ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Οι συνδυασμοί κλείνουν οι μηχανές φουλάρουν …» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019»

4η ημέρα προεκλογικής περιόδου…

ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Μετά την ανακοίνωση της πρώτης φουρνιάς ονομάτων από τον συνδυασμό του Μιχάλη Μαμάκου, μας μένει μόνο ο συνδυασμός της Εριφύλης Χιωτέλλη να μας παρουσιάσει τα δικά της ονόματα το πρωί της Κυριακής. Αν και μας έχει προϊδεάσει με τις  δηλώσεις στήριξης που έχει δημοσιοποιήσει. Ερωτηματικό παραμένει εάν στον συνδυασμό θα είναι και το όνομα του Κυπαρίσση Λάκη ο οποίος έκανε το … έγκλημα να δημοσιοποιήσει μέσω facebook τη θέση του υπέρ του Σταυρού στου Απελλή!  Ο Στρατής Κύτελης όπως μαθαίνουμε έχει άλλα προβλήματα. Ποιους να βάλει και ποιους ν΄ αφήσει απ΄ έξω!  Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει κι επίσημα τις περιοδείες του σε χωριά του Δήμου κάτι βέβαια που ήδη το κάνει εδώ και καιρό μια κι είχε δημοσιοποιήσει τις προθέσεις για κάθοδο στις εκλογές εδώ και δύο χρόνια. Ο Μιχάλης Μαμάκος επιστρέφει αύριο από την Αθήνα που μετέβη εκτάκτως για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και μαζί με τον Γιάνννη Βατό που θεωρείται ο βασικός του συνεργάτης, θα εκπονήσουν πλάνο εξορμήσεων. Η Νίκη Τσιριγώτη υπό την ομπρέλα του ΚΚΕ βέβαια συνεχίζει τις επισκέψεις σε χωριά και σε γειτονιές της πόλης εκφράζοντας  αισιοδοξία ότι μπορούν να χτυπήσουν την δεύτερη θέση. Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει οργανωθεί και συνεχίζει να επισκέπτεται χωριά και γειτονιές, φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη. Ο Κώστας Αστυρακάκης μεθοδικός όπως πάντα μας παρουσίασε ολόκληρο  βιβλίο για το πώς θέλει τον Δήμο, θα έχει βαρύ πυροβολικό τον Γώργο Κατζανό. Και με άτομα του συνδυασμού του που έχουν την δυνατότητα να πλαγιοκοπήσουν τον συνδυασμό της Εριφύλης Χιωτέλλη μια και προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στοίχημα όλων να κλείσουν τους συνδυασμούς τους με ονόματα πέρα από τις δεδομένες κομματικές δεξαμενές.


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Πολλοί υποψήφιοι αναμένονται να εμφανισθούν την Κυριακή στο Γήπεδο Μυτιλήνης που ο Αιολικός θα δίνει κρίσιμο αγώνα. Λογικό. Δεν ξέρω εάν αυτό μαζεύει ψήφους, αλλά πολύ θα έκανα γούστο να εμφανιζόντουσαν οι δύο κυρίες υποψήφιες με κασκόλ και να φωνάζουν υπέρ της ομάδας μας. Έτσι για να την σπάσουν στους άντρες υποψήφιους. Τώρα για να δούμε γυναίκα Δήμαρχο, φαντάζει ακόμα λίγο δύσκολο. Οι γυναίκες παρά το γεγονός ότι πλειοψηφούν στο εκλογικό σώμα, φαίνεται πως μάλλον θ΄ αργήσουν να ρίξουν κι αυτό το … άβατο! Άλλωστε μόνο μια γυναίκα έχει καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής στα 107 χρόνια εκλογών στην ελεύθερη Λέσβο. Η Χριστιάνα Καλογήρου το 2004. Ναι η σημερινή Περιφερειάρχης!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ (1) Στη Περιφέρεια έχουμε ήδη επτά υποψηφίους με το ενδεχόμενο να γίνουν οκτώ με  υποψήφιο από την Χρυσή Αυγή. Όλοι οι υποψήφιοι εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούν ονόματα που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους, ενώ ήδη οι Επικεφαλής πραγματοποιούν συνεχείς επισκέψεις στα νησιά  της Περιφέρειας. Εδώ βέβαια κυριαρχεί η σύγκρουση Χριστιάνας Καλογήρου με Κώστα Μουτζούρη, με τον Παναγιώτη Χριστόφα να περιμένει την ευκαιρία να περάσει στον δεύτερο γύρο. Μια αχαρτογράφητη σύγκρουση δεδομένου ότι δεν έχει ακόμα φανεί με σιγουριά προς τα πού κλίνει η …δεξαμενή της Ν.Δ. Διότι ναι μεν πολλά στελέχη του κόμματος είναι αρνητικοί έναντι της νυν Περιφερειάρχη, πλην όμως η δεξαμενή είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Και της οποίας η πρόθεση είναι δύσκολο ν΄ αποτυπωθεί διότι έξυπνα ποιώντας οι οπαδοί της Ν.Δ υπόσχονται και στους δύο ότι θα τους ψηφίσουν! Για δε τις δημοσκοπήσεις,  τις οποίες κάποιοι αρέσουν να προστρέχουν επειδή έχουν πηγή στην Αθήνα (!;), έχετε υπόψη ότι έχουν μαύρα μεσάνυχτα και μην δίνετε και πολύ σημασία. Διότι πρώτον αυτές δεν κυκλοφορούν «χάμα λίμα» για να μπορεί ο καθένας από μας να κάνει πολιτικές εκτιμήσεις. Και δεύτερο, ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι ότι εάν δεν έχει κανείς την γνώση όλων των ευρημάτων μιας δημοσκόπησης, οι εκτιμήσεις προφανώς είναι  λανθασμένες. Διότι συνηθίζεται φίλοι κάποιων υποψηφίων να κυκλοφορούν για ευνόητους λόγους,  ότι δήθεν ο εκλεκτός τους προηγείται κι αμέσως βγαίνει ως έγκυρη γνώση δημοσκόπησης! Καλόν λοιπόν είναι να στηρίζεστε περισσότερο στη δική σας εκτίμηση που σας δίνει η ίδια η κοινωνία.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ (2) Ας αφήσουμε τους δυο μπλε να φαγώνονται και πάμε να δούμε τους υπόλοιπους. Ο Παναγιώτης Χριστόφας με μια φουρνιά νέων παιδιών και με μεγαλύτερους που σέρνουν τους σταυρούς, φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της πράσινης συσπείρωσης και να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Γιάννης Σπιλάνης τρέχει να καλύψει τα κενά του συνδυασμού του και να αμυνθεί έναντι του Στράτου Γεωργούλα που στοχεύει στο δικό του κοινό. Ο τελευταίος με μπροστάρη τον Γιάννη Ζερδελή θα προσπαθήσει ν΄ αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους από τους δυσαρεστημένους Συριζαίους στοχεύοντας στην εκλογή δύο εδρών. Στις προηγούμενες εκλογές η Αγλαΐα Κυρίτση με αβάντα τον ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστό  19,37%. Το οποίο  βέβαια δια διαμοιρασθεί σε δυο, τρείς συνδυασμούς; Θα δείξει… Ο Σταύρος Τάσσος έχει σα σημείο σύγκρισης το 14,68% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές ο Στρατής Κόρακας.  Μάλλον θα το ξεπεράσει. Ο Νίκος Μανάβης κάνει έναν ηρωικό αγώνα στοχεύοντας σε μια έδρα που με την απλή αναλογική φαντάζει ένας εφικτός στόχος. Στις προηγούμενες εκλογές ο συνδυασμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον  Μπάλλα Ανδρέα είχε πάρει 2,38% χάνοντας για λίγους σχετικά ψήφους την έδρα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Είδαμε στο OPEN και στον ΣΚΑΙ δύο πανελλαδικές δημοσκοπήσεις. Είδαμε όμως όλα τα ευρήματα, με συγκριτικά προηγουμένων καθώς και ακτινογράφηση των αναποφάσιστων που είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι μιας δημοσκόπησης.  Άρα έχουμε όλα τα δεδομένα που ο καθένας από τη σκοπιά του κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Στις διαρρέουσες δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια ή για τον Δήμο, αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν. Και είναι τα σημαντικότερα για την εκτίμηση μιας εκλογικής πορείας ενός κόμματος ή ενός προσώπου. Οπότε κρατάτε μικρό καλάθι στους  …ειδήμονες!

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Εκεί προς το παρόν παίζει μονότερμα ο Ταξιάρχης Βέρρος  δημοσιοποιώντας μέσω facebook ονόματα που στελεχώνουν τον συνδυασμό του. Ο Νίκος Χήρας τα δημοσιοποίησε μέσω τοπικής εφημερίδας και αναμένουμε Γιάννη Συκά και Στρατή Ζαφείρη. Το τοπίο είναι αχαρτογράφητο, οι τοπικισμοί ενδέχεται να παίξουν ρόλο ενώ σίγουρα ρόλο θα παίξουν προσωπικές αντιπαραθέσεις. Οπότε αναμένονται σκληρές μάχες, κτυπήματα κάτω από το τραπέζι και οι εκπλήξεις δεν θα είναι και λίγες. Προς το παρόν πάντως την Δευτέρα δημοσιοποιεί ονόματα ο Γιάννης Συκάς, ο Στρατής Ζαφείρης αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες με την στελέχωση του συνδυασμού αλλά βασίζεται στα δυο γερά χαρτιά Παναγιώτης Σελάχας και Στέφανος Αποστόλου. Σημαντικό ρόλο θα παίξει πόσο ενωμένος θα κατέβει ο συνδυασμός του Νίκου Χήρα. Θα στηριχθεί απ΄ όλους τους Νεοδημοκράτες και ειδικά από τα αδέλφια Κυρατζή; Διότι στο παρελθόν είχε υπάρξει σκληρή σύγκρουση μεταξύ Γιώργου Κυρατζή και Δημήτρη Φαναραδέλλη. Η κίνηση να στελεχώσει τον συνδυασμό ο Αντώνης Κουμαράς είναι μια ένδειξη πως ο Στρατής Κυρατζής θα στηρίξει τον συνδυασμό. Από την άλλη αντίπαλοι του Ταξιάρχη Βέρρου διακινούν  πληροφορίες για κωλύματα εκλογής. Γενικότερα θα έχουμε μια … ωραία ατμόσφαιρα!


