Αυτά παθαίνεις με το πολύ τσιμέντο.. που ρέει άφθονο στον Δήμο: Τσιμέντωσαν λιθόστρωτο καλντερίμι στην ΚουλμπάραΚαταγγελία από τον σύλλογο «ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»

Για ακατανόητους λόγους η υπηρεσία αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου προχώρησε πριν λίγες μέρες ΠΑΡΑΝΟΜΑ και χωρίς έστω τη δικαιολογία της κατασκευής κάποιων έργων υποδομής, στην καταστροφή δια της τσιμεντόστρωσης ενός παραδοσιακού αδιέξοδου δρόμου λίγων μέτρων στην Κουλμπάρα, την πρώτη πάροδο της οδού Τζαίημς Αριστάρχου 56. Το υπεραιωνόβιο λιθόστρωτο καλντερίμι, άριστα διατηρημένο στο σύνολο του, με τα νυχτολούλουδα του εν μέσω κηρυγμένων διατηρητέων κατοικιών σε ένα συνολικά προστατευόμενο περιβάλλον, αποτελούσε δείγμα της ανθρώπινης εικόνας της γειτονιάς μας από τις αρχές ακόμα του 20ου αιώνα..

Η δημοτική αρχή για κανέναν λόγο δεν δικαιούται να προχωρά σε τέτοιες καταστροφικές του χαρακτήρα της πόλης ενέργειες. Την ώρα που τόσα προβλήματα υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο δεν μπορεί για λόγους που επαναλαμβάνουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί να ξοδεύονται χρήματα με καταστροφικά για την εικόνα της πόλης αποτελέσματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη δημοτική αρχή:

- Να δώσει στη δημοσιότητα την άδεια που απαιτείται για τις εργασίες που πραγματοποίησε καθώς επίσης και τη σχετική αλληλογραφία που οδήγησε στη λήψη της συγκεκριμένης καταστροφικής απόφασης, δικαιολογώντας έστω τις συγκεκριμένες εργσίες. .

- Να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που θα έπρεπε να έχει βγάλει από το λιθόστρωτο πριν το καταστρέψει προκειμένου να αποδείξει το πρόβλημα που ενδεχομένως θα επικαλεσθεί..
- Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην αποκατάσταση του λιθόστρωτου με ανάλογη λιθόστρωση με αυτή που κατέστρεψε.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ελεγχθεί η νομιμότητα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν.