Η δήλωση υποψηφιότητας της Εριφύλης Χιωτέλλη για τον Δήμο Μυτιλήνης


Η E.. Χιωτέλλη είναι δασκάλα στο επάγγελμα, διευθύντρια του δημοτικού σχολείου των Λουτρών, συνδικαλίστρια στο χώρο της εκπαίδευσης και ενεργό μέλος των κινημάτων αλληλεγγύης στη Λέσβο. Μέχρι πρότινος ήταν συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Με σλόγκαν το «για έναν ανθρώπινο Δήμο Μυτιλήνης» σημαία την αλληλεγγύη, και μηνύματα όπως «Ένα Δήμο που θα είναι συνεχώς δίπλα σε όλους και σε όλες μας, αποτελεσματικό και δημοκρατικό», «Ενός Δήμου που θα νοιάζεται τους πολίτες, θα ακούει τους πολίτες, θα δίνει χώρο στους πολίτες», ανακοινώσε σήμερα και επίσημα την υποψηφιότητα της για τον Δήμο Μυτιλήνης η Εριφύλη Χιωτέλλη.

Η δήλωση υποψηφιότητας της Ε. Χιωτέλλη

Από σήμερα ξεκινούμε μια νέα μάχη. 

Μετά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου και τη δημιουργία του νέου Δήμου Μυτιλήνης, η προσπάθεια όλων μας είναι, αυτός, να φανεί αντάξιος των προσδοκιών και της βούλησης των δημοτών του.. Ενδιάμεσος σταθμός σε αυτή μας την προσπάθεια είναι οι εκλογές για δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που θα γίνουν στις 26 του Μάη.

Είμαστε αυτοί που κάναμε πράξη τη  διάσπαση του Δήμου. Που θέλουμε να ξαναζωντανέψουν οι κοινότητες  Είμαστε απέναντι  σε αυτούς που που δεν στήριξαν και δεν ψήφισαν την διάσπαση και καταψήφισαν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που φέρνει ο Κλεισθένης στην αυτοδιοίκηση. Για αυτόμπορούμε να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο τις απαιτήσεις του νέου Δήμου, όσο και το ξαναζωντάνεμα των κοινοτήτων 

Θέλουμε, ο νέος Δήμος Μυτιλήνης, να είναι ένας δήμος  που θα νοιάζεται για τους πολίτες του, που θα ακούει τους πολίτες του, που θα δώσει πάλι ζωή στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά. 
Θέλουμε, να είναι ένας Δήμος που θα σκέφτεται θα σχεδιάζει και θα πράττει, συνεχώς για το μέλλον, πατώντας στο παρόν και τις ανάγκες που έχουν οι δημότες του, τώρα. Που θα αλλάζει και θα καλυτερεύει συνεχώς τη ζωή των ανέργων, των νέων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, των αγροτών, των γυναικών, των κτηνοτρόφων, των συνταξιούχων, της πλειοψηφίας των κατοίκων του, στην πόλη και τα χωριά. 

Θέλουμε ένα Δήμο που θα αλλάζει συνεχώς προς το καλύτερο την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, προς όφελος των πολλών!

Θέλουμε ένα Δήμο που θα είναι ανοιχτός και αλληλέγγυος σε όλους και σε όλες, δημοκρατικός και αποτελεσματικός! 

Κρατάμε τις καλύτερες παραδόσεις της αυτοδιοίκησης στη Λέσβο και συγκροτούμε τη μεγάλη ανοιχτή ενωτική δημοκρατική αυτοδιοικητική παράταξη που θα κάνει το νέο Δήμο Μυτιλήνης, τον δήμο που όλοι και όλες θέλουμε!

Καλούμε τους δημότες και τις δημότισσες,  από όλες τις Δημοτικές ενότητες, από την Γέρα, το Πλωμάρι, την Αγιάσσο, τον Ευεργέτουλα, τη Θερμή και την πόλη της Μυτιλήνης να  μας στηρίξουν για έναν ανθρώπινο Δήμο Μυτιλήνης!