Απάντηση της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης».. στο ΚΚΕ


Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική παράταξη της Δημοτικής Κίνησης Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» με αφορμή ανακοίνωση του ΚΚΕ που μιλούσε για υποψηφίους πολιτικοποιημένα πρόσωπα..

Αναλυτικά:

«Δημοκρατική Μυτιλήνη»
Δημοτική παράταξη της Δημοτικής Κίνησης Μυτιλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» και με αφορμή το θόρυβο και την αγωνία που προκάλεσε η ενωτική, δημοκρατική προοδευτική και πρωτοβουλία της δημιουργίας της παράταξης, έχει να σχολιάσει τα παρακάτω:

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» δεν είναι μια κομματική συνεργασία, αλλά μία κίνηση πολιτικοποιημένων πολιτών με σαφή και ευδιάκριτο προοδευτικό προσανατολισμό. Στην κίνηση αυτή, που κανένας δεν απεκδύεται την  πολιτική του ταυτότητα, η συνεργασία βασίζεται πάνω στις προοδευτικές συγκλίνουσες και απευθύνεται στους πραγματικούς δημοκράτες αυτής της πόλης, που έχουν διάθεση να αντισταθούν στις διχαστικές φωνές, στις στρεβλώσεις, να βγάλουν την πόλη από τον λαβύρινθο που κάποιοι υστερόβουλα την έχουν μπλέξει.

Στόχος της κίνησης είναι να ξαναγίνει η Μυτιλήνη, αυτό που παραδοσιακά ήταν: Μία πόλη ανοιχτή στα νέα ιδεολογικά και πολιτιστικά ρεύματα, χωρίς φοβίες, μια πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες, έξω από στενά κομματικά καμαράκια.

Διευκρίνιση: Εκείνοι που στηρίζουν την κίνηση δεν είναι απαραίτητα οι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι θα βγουν μέσα από ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες, όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε δημοκρατικό σχήμα.

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στο ΚΚΕ μπέρδεψαν την κομματική συνεργασία με τη συνεργασία πολιτικοποιημένων πολιτών,  αφού κάτι τέτοιο είναι ξένο προς την πειθαρχημένη λογική του. Θα περιμέναμε όμως από το ΚΚΕ, με δεδομένο ότι στην πόλη πάει να στηθεί ένα ακραίο σκηνικό, υποστηριζόμενο δυστυχώς και από κόμματα του δημοκρατικού τόξου, (που ουσιαστικά επιβουλεύεται την βουλευτική του έδρα), αντί να υποσκάπτει τη δημιουργία δημοκρατικών κινήσεων,  να πάρει ξεκάθαρη θέση και να τιμήσει την Ιστορία του.


Μυτιλήνη 12.3.2019