέλος της ομάδας
Όλα τα νέα των αυτοδιοικητικων εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει τα δημοσιογραφικο επιτελείο του LesvosPost.com... Για επικοινωνία lesvospo...