Κρίσιμες ώρες για το Μυτιληνιό μοντέλο με την κοκαϊνη! Απαισιόδοξος ο ΚεχαγιόγλουΟι ώρες μετρούν αντίστροφα μέχρι την τελική απόφαση της κινεζικής Δικαιοσύνης για το μοντέλο από την Μυτιλήνη που συνελήφθη με κοκαϊνη στο Χονγκ - Κονγκ.

Διαβάστε στο newsit.gr την απολογία της και το πώς εξηγεί την παρουσία ναρκωτικών στις αποσκευές της. Ο φίλος της στον οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και τελικά το πλήρωσε ακριβά, αφού ήδη βρίσκεται για 17 μήνες στην φυλακή. Γιατί δηλώνει ικανοποιημένος αλλά και απαισιόδοξος ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο newsit.gr.

Η φετινή Καθαρά Δευτέρα, ήταν η πιο κρίσιμη μέρα για την ζωή της Ελληνίδας που κρατείται στις φυλακές του Χονγκ – Κονγκ εδώ και 17 ολόκληρους μήνες. Από την απολογία που έδωσε χθες το νεαρό μοντέλο, θα κριθεί η ποινή που θα της επιβληθεί, ή η αθώωσή της.

Η νεαρή γυναίκα απολογήθηκε χθες για περίπου δύο ώρες, απαντώντας στις ερωτήσεις του δικηγόρου της, αλλά και του εισαγγελέα. Η κατηγορούμενη περιέγραψε σημαντικά κομμάτια από την ζωή της, πώς γνώρισε τον φίλο της που όπως ισχυρίζεται η ίδια, της έδωσε το σακίδιο με τα ναρκωτικά, χωρίς να γνωρίζει απολύτως τίποτα.

Το μοντέλο και η απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ίδια τόνισε πως τον φίλο της, ρουμανικής καταγωγής, τον γνώριζε για περίπου για τρία χρόνια. Είπε ότι ήταν πάρα πολύ στενοί φίλοι, ότι είχαν μια καθαρά φιλική σχέση, όχι ερωτική. Καθώς και ότι εκμεταλλεύτηκε την φιλία και την απόλυτη εμπιστοσύνη που του είχε.

Το μοντέλο τόνισε στην απολογία της πως επειδή ήξερε ότι της αρέσουν τα ταξίδια, ο φίλος της έκανε δώρο τα εισιτήρια για να πάνε μαζί στην Αντίς Αμπέμπα. Της πρότεινε να γίνει μοντέλο και να κάνει ένα portfolio καθώς και ότι έπρεπε να κάνει μια φωτογράφιση γιατί η πόλη που θα πήγαιναν είναι πολύ προηγμένη, με νέες τεχνολογίες.

Αργότερα της είπε ότι τελικά δεν θα ταξίδευαν μαζί, γιατί εκείνος βρήκε ένα πιο φθηνό εισιτήριο και ότι θα ερχόταν δυο μέρες μετά το δικό της ταξίδι. Εκείνος της έδωσε τα σακ βουαγιάζ που είχε μέσα την κοκαϊνη κι εκείνη το πήρε για να βάλει κάποια επιπλέον ρούχα που είχε.

Ήταν μια καινούρια τσάντα, ορειβασίας και ήταν πιο βαριά από τα κανονικά σακ βουαγιάζ γιατί είχε πάνω κρίκους και διάφορα κλιπσάκια. Το μοντέλο υποστηρίζει  πως δεν κατάλαβε ότι ήταν πιο βαριά γιατί την είχε τοποθετήσει στο κρεβάτι. Έβαλε τα ρούχα της μέσα κι επειδή έφυγε γρήγορα για να προλάβει την πτήση, την πήρε βιαστικά μαζί με ακόμα μία βαλίτσα κι έτρεξε γρήγορα για να φτάσει στο αεροδρόμιο.

«Τα εισιτήρια και το voucher μου τα έδωσε όλα έτοιμα μαζί με την τσάντα»

Στην ερώτηση για το τι έγινε στο αεροδρόμιο, το μοντέλο απάντησε: πως της έγιναν τρεις έλεγχοι.