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Τον πολιορκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον εντάξει σον συνδυασμό της Εριφύλης Χιωτέλλη. Μια καλή περίπτωση και για «γέφυρα» αλλά κι επειδή θεωρείται … σταυροφόρος. Δεν τσίμπησε και τελικά θα στελεχώσει τον συνδυασμό του Παναγιώτη Χριστόφα όπου μαζί με τον Παναγιώτη Προβέτζα και τον Ηρακλή Βερβέρη θα είναι μια γερή τρόικα που θα μαζεύει τους σταυρούς. Γιατί καλοί κι άγιοι οι νέοι, αλλά αν δεν μπουν στο παιχνίδι οι μεγάλοι, σταυροί δεν μαζεύονται…..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ(1) Όπως γράψαμε και παραπάνω, κατεβαίνει με ιδιαίτερες φιλοδοξίες τις οποίες βασίζει στο γεγονός. Πρώτον ότι οργανώνεται εδώ και καιρό. Δεύτερον έχει πρόσωπα νέα και άφθαρτα. Και τρίτον ότι οι ψηφοφόροι έχουν απηυδήσει με τα γνωστά πρόσωπα που στελεχώνουν άλλους συνδυασμούς. Μακάρι να είναι έτσι. Η πραγματικότητα όμως έχει δείξει ότι το εκλογικό σώμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παραμένει όχι μόνο συντηρητικό στις επιλογές του αλλά ψηφίζει αυτά τα … φθαρμένα πρόσωπα. Να έχουν αλλάξει τα δεδομένα; Ενδεχομένως. Θα φανεί στις 26 Μαΐου.  Πάντως ο υποψήφιος Δήμαρχος σε μήνυμα του ενόψει έναρξης της προεκλογικής περιόδου επισημαίνει μεταξύ των άλλων: «Όραμά μας είναι η ανάπτυξη του Δήμου Μυτιλήνης και η ευημερία των ανθρώπων του, με ισονομία και αξιοκρατία. Μαζί, μπορούμε να καταστήσουμε το Δήμο Μυτιλήνης έναν πρότυπο Δήμο, στην οργάνωση, τις υπηρεσίες, τις σύγχρονες υποδομές, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ  (2) Ένα 11σελιδο πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή κυκλοφόρησε με το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Ανάμεσα στα πολλά προτείνει τη δημιουργία  «Αντιδημαρχίας Εμπορίου και Επαγγελματικού Προσανατολισμού» Όπως επισημαίνεται στο πρόγραμμα «ο  σκοπός αυτής της αντιδημαρχίας θα είναι η απορρόφηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που αφορούν την δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, με σκοπό να διοχετεύονται αυτά τα κονδύλια στο Λέσβιο επιχειρηματία είτε με την μορφή σεμιναρίων επιμόρφωσης των νέων που σκοπεύουν να ανοίξουν επιχείρηση ή είναι ήδη νέοι επιχειρηματίες, είτε βοηθώντας ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν και να επεκταθούν. Παράλληλα σκοπός θα είναι η προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και το κάλεσμα ξένων επενδυτών να επιχειρήσουν στην Λέσβο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ Θα είναι και πάλι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο βέβαια της Χριστιάνας Καλογήρου. Προσέφερε  πολλά στο Λιμενικό Ταμείο και φιλοδοξεί να επανεκλεγεί και γιατί όχι να συνεχίσει το έργο του σ΄ ένα αντικείμενο που το έμαθε πλέον και το αγάπησε. Στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει πολύ καλή θέση στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού όπου με 1.405 σταυρούς κατετάγη πέμπτος . Στην δε Δημοτική Ενότητα είχε έλθει πρώτος απ΄ όλους τους υποψηφίους με 678 σταυρούς.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Σε συνέντευξη του στο site (Plomarinews.gr ) δήλωσε ότι ο συνδυασμός του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη συνεχίζει κανονικά την πορεία του προς τις Δημοτικές Εκλογές. Τόνισε  ότι η επιθυμία του επικεφαλής είναι ο συνδυασμός να συνεχίσει, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία. Οπότε αφού μεταβεί στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις, όταν θα επιστρέψει θα παρθεί η απόφαση. Ποια θα είναι αυτή; Αν η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τον ίδιο επικεφαλής ή θα μπει κάποιος άλλος και ο γιατρός θα στηρίξει κανονικά χωρίς το βάρος του προεκλογικού αγώνα. Δεν  μένει λοιπόν παρά να δούμε τι  θα γίνει τελικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Είναι έτοιμο το 80% του ψηφοδελτίου του ενώ τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυασμού του ανά τομέα. Αυτά δήλωσε σήμερα σε τοπικό ραδιόφωνο και αφού επίστρεψε  μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι στα νησιά. Μετά την προσχώρηση Κώστα Κατσαρού προσμένει περαιτέρω συσπείρωση των πρασίνων.

 
ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Άλλο ένα …ορφανό στέλεχος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής τακτοποιήθηκε Λογικό! Διότι μετά την απόσυρση Σπύρου Γαληνού όλοι αναζητούν  να κάνουν τη δική τους επανεκκίνηση! Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ αποφάσισε να την κάνει με τον Κώστα Αστυρακάκη ενδυναμώνοντας περαιτέρω τον συνδυασμό.  

ΣΤΡΑΤΟΣ Είναι να υπηρετήσετε την θητεία σας στον Στρατό και δεν θέλετε; Τώρα είναι η ευκαιρία σας. Σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναικής εφημερίδας, όσοι εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να υπηρετήσουν στα σπίτια τους! Απλώς το δύσκολο είναι να εκλεγούν. Οπότε αδράξτε την ευκαιρία..

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ



Αυτοδιοικητικές εκλογές ΛΕΣΒΟΥ ΜΑΙΟΣ 2019 by LesvosPost
Ομάδα με ρύθμιση απορρήτου "Δημόσια" • 271 μέλη
Γίνετε μέλος της ομάδας
Όλα τα νέα των αυτοδιοικητικων εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει τα δημοσιογραφικο επιτελείο του LesvosPost.com... Για επικοινωνία lesvospo...