Στο Πλωμάρι ο Παναγιώτης Ζαφειρίου- Τι άκουσε στο Δημαρχείο Πλωμαριου και έμεινε έκπληκτος (PICS, VID)


Περιόδευσε χτες για πρώτη φορά στο Πλωμάρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειριου.

Εκεί επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου και συζήτησε με το προσωπικό τα προβλήματα τους αλλά και την πρόσφατη φωτιά που ξέσπασε. Επίσης επισκέφτηκε το εθελοντικό κλιμάκιο Πλωμαριου όπου συζήτησε με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και στη συνέχεια το κτίριο του Δήμου όπου όμως απουσίαζε ο Μανώλης Αρμενάκας. Εκεί έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι η αντιδημαρχια Πλωμαριου δεν έχει το δικαίωμα υπογραφής σε έγγραφα με αποτέλεσμα οι πολίτες να πηγαίνουν στην Μυτιλήνη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το «Αθανασιάδειο» όπου συζήτησε με τους θαμώνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Στο τέλος ο κος Ζαφειρίου έδωσε συνέντευξη στο τοπικό site plomarinews.gr


Αναλυτικά το δελτίο τύπου του συνδυασμού:

«Χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειριου συνοδευμένος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Λύμπο επισκέφτηκαν την περιοχή Σίντα Μεγαλοχωρίου, όπου και πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή που επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πλωμάρι της Λέσβου και συναντήθηκαν με την εθελοντική ομάδα δασοπυροσβεστών, που αυτή την στιγμή αριθμεί 22 άτομα τα οποία ο Παναγιώτης Ζαφειριου συνεχάρη για το δύσκολο έργο που επιτελούν. Ακούγοντας ο ίδιος με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στάθηκε κυρίως στην έλλειψη χρηματοδότησης για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους και επισκευής φθορών των δύο οχημάτων που τους έχουν διατεθεί. Παράλληλα υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη αλλαγής της υφιστάμενης νομοθεσίας, που αφορά στο προσωπικό των μόνιμων και εθελοντών πυροσβεστών, καθώς και στις υπηρεσίες πυρασφάλειας, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Ζαφειρίου τόνισε επίσης την άμεση ανάγκη για επισκευή των αγροτικών οδών, ενώ σε ερώτηση του κ. Λύμπου προς τους εθελοντές για την ύπαρξη δεξαμενών νερού εντός των δασικών περιοχών και των ζωνών πρώτης προτεραιότητας για άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών, η απάντηση ήταν, πως υπάρχει μόνο μια δεξαμενή 10 τόνων νερού στο Αμπελικό Λέσβου και πουθενά αλλού.


Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Ζαφειρίου επισκέφτηκε τον τοπικό σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο του σταθμού για την ακριβή έκταση που καταστράφηκε από τη φωτιά, η οποία υπολογίζεται σε 70 στρέμματα περίπου.

Τέλος, επισκεπτόμενος το κτίριο του άλλοτε Δήμου Πλωμαρίου όπου συστεγάζεται και ο σταθμός της πυροσβεστικής, συνομίλησε με τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα θέματα υποστελέχωσης της υπηρεσίας τους με συνολικό προσωπικό 8 ατόμων, το οποίο καλείται σήμερα να εξυπηρετήσει 5.500 κατοίκους των 8 χωριών που ανήκουν στην κοινότητα Πλωμαρίου. 



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Ζαφειρίου υπογράμμισε ακόμη, ότι το παρόν κτίριο επί δημαρχίας κ. Βουνάτσου είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, η όποια όμως δεν έγινε ποτέ, ενώ στάθηκε και στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων του εκάστοτε αντιδημάρχου, ο οποίος σήμερα δεν έχει δικαίωμα υπογραφής σε επίσημα έγγραφα και πιστοποιητικά του Δήμου, για τα οποία οι κάτοικοι των χωριών θα πρέπει να έρχονται μέχρι το Δήμο Μυτιλήνης, προκειμένου οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν. Μια από τις προτεραιότητες του συνδυασμού μας είναι οι διευρυμένες αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, ο ρόλος των οποίων σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα είναι καθοριστικός, έτσι ώστε ο κάθε δημότης να μπορεί να εξυπηρετείται από τις δημοτικές υπηρεσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από μια αποκεντρωμένη διοίκηση του Δήμου Μυτιλήνης, ενός Δήμου που προτεραιότητα θα έχει η διευκόλυνση του δημότη στον τόπο όπου κατοικεί, χωρίς να είναι απαραίτητο για τον ίδιο να μεταβαίνει στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου.»