Στον πρώτο έλεγχο άδειασαν το σακ βουαγιάζ και έβγαλαν όλα τα πράγματα. Μετά της έγινε ένας δεύτερος έλεγχος στο σακίδιο, όπου της τσέκαραν και πάλι το διαβατήριο. Την τρίτη φορά που την σταμάτησαν έκοψαν το σακίδιο και βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

«Εάν ήξερα ότι είχε ναρκωτικά το σακίδιο, μετά από τους δύο ελέγχους θα μου ήταν δύσκολο να πάω σε μια τουαλέτα και να το πετάξω; Ή να ξήλωνα μόνη μου μέσα στην τουαλέτα το σακίδιο με τα ναρκωτικά και να έπαιρνα το σακίδιο με τα ρούχα και να έφευγα;» είπε το μοντέλο στην απολογία της

Η ίδια τόνισε πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης.

Επειδή κάποιες φορές είχε πάει στον χώρο εργασίας του, γνώριζε για τα μηχανήματα που κάνουν τους ελέγχους, αλλά και τα X – Ray που υπάρχουν στο τελωνείο.

«Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν«, τόνισε.

Το ενδιαφέρον του φίλου της ήταν… υποκριτικό

Το μοντέλο τόνισε ακόμη πως ο φίλος της από την στιγμή που προσγειώθηκε, της έστελνε συνεχώς μηνύματα.

Εκείνη του απάντησε μόνο δύο φορές. Επειδή δεν ήξερε αγγλικά, θεώρησε ότι της τα έστελνε από το ενδιαφέρον του. Επειδή ήταν και μεγάλο το ταξίδι, πάνω από δέκα ώρες. Θεώρησε ότι ανησυχούσε αν είχε φτάσει καλά κι αν μπορούσε να συνεννοηθεί για να καταφέρει να φτάσει στο ξενοδοχείο.

Το μοντέλο τόνισε πως εκ των υστέρων κατάλαβε τον πραγματικό λόγο της ανησυχίας του, που ήταν το σακίδιο με τα ναρκωτικά.

Τέλος, η υπεράσπιση της κατηγορούμενης προσκόμισε φωτογραφικό υλικό της κατηγορούμενης με τον φίλο της από την Μυτιλήνη, καθώς κι ένα βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στην οποία είχε δώσει συνέντευξη ο φίλος της κατηγορούμενης, με σκοπό να αποδειχθεί πως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.

Σήμερα, Τρίτη 12.03.2019, αγορεύει ο εισαγγελέας και ο συνήγορος υπεράσπισης και την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Τι λέει ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου

Παράλληλα, ο κ. Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο newsit.gr, τονίζει: «Η Ειρήνη απολογήθηκε με ηρεμία, ψυχραιμία και σοβαρότητα. Έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις και απάντησε χωρίς αντιφάσεις σε όλες τις ερωτήσεις της κατηγορούσας αρχής αλλά και της υπεράσπισης. Δεν υπήρξαν κενά, λάθη αλλά και σημεία τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβληματισμό σε σχέση με την ειλικρίνειά της. Πιστεύω ότι αυτό έγινε γιατί η περιγραφή της ήταν αληθινή, αυτό που λέει και διακηρύσσει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της πριν από 17 μήνες.

Ήταν μία πολύ κρίσιμη ημέρα σήμερα για την Ειρήνη. Η εντύπωση που άφησε στο επταμελές σώμα των ενόρκων θεωρώ ότι θα είναι καταλυτική για την τελική τους απόφαση.

Παρά την ικανοποίησή μου για την απολογία της και για τις εξηγήσεις που έδωσε, παραμένω επιφυλακτικός και συγκρατημένος για την τελική απόφαση. Επαναλαμβάνω ότι η αθώωση της θα αποτελέσει έκπληξη για μένα, ευχάριστη έκπληξη, αλλά έκπληξη».

Πηγή newsit.gr