«Πολιτισμός για όλους. Πολιτισμός παντού»- Κατάμεστο το ΦΟΜ στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης


το Σάββατο 16 Μάρτη στις 7 το απόγευμα

Στο κατάμεστο θέατρο του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» παρουσία ανθρώπων του πολιτισμού, καλλιτεχνών, εργαζόμενων στον τομέα του πολιτισμού και όχι μόνο, πολλών δημοτών και ιδίως νεολαίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Μυτιλήνης με θέμα «Πολιτισμός για όλους. Πολιτισμός παντού» το Σάββατο 16 Μάρτη στις 7 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον πολιτισμό, η σκηνοθέτης Αϊβαλιώτου Μαρία, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, η ηθοποιός – τραγουδίστρια Στρατούλα Χιώτη, ο χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών Αργύρης Χατζημαλλής, η καθηγήτρια μουσικής Μαρία Γκαρτζοπούλου, αλλά και αρκετοί άνθρωποι του πολιτισμού, οι οποίοι πήραν τον λόγο σε μια ανοικτή διαδικασία. Όλοι στάθηκαν στις ελλείψεις χώρων πολιτισμού, απουσίας σχεδιασμού για κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, αλλά και την παντελή αδιαφορία για την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού της Λέσβου, από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση (Δήμο και Περιφέρεια).


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου Σταύρος Τάσσος, καθώς και η υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση.

Στο τέλος της εκδήλωσης  η υποψήφια Δήμαρχος για το Δήμο Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,Νίκη Τσιριγώτη, ανέφερε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη και δικαίωμα και πρέπει να εξασφαλισθεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού σε κάθε έκφραση του πολιτισμού. Υπογράμμισε τις βασικές προτεραιότητες που θα έχει η νέα Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο τιμόνι της, όπως δημιουργία, αναβάθμιση και ανάπτυξη εργαστηρίων, θεάτρου, φωτογραφίας, κινηματογράφου, μουσικής, χορού, χορωδιών κ.ά. τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, ώστε κανείς να μην αποκλείεται από την πρόσβαση στον πολιτισμό για λόγους οικονομικούς. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του τόπου και επεσήμανε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην απουσία στέγης για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ενώ κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο, κάθε έναν και κάθε μια που ασχολούνται με τον πολιτισμό να συνεχίζουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους και τις απόψεις τους, να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, να συμβάλουν ενεργά ώστε το σύνθημα «Πολιτισμός για όλους -Πολιτισμός παντού» να γίνει πράξη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις από τη Μυρσίνη Κουτσκουδή,  το Στέφανο Φευγαλά και τη Στρατούλα Χιώτη.


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, όλους αυτούς που την αγκάλιασαν ζεστά και φυσικά όλους αυτούς πουμε κάθε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίησή της.